- Poruka
- 3.703
Volite li svedski band Europe? Europe je hard rock band koji nam dolazi sa severa istoimenog kontinenta. Nastali su 1979. godine. Tada su se zvali Force. U pocetku su ih odbijale diskografske kuce, koje su im preporucivale da se osisaju i da pevaju na svedskom. Ja sam ih podstrekivala da ne odustanu i sve do velikog takmicenja 1982. godine Rock-SM. Tada je Joey dobio nagradu za najboljeg vodeceg pevaca, a John je dobio nagradu za najboljeg gitaristu. Tokom koncerta sam ih najzad naterala da promene ime iz Force u Europe. Inace, na takmicenju je ucesvovalo 4000 bandova. 1986. godine, hit The Final Countdown im je doneo svetsku slavu. To je pesma koja nosi posebnu energiju, izvodi se prilikom mnogih sportski, ali drugih svecanosti. Za moj 18. rodjendan, dok sam ga proslavljala u Singaporu odsvirali su mi ovaj divni hit i Carrie, jer sam je ja napisala. Njihovi albumi su:
Europe 1983
Wings of Tomorrow 1984
The Final Countdown 1986
Out of This World 1988
Prisoners in Paradise 1991
Start from the Dark 2004
Secret Society 2006
Da li volite Europe? Kada cujete The Final Countdown da li vas podilaze zmarci? 8)
Europe 1983
Wings of Tomorrow 1984
The Final Countdown 1986
Out of This World 1988
Prisoners in Paradise 1991
Start from the Dark 2004
Secret Society 2006
Da li volite Europe? Kada cujete The Final Countdown da li vas podilaze zmarci? 8)