EU hronika: Devojčica iz Beograda zlostavljana u stanu u Geteborgu

Bergie

Iskusan
Banovan
Poruka
5.151
Devojčica iz Beograda zlostavljana u stanu u Geteborgu

Švedska policija uhapsila je jednog mentalno bolesnog muškarca optuženog da je godinu dana u svom stanu u Geteborgu držao zatvorenu i seksualno zlostavljao jednu 14-godišnju devojčicu dovedenu iz Beograda, preneli su danas švedski mediji.

Porodica tog 25-godišnjeg muškarca "kupila" je devojčicu od njenog oca s kojim je živela u Beogradu, precizirali su mediji.

Policija, međutim, nije želela da potvrdi te tvrdnje, navodeći da je istraga o slučaju u toku.

List Ekspresen navodi da je porodica mentalno hendikepiranog mladića mislila da bi mu bilo bolje kada bi imao devojku, pa mu je "kupila" devojčicu za 1.000 evra, od njenog oca iz Beograda.

Maltretiranje žrtve počelo je u septembru 2010. godine.

Isti list prenosi i da je devojčica, čije ime nije otkriveno, policiji rekla da je tokom zarobljeništva svakodnevno bila izložena pretnjama, fizičkom nasilju i silovanjima.

Sud u Geteborgu izdao je nalog za pritvaranje četiri osobe. Mentalni bolesnik i otac devojčice osumnjičeni su za trgovinu ljudskim bićem, a mladić još i za silovanje. Ne precizira se ko je četvrta pritvorena osoba.

Kako prenose mediji, devojčica je tokom zarobljeništva zatrudnela i imala je i pobačaj.

"Ona je veoma, veoma srećna što je oslobođena iz tog pakla. Tokom saslušanja snimanog u policiji, ona je detaljno govorila o tome kroz šta je prošla", preneo je Espresen izjavu neimenovanog izvora.

Devojčica je oslobođena akcijom policije krajem oktobra ili početkom novembra, a za sada nije poznato kako je policija dobila informacije o tom slučaju.

Šta reći sem razvijena Evropa.

Rasisti, nigde ne pise da je nesrecna devojcica Romkinja.

Švedska: Silovao dete iz Beograda
IZVOR: BETA
Stokholm -- Švedska policija uhapsila je muškarca optuženog da je godinu dana u stanu u Geteborgu seksualno zlostavljao 14-godišnju romsku devojčicu iz Beograda.

U pitanju je 25-godišnji mentalno oboleo čovek kome je porodica "kupila" devojčicu od njenog oca s kojim je živela u Beogradu, precizirali su mediji.

Policija, međutim, nije želela da potvrdi te tvrdnje, navodeći da je istraga o slučaju u toku.

List "Dejli ekspresen" navodi da je porodica mentalno hendikepiranog mladića mislila da bi mu bilo bolje kada bi imao devojku, pa mu je "kupila" devojčicu za 1.000 evra, od njenog oca iz Beograda.

"Devojčica je, prema romskim običajima, bila primorana da se uda za tog muškarca i odvedena je u stan njegove porodice, gde je zaključana", piše švedski dnevnik.

Maltretiranje žrtve počelo je u septembru 2010. godine.

Isti list prenosi i da je devojčica, čije ime nije otkriveno, policiji rekla da je tokom zarobljeništva svakodnevno bila izložena pretnjama, fizičkom nasilju i silovanjima.

Sud u Geteborgu izdao je nalog za pritvaranje četiri osobe. Mentalni bolesnik i otac devojčice osumnjičeni su za trgovinu ljudskim bićem, a mladić još i za silovanje. Ne precizira se ko je četvrta pritvorena osoba.

Kako prenose mediji, devojčica je tokom zarobljeništva zatrudnela i imala je i pobačaj.

"Ona je veoma, veoma srećna što je oslobođena iz tog pakla. Tokom saslušanja snimanog u policiji, ona je detaljno govorila o tome kroz šta je prošla", preneo je Espresen izjavu neimenovanog izvora.

Devojčica je oslobođena akcijom policije krajem oktobra ili početkom novembra, a za sada nije poznato kako je policija dobila informacije o tom slučaju.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=11&dd=09&nav_category=16&nav_id=556385

-------------------------------------------------------

Imas u tekstu i nacionalnost i cenu.

Inace, ispravno si me nazvala rasistom, posto to i jesam.

Ко год да је у питању када има 14 година може да буде само жртва а држава би морала да заштити децу које год она била вере и расе.

То дете је евидентно отац лично одвео шугавим Швеђанима и то је додатно монструозно у целом случају једнако као и сам чин продаје детета.

