Etiketiranje

Šta mislite o tom etiketiranju ?Kada vas opisuju onako kakvi vi to uopšte niste?
Šta govori to o toj osobi koja vas etiketira?Kako reagujete?

Ovo se ne odnosi samo na forumske nebulozne izjave , već mislim uopšteno , na real.
Etiketiranje je uobičajena pojava i mislim da polazi od sopstvenog ega, tj. da je svojevrstan vid projekcije. Ja sam takav i takav, pa ću u udnosu na mene da razvrstam i etiketiram sve osobe oko mene kako bih dobio smislenu sliku okruženja. To se uvek radi nesvesno, jer je malo ko objektivno svestan sopstvene ličnosti (koja vodi integrisanosti ili celovitost po Jungu) već živi personu ili masku koja postoji za svaki vid situacije u životu a vodi se stranputicama sopstvenih senki. Integrisani karakter, osvešćena osoba, kako je god nazvali, maltene ne postoji, svi smo mi pomalo falični.

Ja ovo samo teoretišem, niti sam psiholog niti kakav stručnjak.

I zbog te nesavršenosti svako na internetu kreira svoj profil ili avatara koji predstavlja ili idealizovanu sliku osobe ili koagulaciju ili fokus na neku od dominantnijih, češće negativnijih aspekata ličnosti koja je agresivnija i želi da dođe do izražaja. Neki oblik dr Džekila i mister Hajda.

Lično, vucaram se po forumima od tamo neke 2005. što domaćim, što stranim i uvek sam važio za nekakvog blago egocentrika koji voli da piše duže postove, često besmislene ili koje stvaraju sliku o meni kao nekakvom egoisti ili pametnjakoviću, dok sam u pravom životu bukvalno suprotnost (bez lažne skromnosti).

Elem, moj savet Neprilagođenoj je da ne obraća pažnju na internet etiketiranje. Svi mi lepimo etikete jedno drugome, a ko to ne radi, svaka mu/joj čast, formirana je ličnost barem u odnosu na većinu.

Etiketiranje je uobičajena pojava i mislim da polazi od sopstvenog ega, tj. da je svojevrstan vid projekcije. Ja sam takav i takav, pa ću u udnosu na mene da razvrstam i etiketiram sve osobe oko mene kako bih dobio smislenu sliku okruženja. To se uvek radi nesvesno, jer je malo ko objektivno svestan sopstvene ličnosti (koja vodi integrisanosti ili celovitost po Jungu) već živi personu ili masku koja postoji za svaki vid situacije u životu a vodi se stranputicama sopstvenih senki. Integrisani karakter, osvešćena osoba, kako je god nazvali, maltene ne postoji, svi smo mi pomalo falični.

Ja ovo samo teoretišem, niti sam psiholog niti kakav stručnjak.

I zbog te nesavršenosti svako na internetu kreira svoj profil ili avatara koji predstavlja ili idealizovanu sliku osobe ili koagulaciju ili fokus na neku od dominantnijih, češće negativnijih aspekata ličnosti koja je agresivnija i želi da dođe do izražaja. Neki oblik dr Džekila i mister Hajda.

Lično, vucaram se po forumima od tamo neke 2005. što domaćim, što stranim i uvek sam važio za nekakvog blago egocentrika koji voli da piše duže postove, često besmislene ili koje stvaraju sliku o meni kao nekakvom egoisti ili pametnjakoviću, dok sam u pravom životu bukvalno suprotnost (bez lažne skromnosti).

Elem, moj savet Neprilagođenoj je da ne obraća pažnju na internet etiketiranje. Svi mi lepimo etikete jedno drugome, a ko to ne radi, svaka mu/joj čast, formirana je ličnost barem u odnosu na većinu.
Odlično si ovo napisao.
Tema je uopštena , ne radi se samo o mojim etiketama..
Ceo život imam neke etikete , tako da sam navikla da ljudi jednostavno to moraju da rade , pogotovu ako je neko drugačiji
i ne uklapa se u tu opštu sliku .
Forumsko etiketiranje je u suštini nebitno , ono u realu ponekada ume da iritira , e sada.
.Do čoveka je kako će reagovati .

značenje reči frustriran:

• nezadovoljan, potišten, osujećen, ogorčen​

• razočaran zbog nestvarenih želja, planova​

• nije u mogućnosti da se dokaže ili samostvari​

Od više članova foruma sam dobila komentar da sam izfrustrirana, lečim svoje frustracije i slično .​

Najviše "volim" kada mi neko lepi osobine i epitete , a ne poznaje me .
Bila sam i satanista , drska , bezobrazna , frustrirana, nadmena ,agresivna....
Da ne nabrajam.

Šta mislite o tom etiketiranju ?Kada vas opisuju onako kakvi vi to uopšte niste?

Ovo se ne odnosi samo na forumske nebulozne izjave , već mislim uopšteno , na real.
sto posto tacno. (naravno ako nije zayebancija ko ovde na forum). Pametan ce obratiti paznju na misljenja drugih a glup nikada nece prihvatiti ocenu okoline.
Taj ce ostati "najpametniji" ................i na kraju potpuno usamljen.

Pojedinci ako naslute neki, makar i minimalni, feministicki stav, bez obzira sto si ti rekla da nisi feministkinja, nazvace te frustriranom. I to je tako.
Nemas ti pravo sad da dovodis u pitanje neke u kamenu uklesane norme, ako dovodis - frustrirana si, u prevodu - fali ti kita.
Ti si be polupan dečko. Da se javiš kod Peranovića, ščuo? Il pod Ostrog da odeš, nema treće.

