EURO 2020 - Kandidature

Nema nista od toga, potrebno je:

2 stadiona sa 50,000 sedista
3 stadiona sa 40,000 sedista
4 stadiona sa 30,000 sedista

Odakle to nama i Bosni recimo ili Hrvatskoj.

Opet ce se sve igrati u BG-u. Bolje neka Beograd pravi EP sa drugim zemljama.

Nema nista od toga, potrebno je:

2 stadiona sa 50,000 sedista
3 stadiona sa 40,000 sedista
4 stadiona sa 30,000 sedista

Odakle to nama i Bosni recimo ili Hrvatskoj.

Opet ce se sve igrati u BG-u. Bolje neka Beograd pravi EP sa drugim zemljama.

Pa dobro moglo bi barem nesto da se uradi. Evo u Nisu se pravi novi stadion. Marakana ima 54.000,mogli bi npr Hrvati da naprave jos jedan sa 50.000 mesta ( Maksimir je zreo za rusenje). Marakana i JNA su naravno zreli za renovaciju,pa bi JNA mogao da se podigne na 40.000. Kad bi se ulozilo malo truda moglo bi svasta. U Banja Luci se pravi novi stadion takodje...Mogao bi u Srbiji pored BG-a,Nisa jos jedan grad,ili Novi Sad ili Kragujevac...

Pa dobro moglo bi barem nesto da se uradi. Evo u Nisu se pravi novi stadion. Marakana ima 54.000,mogli bi npr Hrvati da naprave jos jedan sa 50.000 mesta ( Maksimir je zreo za rusenje). Marakana i JNA su naravno zreli za renovaciju,pa bi JNA mogao da se podigne na 40.000. Kad bi se ulozilo malo truda moglo bi svasta. U Banja Luci se pravi novi stadion takodje...Mogao bi u Srbiji pored BG-a,Nisa jos jedan grad,ili Novi Sad ili Kragujevac...

U Nisu se pravi novi sa 18.151 sedista tako da nema govora o minimalnih 30.000 mesta. A obilic koliko sam procitao ima kapacitet 4.600 sedista.

Poslednja izmena:
Ma u Prištini koliko ja znam je stadion blizu onog u Mostaru ili bivšeg u Skoplju, znači jedna tribina ogromna ostale zakržljale ako nisu nešto u međuvremenu promjenili znači oko 20 - 25 000 ali bez stolica, ništa naročito. Još mogu zamisliti kako je to sad ruinirano

Nije realno ova kandidatura stadioni su skupi, a region zakržljao. Hrvati su za rukomet napravili par ekstra dvorana ali poslije kukaju ko će to održavati i Arenu u ZG su par puta zatvarali a šta misliš kako bi se održavali ti ogromni stadioni

Bolje sjediti s mirom

Poslednja izmena:
Ma u Prištini koliko ja znam je stadion blizu onog u Mostaru ili bivšeg u Skoplju, znači jedna tribina ogromna ostale zakržljale ako nisu nešto u međuvremenu promjenili znači oko 20 - 25 000 ali bez stolica, ništa naročito. Još mogu zamisliti kako je to sad ruinirano

Evo kako izgleda:

Pristina.jpg

Pristina2.jpg

Gradski_Pristina_A.gif

Nije realno ova kandidatura stadioni su skupi, a region zakržljao. Hrvati su za rukomet napravili par ekstra dvorana ali poslije kukaju ko će to održavati i Arenu u ZG su par puta zatvarali a šta misliš kako bi se održavali ti ogromni stadioni

Bolje sjediti s mirom

Pa i da mi malo vidimo kako to ide,ne moramo uvek poslednja beda da budemo...

Samo 18.000 ? Bezveze,ja sam mislio barem 30.000,da moze reprezentacija da se vidi na delu nekad...

Pa reprezentacija u svakom slučaju treba da ide u Niš, sem velikih derbija poput sinošnjeg.

Treba da dođe i kod nas ali nemam iluzije dok je ovaj režim na vlasti da će se to desiti. Znam da su svojevremeno Dejo Savićević i Peđa Mijatović bili veliki pobornici toga da reprezentacija igra zvanične mečeve u BL ali tada se nije mogla obezbijediti infrastruktura

Poslednja izmena:
Samo 18.000 ? Bezveze,ja sam mislio barem 30.000,da moze reprezentacija da se vidi na delu nekad...