Најмонструознији су пак они који манипулишу туђом бедом и примитивизмом да би остварили некакву корист или иживели своје болесне пориве.

Зато је мени ова прича у много чему парадигма ЕУ.

Poslednja izmena od moderatora:
mene samo zanima kako je ona ostala u Svedskoj,posto je maloletna, mora da ima pratnju roditelja tj ne moze sama da ostane u Svedskoj jer je morala da bude na ocevom pasosu a za to je odobrenje morala da da majka,pa me zanima kako se njen otac vratio bez nje,i kako je moguce da ga na granici nisu pitali gde vam je dete,plus saucesnistvo majke...dakle,komplikovana situacija...
plus da ne pricam da su u Srbiji tih godina romkinje poodavnomajke,sa dva ili tri deteta...
to naravno ne umanjuje moje saosecanje sa nesrecnom devojcicom...i Boze pomozi svima koji se nadju u takvoj situaciji...

Svako ko se rodio u Beogradu ima pravo da sebe nazove beograđaninom. Pa čak i oni koji su čitavog života živeli u tom gradu ali ih on ni na koji način nije dotako. A takva je većina.

A to što se u švedžanskim medijima monstruozni zločin pravda time što je dete neko prodao više govori o bedi jednog društva koje jeste tehnički i po kvalitetu života daleko naprednije ali negde u svojoj biti sadrži neviđenu bedu i klasični primitivizam.

Determiniši činjenice: devojčica iz Beograda je žrtva poremećenog oca ali iznad svega činjenicom da u EU postoji mnogo ljudi koji su spremni da kupuju decu iz siromašnih sredina i iživljavaju se nad njima.

To je suština.

Svako ko se rodio u Beogradu ima pravo da sebe nazove beograđaninom. Pa čak i oni koji su čitavog života živeli u tom gradu ali ih on ni na koji način nije dotako. A takva je većina.

A to što se u švedžanskim medijima monstruozni zločin pravda time što je dete neko prodao više govori o bedi jednog društva koje jeste tehnički i po kvalitetu života daleko naprednije ali negde u svojoj biti sadrži neviđenu bedu i klasični primitivizam.

Determiniši činjenice: devojčica iz Beograda je žrtva poremećenog oca ali iznad svega činjenicom da u EU postoji mnogo ljudi koji su spremni da kupuju decu iz siromašnih sredina i iživljavaju se nad njima.

To je suština.

Nisi shvatio na šta sam reagovala : samo potenciranje na statusu Beograđanka , a ne ciganka/romkinja kod ovog zločina , prodavanja deteta od strane oca još jednom potvrđuje svu malicioznost zapadnjaka u ocrnjivanju nas kao države i nacije...na to sam aludirala prvo.

Ovo drugo o samim ciganima i njihovim običajima stoji kao što sam i gore napisala , to su oni i takve ih znamo zilion godina te spram toga me ovaj slučaj ni malo ne iznenađuje.

Još jednom me čudi da ti toliko skačeš na to kao da prvi put čuješ za takav neki slučaj ciganjenja.

Ja tebi samo pokušavam da pojasnim da ni jedan nacionalni običaj ne može biti izgovor za trgovinu ljudima i da je kvazidržava Srbija dužna da spreči apsolutno svaki pokušaj poput ovog upravo da nekom ko je evidentno maliciozan ne bi davali niti najmanji povod za razne tirade o Srbiji.

Jer kao što je to i do sada bio slučaj nikada se ne kaže Hrvat, Mađar, Rom, Šiptar, vehabija već državljanin Srbije ukoliko poseduje domaći pasoš.

Ako Srbija konstantno izvozi obrazovane ljude na zapad a oni registruju samo patološke pojave koje dolaze odavde onda je jasno da sistem mora da reaguje na adekvatan način.

Jedino na šta ja skačem kako si ti to formulisala jeste to poremećeno licemerje EU prema Srbiji koje dobrim delom i sama Srbija provocira.

Jer kada bi smo mi uveli strože kontrole kretanja Roma prema Zapadu, isti Zapad bi nas rasčerečio zbog nepoštovanja ljudskih prava i represije.

A kada ih pustimo da se slobodno kreću EU kupuje decu koja dolaze iz romskih sredina u Srbiji zarad udovoljavanja boleštinama pojedinaca.

I upravo kao što oni daju sebi za pravo da ne konkretizuju okolnosti već generalizuju kako gadosti dolaze ekskluzivno iz Srbije to meni daje za pravo da razmišljam generalno o njima kao o manijacima.

Poslednja izmena:

Back