etf

• Začetnik teme Začetnik teme marx0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

marx0

Početnik
Poruka
9
Treba mi velika pomoc, idem u Zrenjaninsku Gimnaziju prva sam godina tek, ali vec razmisljam o upisu fakulteta, i ako bi mi neko rekao da je pre rano, nije. Zelja mi je da upisem ETF (smer SI) jos od kako znam za sebe, problem je sto (kako sam ja racunao), imacu oko 98.82 bodova (otprilike) sto je dovoljno za upis na budzet na SI, ali se ipak plasim da ga necu upisati, planiram da osvojim mesto na republickom iz informatike da nebi morao da radim prijemni (zato sto me iskreno mrzi da spremam prijemni iz matematike zato sto imam rupa u znanju), molim vas pomozite citao sam sve forume sto postoje na netu ali zelim da mi neko konkretno kaze sta da radim dal da krenem odma da spremam prijemni iz mat, koji materijal da koristim, da li da se vise fokusiram na takmicenje (posto kidam c++), itd..

Kako već sada znaš koliko ćeš imati bodova za prijemni?
Za 4 godine verovatno neće biti prijemnog ali ćeš polagati maturu.
Posveti se matematici maksimalno, popuni ' rupe' i pokušaj bar jednom nedeljno da ideš na dodatne časove matematike.
Trudi se da ideš na takmičenja iz matematike.
Matematika, matematematika ti je osnov!

Kako već sada znaš koliko ćeš imati bodova za prijemni?
Za 4 godine verovatno neće biti prijemnog ali ćeš polagati maturu.
Posveti se matematici maksimalno, popuni ' rupe' i pokušaj bar jednom nedeljno da ideš na dodatne časove matematike.
Trudi se da ideš na takmičenja iz matematike.
Matematika, matematematika ti je osnov!
Pa znam otprilike ovu godinu ću proći sa 2 ili 3 cetvorke znaci oko 4.85, i to sam jako glupo zezno inace bi prosao 5.00 lagano (bio sam djak generacije u osnovnoj), i onda sam racunao ako bi prolazio tako sve cetiri godine imao bi toliko bodova.
Znam da je matematika osnov, to me najvise i plasi, kazu da im je prijemni jako tezak i da retko ko uspe da uradi svih 20 zadataka..

Pa znam otprilike ovu godinu ću proći sa 2 ili 3 cetvorke znaci oko 4.85, i to sam jako glupo zezno inace bi prosao 5.00 lagano (bio sam djak generacije u osnovnoj), i onda sam racunao ako bi prolazio tako sve cetiri godine imao bi toliko bodova.
Znam da je matematika osnov, to me najvise i plasi, kazu da im je prijemni jako tezak i da retko ko uspe da uradi svih 20 zadataka..
Tek si upisao srednju školu.
Još 4 godine učenja.

Ti si već u grču od proseka, prijemnog.
Opusti se i uči.
Ko zna šta će te zanimati i kakvi će biti uslovi upisa.
U svakom slučaju, posveti se matematici.

Fokusiraj se i zatim kreni dmah da radis posao, kakvo studiranje kakvi bakraci. Polovina IT eksperata nema nikakvu diplomu. Upisi reda radi FON, ako volis da budes u toku sa generacijom
Upisao bi iskljucivo ETF pre svega zato sto su mi zadnjih par generacija svi zavrsili to, pa cisto radi reda da nastavim lozu, jedino ne znam kako tu matematiku da spremim... ostalo mi nije frka

Ne bi probao ftn u svom gradu?
Ma kakvi , imam druga koji studira to, profesori ocajni, asistenti totalno bez volje, itd.. U sustini najveci problem mi je to kako da spremim matematiku, to ako uspem onda cu moci i ETF, FON, MATF, FTN u Novom Sadu itd.. Ako neko ima preporuku za literaturu, zbirke tj. kako i odakle da se sprema matematika bio bi mu zahvalan

Ma kakvi , imam druga koji studira to, profesori ocajni, asistenti totalno bez volje, itd.. U sustini najveci problem mi je to kako da spremim matematiku, to ako uspem onda cu moci i ETF, FON, MATF, FTN u Novom Sadu itd.. Ako neko ima preporuku za literaturu, zbirke tj. kako i odakle da se sprema matematika bio bi mu zahvalan
Apsolutno ne pratim ali mislim da je autor Vene Bogoslavov i dalje zakon.

Ti si postavio barijeru između tebe i matematike.
Vežbaj, pristupi s razumevanjem.
Nađi privatnog profesora matematike da postigneš propušteno i nastaviš sa redovnim zadacima.
Kakve veze ima koliko generacija tvoje porodice ima završen ETF?
Ne možeš taj fakultet završiti ' reda radi' ako ne voliš to, verovatno te nešto drugo zanima.
Još si ti mlad da znaš šta zaista želiš, no svakako, trudi se da srednju školu završiš sa najboljim uspehom. Zasluženo!

Ti si postavio barijeru između tebe i matematike.
Vežbaj, pristupi s razumevanjem.
Nađi privatnog profesora matematike da postigneš propušteno i nastaviš sa redovnim zadacima.
Kakve veze ima koliko generacija tvoje porodice ima završen ETF?
Ne možeš taj fakultet završiti ' reda radi' ako ne voliš to, verovatno te nešto drugo zanima.
Još si ti mlad da znaš šta zaista želiš, no svakako, trudi se da srednju školu završiš sa najboljim uspehom. Zasluženo!
Hahaha nije tako, progresno ste me razumeli, svidja se meni to itekako nego jednostavno nemam dovoljno samopouzdanja sto se tice matematike

Back