EU:''Još nema uslova za bezvizni režim!''

Moje misljenje je da EU nije sve i svet. U toj zajednici, drzave koje stvarno nesto vrede mogu da se nabroje na prste, a ostalo je boranija. Mislim da bi trebali vise da se okrenemo sami sebi da vidimo sta ne valja i da dajemo predloge a ne samo da kritikujemo (sto se posebno odnosi na radikale). Vise mi je muka i od uslovljavanja i raznoraznih pretnji. Puca mi k.rac za tu zajednicu i njihove vize. Necu videti ajfelov toranj....pa sta j.ebe mi se. Dajte da napravimo "ajfelov toranj" u Srbiji. Da od Srbije nacinimo zemlju ka kojoj teze, i za koju znaju, ljudi iz citavog sveta....

Ovo je samo da ne ostanes uskracen za toranj ;)
Inace se slazem sto posto:)
eiffel-tower-picture.jpg

"ne lipsi magarce do zelene trave"
Zakon o readmisiji omogucice nasim gradjanima lakse dobijanje viza za ulazak u EU.
A koliko to kosta?
Po zakonu o readmisiji, potpisanog sa evropskom unijom, drzava srbija se OBAVEZUJE da primi sve ilegalne stanovnike bivse SFRJ, a u vestima se pominje smestaj u predgradjima beograda i novog sada.
Rec je o oko 150 000 (stopedesethiljada) gradjana bivse sfrj, uglavnom romske nacionalnosti, koji nemaju uredne papire za boravak na teritoriji eu.
Negde se procenjuje mnogo veci broj, jer je u procenama obuhvacena samo nemacka i zamlje benelux-a. Mnogi gradjani koje ce nemacka deportovati do beograda i novog sada su za vreme bombardovanja izbegli sa kosova, ali ih, zbog nestabilne politicke situacije, nije moguce vratiti u ovu juznu srpsku pokrajinu. Tako se nemacka oslobadja ilegalaca i postaje etnicki cistija, jer je nemacka drzava nemaca a srbija je drzava svih njenih gradjana.
A Vize? Evo, sad ce... sacekajte, bice.

EU će ubuduće prikupljati bukvalno sve lične podatke putnika koji lete avionom da bi suzbila terorizam, koji sve više uzima maha!

Ljudskim pravima u Evropi je odzvonilo, a na velika vrata dolazi politika sveopšte kontrole i ukidanja privatnosti! Poslednja u nizu mera koje idu u prilog ovoj tezi jeste vest da Evropska unija planira ubuduće da prikuplja sve lične podatke putnika u avionima kako bi suzbila terorizam, koji sve više uzima maha.

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=23350&sectionId=55

image.jpg

Evo koliko ce nam vize znaciti...

Kada nam uzmu Kosovo, bice ispunjeni svi uslovi za ulazak u Eu....:D...kompenzacija....:-(:?:evil:

ulazak u EU podrazumijeva paket uslova koji svaka clanica kandidat treba da ucini...moguce, sto ti predpostavljas, da se ucini trgovina...Kosovo za EU; ali ako se cak i napravi trgovina izvjesni preduvjeti morati ce biti ispunjeni...
(saradnja sa Haaskim tribunalom npr.)

ulazak u EU podrazumijeva paket uslova koji svaka clanica kandidat treba da ucini...moguce, sto ti predpostavljas, da se ucini trgovina...Kosovo za EU; ali ako se cak i napravi trgovina izvjesni preduvjeti morati ce biti ispunjeni...
(saradnja sa Haaskim tribunalom npr.)

Ajde ne kenjaj...kakve uslove ispunjava Turska za ulazak u Eu?:roll: I ako se ucini ikakva trgovina...to nece biti obostrana...vec usiljena....
Saradnja sa Haskim tribunalom je ucenjivanje....nek se im sudi u drzavi i nek im Srbi sude (.ako ih brine kako cemo im suditi nek nas nadgledaju ).....a ne tamo neki kvazi pravnici koji sa kvazi dokazima i svedocima ili bolje reci ocividcima diktiraju i menjaju istoriju, politiku..itd...ja ne kazem da Srbi nista nisu krivi...Ali nek se sudi i drugima a ne samo Srbima...kapisko?;) Nema ustupaka, nek bude za sve jednako ili nikako...

chim nam se promene prioriteti, i okrenemo se pravoj agendi tzv 2E- ekonomija i evropa, yebacemo kevu, postajemo zapadnobalkanski tigar:lol:

beograd je, ionako, jedina metropola regiona...i to svi chekaju od nas, i mi prichamo, i prolongiramo....

lijepo je gajiti iluzije...ali vi stojite i tapkate u mnogim segmentima na mjestu tako pričanje o nekakvom zapadnobalkanskom tigru u bližoj budućnosti je veoma upitna da ne kažem smiješna...dok drugi (čitaj Hrvatska) iz zapadnog balkana hitaju naprijed...