Pa ima jedna nedoumica. Plan je da stadion bude takvog kapaciteta ali postoje dva projekta. Po jednom rekonstrukcija stadiona podrazumeva 3 nove tribine a zapad da se samo renovira a da se ne podize kapacitet. Za sada se radi po tom projektu jer je zapad ostao citav posle rusenja stadiona. Po drugom projektu zapadna tribina je istog kapaciteta kao i istocna tribina koja je dosta velika. Jedina caka je sto je to ekstremno skupa investicija i traze se finansijeri koji bi finansirali izgradnju nove zapadne tribine. Postoji i veliki problem kada bi se nasao investitor za tako nesto a to je da u sklopu zapadne tribine postoje dva velika restorana u privatnom vlasnistvu a ti vlasnici sigurno nece dozvoliti da im neko porusi restorane.

Projekat br. 1

94795868.gif

Projekat br. 2

71637395.gif

Jos jedna nedoumica je da li je kapacitet od 18.151 sedista ustvari kapacitet stadiona sa prve ili sa druge slike?

Rekao bih da je to kapacitet sa druge slike, jer mi sjever i jug izgledaju dosta niski na prvoj a stolice puno oduzimaju. A hoće li na tom sadašnjem zapadu išta mijenjati barem krov ili stolice

Istok 6.966, sever 4.401, jug 4.636 a zapad rekonstrukcija za 2.154 mesta. Ukupno po ovim podacima koje sam nasao 18.157 sedista. Znaci da je ipak prva slika u pitanju. Kada bi bila druga slika onda bi istok i zapad bili gotovo iste velicine sto znaci da bi stadion imao otprilike 23.000 sedista.

Pa reprezentacija u svakom slučaju treba da ide u Niš, sem velikih derbija poput sinošnjeg.

Treba da dođe i kod nas ali nemam iluzije dok je ovaj režim na vlasti da će se to desiti. Znam da su svojevremeno Dejo Savićević i Peđa Mijatović bili veliki pobornici toga da reprezentacija igra zvanične mečeve u BL ali tada se nije mogla obezbijediti infrastruktura

Borac BL je jedno vreme igrao svoje utakmice ovde u Srbiji cini mi se?

Istok 6.966, sever 4.401, jug 4.636 a zapad rekonstrukcija za 2.154 mesta. Ukupno po ovim podacima koje sam nasao 18.157 sedista. Znaci da je ipak prva slika u pitanju. Kada bi bila druga slika onda bi istok i zapad bili gotovo iste velicine sto znaci da bi stadion imao otprilike 23.000 sedista.

Onda je super, taman što bi se reklo. Po 4500 kapacitet sjevera i juga nije mala stvar onda se samo čine na slici niske tribine a dosta se proširi i zahvaljujući ovom luku

Poslednja izmena:
Borac BL je jedno vreme igrao svoje utakmice ovde u Srbiji cini mi se?

Jeste i sjećam se za vrijema rata da smo slušali radio prenose, sve do 1995. je igrao ligu Srbije, ali su nas izbacili u niže lige, sjećam se i punog stadiona u Bačkom jarku ili Mačvi kad smo izborili opstanak u nekoj nižoj ligi ili plasman u višu i kad se igralo kolo na terenu, svi su navijali za nas. Potražiću podatke malo mi se to izgubilo iz sjećanja ali znam otprilike sastav jer je taj isti tim 1995. osvojio Kup RS

Poslednja izmena:
Jeste i sjećam se za vrijema rata da smo slušali radio prenose, sve do 1995. je igrao ligu Srbije, ali su nas izbacili u niže lige, sjećam se i punog stadiona u Bačkom jarku ili Mačvi kad smo izborili opstanak u nekoj nižoj ligi ili plasman u višu i kad se igralo kolo na terenu, svi su navijali za nas. Potražiću podatke malo mi se to izgubilo iz sjećanja ali znam otprilike sastav jer je taj isti tim 1995. osvojio Kup RS

Tacno. to mi pade na pamet jer je i Pristina takodje '99 igrala jedno vreme utakmice u uzoj Srbiji a posle je ugasen klub.

Back