Pojedinci ako naslute neki, makar i minimalni, feministicki stav, bez obzira sto si ti rekla da nisi feministkinja, nazvace te frustriranom. I to je tako.
Nemas ti pravo sad da dovodis u pitanje neke u kamenu uklesane norme, ako dovodis - frustrirana si, u prevodu - fali ti kita.
A šta su feministički stavovi?

Ti si be polupan dečko. Da se javiš kod Peranovića, ščuo? Il pod Ostrog da odeš, nema treće.

A šta su feministički stavovi?
Pa npr. zasto su samo zene drolje a ne i muskarci, npr to je neko pitanje koje bi moglo da se protumaci kao prokazeno feministicko.

A možeš i u Tumane.
Mnogo mi se ti nesto razumes u manastire za jednog antiteistu (:

Da, znam..Poznato mi je..
A kitu neću , samo mi još to fali .
Imam ionako dovoljno nepotrebnih stvari .....

Етикетирање је често последица немања аргумената и покушај да се скретањем са тешког или незгодног питања или тврдње дође до времена за одговор или да се саговорник стави у позицију да се брани иако реално нема никакву потребу за тим, од неутемељених маштарија онога ко етикету качи.
Утисак је да је у већини случајева то алат за скретање са теме у недостатку аргумената.

Šta ako je ''etiketiranje'' zapravo izraz za poštovanje etikete ponašanja?
Nikoga ne etiketiram na bilo koji način, ali volim da se etiketiram radije nego da budem strvina, sirovina, bedastoća od oblika ljudskog postojanja.

značenje reči frustriran:

• nezadovoljan, potišten, osujećen, ogorčen​

• razočaran zbog nestvarenih želja, planova​

• nije u mogućnosti da se dokaže ili samostvari​

Od više članova foruma sam dobila komentar da sam izfrustrirana, lečim svoje frustracije i slično .​

Najviše "volim" kada mi neko lepi osobine i epitete , a ne poznaje me .
Bila sam i satanista , drska , bezobrazna , frustrirana, nadmena ,agresivna....
Da ne nabrajam.

Gospodjo, pa vi jeste neprilagodjeni....inace ima raznih etiketa i kako ima onih losih ima i onih dobrih. Obicno koliko ljudi je neprijatno (za tebe) sigurno ima vise koji su prijatni. Posto ne mozes da odgovoris svakom istom merom, jer si drugacije postavljena, prosto ignorisi budale koje bi tebe vredjale. Ako sam te ikad uvredio bilo je iz zezanja ili zato sto ne znam da te nesto vredja.

Ne volim nikome da dajem etikete.Takođe ,ne volim ni da ih meni daju (mada verujem da neki to rade ).Nijedan čovek se ne može opisati sa jednom "etiketom "tj rečju.
Može, i čovek i životinja. Ja na primer iz prve "lepim" nadimak.

Ima jedna mačka tu u komšiluku. Nije baš normalna, ali ja sam navikao. Jednom prilikom sam prolazio tuda kad je jedna komšinica bila napolju a druga sa njom pričala kroz prozor.

I ja zovem mačku, mac,mac, i kaže mi baba: "Joj, nemoj nju, ona je...ne znam kako da objasnim..."

Ja: "Ima nezgodan karakter".

Baba: "Eeee, baš to!"

Ja: "Ima li ime, jeste li joj dali ime?"

Baba: "Joooj, pokušavle smo ali nijedno joj ne paše".

Ja: "Ja sam joj odmah dao ime, hoćete li da vam kažem?"

One klimaju glavom.

Ja: "Neuro". Pristaje joj?

Babe se oduševile! :lol:

Može, i čovek i životinja. Ja na primer iz prve "lepim" nadimak.

Ima jedna mačka tu u komšiluku. Nije baš normalna, ali ja sam navikao. Jednom prilikom sam prolazio tuda kad je jedna komšinica bila napolju a druga sa njom pričala kroz prozor.

I ja zovem mačku, mac,mac, i kaže mi baba: "Joj, nemoj nju, ona je...ne znam kako da objasnim..."

Ja: "Ima nezgodan karakter".

Baba: "Eeee, baš to!"

Ja: "Ima li ime, jeste li joj dali ime?"

Baba: "Joooj, pokušavle smo ali nijedno joj ne paše".

Ja: "Ja sam joj odmah dao ime, hoćete li da vam kažem?"

One klimaju glavom.

Ja: "Neuro". Pristaje joj?

Babe se oduševile! :lol:
Svesna sam da većina ljudi etiketira ljude.I da ta jedna etiketa tj osobina "obeleži"čoveka.
Zato ja to ne radim.Jer svako ima više karakternih crta ,neke čak i suprotne jedna drugoj.
Mix smo toliko toga ,kako se bira baš ta jedna osobina ?

Ili još gore,neka fizička karakteristika.Recimo "znaš onog ćelavog?"ili "ona debela ?".
Možda se ja ne snalazim baš najbolje u današnjem okruženju ,ali sam definitivno antietiketiraš .
Nisam rekao da sam ZA, slažem se sa tobom ali to što se tebi ni meni to ne sviđa ne menja činjenicu da se to radi.
Ja sam naveo primer sa mačkom i sa samim sobom.

Back