Srbija ima prednost nad Hrvatskom trenutno (po mojem u tri faktora:
1. znatno više stanovnika,
2. znatno veći teritorij
3. znatno manji vanjski dug po glavi stanovnika

al ako uzmemo u obzir dvije sasvim moguće situacije...a to je da ukoliko Kosovo postane nezavisno i Srbija ne bude spremna da svoju infrastrukturu bankarski sektor i industrijski sektor ne uredi kako valja a to je bez velikih korupcijskih privatizacija i sa dobrim idejama za korištenje predpristupnih EU fondova, a sa što manjim zaduživanjima ...moglo bi joj se desiti još gora situacija nego Hrvatskoj (što se toga dijela tiće ekonomije)

inaće u relativno svim drugim relevantnim faktorima Hrvatska je bilo u blagoj bilo u znatnijoj prednosti od Srbije (bliže u EU integracijama, manji postotak nezaposlenosti, veći postotak likvidnih poduzeća, veći izvoz, daleko bolja cestovna, željeznička i plinovodna infrastruktura, pa do onih strateških nedostižna u turizmu, s izlazom na more i tranzitno gotovo ne zaobilazna na jednom od glavnih kopnenih koridora jadransko -jonski...da ne nabrajam dalje

Ne lupetaj!!!
Da bi došli sa jednog na drugi kraj svoje države zavisni ste od političkih odnosa u BiH!!!
Unutrašnji saobraćaj oslonjen vam je na putne pravce kroz susjednu zemlju!!!
Oladi o tim glupostima!!!

clip_image002_0018.gif

hej, pa upravo zato i gradimo most
a sto se tice cestovne infrastrukture i kvaliteta mislim da smo tu nesto bolji od Srbije( za vrijeme Juge je bilo obratno), i one su dio vanjskog duga...i ne vidim nista lose sto su oslonjeni na susjednu zemlju..a cega je to rezultat znamo svi

( za vrijeme Juge je bilo obratno), ..

Možda je Vojvodina imala dobru putnu infrastrukturu, ali ostatak Srbije sigurno ne.

i ne vidim nista lose sto su oslonjeni na susjednu zemlju..a cega je to rezultat znamo svi

To ne zna niko slavonija.
I mi se oslanjamo na susedne zemlje. Kad hoćemo da idemo u Grčku prođemo kroz Makedoniju.

Možda je Vojvodina imala dobru putnu infrastrukturu, ali ostatak Srbije sigurno ne.

To ne zna niko slavonija.
I mi se oslanjamo na susedne zemlje. Kad hoćemo da idemo u Grčku prođemo kroz Makedoniju.

vojvodina sigurno, za ostatak neznam jer nisam bila dalje od Beograda, ali to je bilo neko opce misljenje, kao treba se ugledati na njih kako to pametno rade
dok je kod nas svako selo sa svojim komersasicem na celu sebi postavljao "spomenike", eto donio sam vam cestu, da me pamtite...pogotovo po dalmaciji
a ono rupcaga do rupcage ( Jadranska magistrala)
na srecu to se promijenilo, mislim da sam negdje procitala da imamo jedan dio najmodernijeg autobahna u Evropi
a kod nas u Osijeku, kad si izasao kilometar iz grada , zavrsio si u blatu
na srecu ni toga vise nema....samo sad se otislo u drugu krajnost...sve zabetoniraju

vojvodina sigurno, za ostatak neznam jer nisam bila dalje od Beograda, ali to je bilo neko opce misljenje, kao treba se ugledati na njih kako to pametno rade
dok je kod nas svako selo sa svojim komersasicem na celu sebi postavljao "spomenike", eto
a kod nas u Osijeku, kad si izasao kilometar iz grada , zavrsio si u blatu
na srecu ni toga vise nema....samo sad se otislo u drugu krajnost...sve zabetoniraju

E onda nisam bio u pravu.
Bilo je dosta magistralnih puteva, saobraćajno dobro povezani svi gardovi u Srbiji ali nisu bili kao u Evropi (širina traka, bezbednost).
I auto-put Niš-Beograd-Zagreb nije kroz Srbiju baš pravi auto-put.
Do 2000 nije uopšte ulagano u puteve, tako da je mnogo toga propalo. Nove vlasti su zatekle katastrofu (rupe, propao asfalt...).
A i sad se muti nešto oko koncesija, hoće da prave novu deonicu, a glavni put kroz Srbiju Koridor 10 nisu završili
i obnovili.

E onda nisam bio u pravu.
Bilo je dosta magistralnih puteva, saobraćajno dobro povezani svi gardovi u Srbiji ali nisu bili kao u Evrop (širina traka, bezbednost).
I auto-put Niš-Beograd-Zagreb nije kroz Srbiju baš pravi auto-put.
Do 2000 nije uopšte ulagano u puteve, tako da je mnogo toga propalo. Nove vlasti su zatekle katastrofu (rupe, propao asfalt...).
A i sad se muti nešto oko koncesija, hoće da prave novu deonicu, a glavni put kroz Srbiju Koridor 10 nisu završili
i obnovili.

nas ce sad spasiti ovaj novi most (nadam se da nije samo predizborno obecanje)
i koliko sam cula graditi ce ga domace tvrtke sto znaci i radno mjesto za cijelo okolisno podrucje ( ali i koji milijuncic duga vise, ali po meni, isplativog)
mos misliti nemozes proci vlastitom drzavom bez da te muslimani ne kontroliraju...i ovisno o tome kako su raspolozeni, zezaju....:evil:

nas ce sad spasiti ovaj novi most (nadam se da nije samo predizborno obecanje)
i koliko sam cula graditi ce ga domace tvrtke sto znaci i radno mjesto za cijelo okolisno podrucje ( ali i koji milijuncic duga vise, ali po meni, isplativog)
mos misliti nemozes proci vlastitom drzavom bez da te muslimani ne kontroliraju...i ovisno o tome kako su raspolozeni, zezaju....:evil:

Kako samo "lepo" docekujete prognane Srbe u genocidnoj tvorevini hrvatskoj.

Back