ETIKETIRANJE

Slusam danas ( silom prilike) na pauzi neke koleginice kako veselo cavrljaju o nekoj tamo koja se spandjala sa nekim tamo. Nijedna ne poznaje dobro tu zenu ali su joj ladno lepnule etiketu. Napravise od zene radodajku na kvadrat. Odakle ta potreba za etiketiranjem? Da li vam se desavalo da vas etiketiraju ili da vi nekoga etiketirate? Mozda i da sami sebe etiketirate? Cemu sve to? Sta se time postize?

E nemam pojma.. znam samo da mi je mnogo ružno kad čujem i iako svi imamo sklonosti ka sličnim stvarima, neke etikete koje lupe mi baš promene mišljenje o ljudima..
Msm nikad niko ne bi lupio nikome etiketu kad bi samo par minuta proveo u njegovoj glavi. Lepo je to napisala Harper Li samo sa cipelama.

Slusam danas ( silom prilike) na pauzi neke koleginice kako veselo cavrljaju o nekoj tamo koja se spandjala sa nekim tamo. Nijedna ne poznaje dobro tu zenu ali su joj ladno lepnule etiketu. Napravise od zene radodajku na kvadrat. Odakle ta potreba za etiketiranjem? Da li vam se desavalo da vas etiketiraju ili da vi nekoga etiketirate? Mozda i da sami sebe etiketirate? Cemu sve to? Sta se time postize?

a kako ti znas da se ona spandjala sa tim? trebala si napisat "pricaju da se spandjala" ako ne znas? znas li ti to i sama?

Oslobadjaju se stresa. Tako se necivilizovane osobe oslobadjaju od stresa.

Bezi od njih.

Negativne etikete treba automatski prihvatati, pozitivne automatski odbijati. Na ta dva načina čovek tvrdi svoju moć. Ako kreneš da razuveravaš ljude u negativnu etiketu koju si dobio, priznaješ inferiornost jer se pravdaš pred nekim ko je uzeo da odlučuje ko si i šta si ti. Isto tako i kada prihvatiš pozitivnu etiketu.

Zaostavstina jednog vremena kada je moral uterivan kritikom vecine.

a to nije uvjek bilo takvo vrijeme, nego je nekad bilo drugacije? ja mislim da vrijeme se ne mijenja, ono o cemu Konfucije prica ona drzava za koju "Zna" mozda u nju nije vladala luda vecina sa malo normalnih kad je to bilo drugacije vrijeme?

- - - - - - - - - -

Negativne etikete treba automatski prihvatati, pozitivne automatski odbijati. Na ta dva načina čovek tvrdi svoju moć. Ako kreneš da razuveravaš ljude u negativnu etiketu koju si dobio, priznaješ inferiornost jer se pravdaš pred nekim ko je uzeo da odlučuje ko si i šta si ti. Isto tako i kada prihvatiš pozitivnu etiketu.

da, ali ovo je bolje, nesto ovako:
Novinar: "A vi ne govorite sa bratom"
Bregovic: "Ko jos od normalnih ljudi govori a sa bratom?"

- - - - - - - - - -

Hvala na sugestiji. Trojka za pisani sastav:roll:

Sastav o tome kako te neko smuvao si ti sastavila, i ako je moj za trojku tvoj je za decimalnu onu poslije nule i poslije tacke...znaci boli nas na forum sestro ****** i pi.cka sa kim si se ti smuvala, vidim na avatar da imas ruznu zensku na avatar, nemas ti sanse nikakve kod nekoga dobrog frajera, ocjena izgleda sa avatara: MINUS 5, ako je to najmanje... ocjena sminke: NE MOZE SE GLEDAT, ODVRATNOI...

te gospoje vjerovatno praktikuju takve radnje - miješanje u tuđe živote
ja to ne razumijem - to je moj odgovor
toliko vremena i energije treba za sopstveni život, a one nalaze oboje za tuđe

Back