ETŠ Nikola Tesla

Vegita

Zainteresovan član
Poruka
177
Ovako :D . Idem u sedmi razred osnovne. Oduvek su me zanimali računari, programiranje, ili kako se to već sve zove . Još od pre par godina sam čitao Mobilni magazin, PC Press , i tako te časopise. Zanimljiva stvar je da sam hteo da idem u ekonomsku :D Popričao sam sa ćaletom, za koga sam poprilično siguran da bi me pustio i u GSP... Predložio mi je da idem u Teslu, ili neku elektrotehničku školu. Odličan sam učenik ( dobro ajde nisam baš 5.00 ) ;) , i sad me interesuju ovakve stvari : mala matura, prijemni i svi ti bodovi. Takođe me zanima da li mi je bolje da idem na informacione tehnologije ili na elektrotehničar računara. Molim vas, objasnite mi, koji bodovi se računaju gde, kakva je to predaja liste želja, i koji smer da upišem.

Svoj prosek na kraju 6. razreda pomnožiš sa 4, a iz 7. i 8. sa 5 i dobiješ broj poena koji nosiš iz škole (maksimum 70), i onda radiš 3 testa: matematiku, srpski i kombinovani (fizika, hemija, biologija, geografija i istorija). Iz svakog testa možeš da izvučeš po 10 bodova, koliko ja shvatam. E, sad, ako imaš diplome sa nekih takmičenja i odatle možeš da izvučeš bodove.
Ni ja tačno ne znam kako izgleda lista želja jer sad završavam osmi razred, ali verovatno ćeš shvatiti kad je budeš video, ili će ti nastavnici objasniti. :D
Oko upisa u školu ne mogu da ti pomognem jer ja baš i ne volim poslove sa kompjuterima, ali veliki broj mojih vršnjaka želi u Teslu.
Nadam se da sam pomogao, srećno! :D

Back