"EU je prošlost jer više nikada neće imati jeftine energente iz Rusije zbog SAD-a, koji će biti preprodavač."

nesko101

Elita
Poruka
20.807
Autorska
Tramp je definitivno uvideo način da se SAD obogate a da ne ratuju više sa Rusijom.
Oni će biti preprovdavci ruskog gasa i nafte celoj EU a samoj Rusiji biće garantovano sve dok ima nafte i gasa za prodaju.
Dakle Zelenski i svi neonacisti u EU do same Hrvatske idu na doboš a to znači da će u dugoročnom periodu biti siromašnije nego što su pre rata sa Rusijom bile.

To sa prekidom gasnog posla sa Rusijom ja doživljavam kao privremenu situaciju. Poenta je da se radi na traženju održivog rešenja za Ukrajinu i da se biznis nastavi. To upravo ide u prilog i EU i Rusiji i nema razloga da se ne dogovore nebitno šta misle Ameri.
Tako je to kada razmišljaš kao prosečan Srbin.

Autorska
Tramp je definitivno uvideo način da se SAD obogate a da ne ratuju više sa Rusijom.
Oni će biti preprovdavci ruskog gasa i nafte celoj EU a samoj Rusiji biće garantovano sve dok ima nafte i gasa za prodaju.
Dakle Zelenski i svi neonacisti u EU do same Hrvatske idu na doboš a to znači da će u dugoročnom periodu biti siromašnije nego što su pre rata sa Rusijom bile.
А komunjare у Србији, да ли ће имати мало јефтинији гас ? Добри са Путином, добри са Трампом, добри са нацистима.

Ovo spasavanje Putina svakako ce Tramp obilato naplatiti od njega 😄
Ma jok, može samo privremeno da stopira objavljivanje fotki i filmova na kojima ruske KGB prostitutke bičuju i šoraju po izvesnom američkom biznismenu.😁

Poslednja izmena od moderatora:
Autorska
gasa i nafte ima za sve
rusi isporučivali europi, kanada americi, arapske zemlje kini...
i sad rusi ide kini arapiski europi, kanadaski kini...
samo će se preusmeriti tokovi
svaka država kupuje onoliko koliko im treba, tako da ako prestane europa uzimati ruski plin onda će taj plin otići drugom a taj drugi koji je već uzimao od nekud plin će prestati odatle da nabavlja

Možda da shvatimo da se svaka država bori za sebe i svoju korist. Sve navodne veze između država temelje se na iskorišćavanju, tako da se i savezi menjaju u odnosu na trenutnu poziciju, mogućnosti, resurse. Niti će Tramp nas iz ljubavi da podrži niti Putin, Evropa takođe ima svojih interesa zašto joj odgovara trenutni režim.Kinezi su priča za sebe, narod vaspitan da se brine samo o sebi, isključivo ličnoj dobiti. Naravno da će Rusija i dalje skupi prodavati i Srbiji svoje energente, naravno da će Ameri i dalje podržavati vlast koja im takođe poklanja vredna nalazišta.Evropa je svakako u rasulu, svaka zemlja sama za sebe juri potencijalnu vezu za povoljnim snabdevanjem. Ovaj rat u Ukrajini je pokazao sve slabosti saveza zvanog Evropa. Amerika je samo to lepo iskoristila i ništa čudno u tome.

Autorska
Haha, koja glupost, mi jedini nismo uveli sankcije Rusima, a imamo najskuplje gorivo u EU. Stvarno soni siromašnijin, a mi sve bogatiji. Koga rusi brane, a kinazi hrane taj je naebo.

Haha, koja glupost, mi jedini nismo uveli sankcije Rusima, a imamo najskuplje gorivo u EU. Stvarno soni siromašnijin, a mi sve bogatiji. Koga rusi brane, a kinazi hrane taj je naebo.
Nego šta!
F9FF3494-4964-439F-ADF0-F144ED13A3AA.jpeg

Back