ETF

543265791011

Početnik
Poruka
27
Dobar dan ljudi hteo sam da vas pitam za ETF ja sam jako vrlo dobar ucenik solidan sam iz matematike pa me zanima posto sam ja ove godine maturant kako je tamo i dal bi ja mogao kao jako vrlo dobar da upisem i zavrsim ETF

Imaš prijemni i iz fizike, ne samo matematike.
Solidan mi zvuči malo labavo, moraš da budeš odličan, jer je konkurencija veoma jaka.
Tu odluku moraš sam da doneseš, da realno sagledaš svoje kapacitete pa onda vidi šta ti je najbolje.

Imaš prijemni i iz fizike, ne samo matematike.
Solidan mi zvuči malo labavo, moraš da budeš odličan, jer je konkurencija veoma jaka.
Tu odluku moraš sam da doneseš, da realno sagledaš svoje kapacitete pa onda vidi šta ti je najbolje.
Pa iz matematike kazem zato sto uglavnom imam 4 a nekad kad vopste ne pipnem matematiku 3 polagao bi prijemni iz matematike

Pa iz matematike kazem zato sto uglavnom imam 4 a nekad kad vopste ne pipnem matematiku 3 polagao bi prijemni iz matematike
Не бих да испаднем смарач, али теби је српски проблем. 🍬

Ако полажеш само пријемни из математике значи да идеш на Софтверско инжењерство. Они примају 30 људи на буџет, и неких 150 на самофинансирање, где се година плаћа око 2.000 EUR за наше држављане.

Колико видим на њиховом сајту, конкуренција је огромна.
https://prijemni.etf.bg.ac.rs/

Коначна ранг листа за СИ је:
https://prijemni.etf.bg.ac.rs/files/2019/ETF_RangPoProfilima_SI_depersonalizovano_za_web.pdf

Ако добро разумем конкурисало је око 835 људи, а последњи примљен на буџет има око 91,5 бодова. Већина са буџета има маскималних 40 бодова из средње, сем овог једног на 29. месту који има 32,04 поена из средње школе и неку награду из математике за коју је добио пуних 60 поена. Ако се направи пресек имаш три опције:

- имаш 6.000 ЕУР у џепу
- имаш скоро све поене из средње и урадиш пријемни преко 85%
- имаш просек 4,0 - 4,5 у средњој и урадиш пријемни преко за 100%

Што се тиче самог пријемног, ово су задаци:
https://prijemni.etf.bg.ac.rs/resenja/

Nisam siguran da decko hoce da upise Softversko Inzenjerstvo, SI upisuju odlikasi prosecna ocena iz matematike u toku osnovne i srednje 4,8 , bitka diplomama sa takmicenja svi imaju 40 poena iz srednje jer budimo realni 60 poena na prijemnom je naucna fantastika itd... Ako hoces da upises neki od modula Elektrotehnike moze i vrlo dobar ucenik da upise na budzet da se lepo uradi prijemni da imas oko 75-80 poena ukupno da budes siguran da prolazis.Medjutim glavni problem ce da bude kada upises ima par katedri koje su naj jace katedre u Srbiji i traze puno znanja tako da ne znam sta da ti kazem, ako volis elektrotehniku i telekomunikacije upisi.

Nisam siguran da decko hoce da upise Softversko Inzenjerstvo, SI upisuju odlikasi prosecna ocena iz matematike u toku osnovne i srednje 4,8 , bitka diplomama sa takmicenja svi imaju 40 poena iz srednje jer budimo realni 60 poena na prijemnom je naucna fantastika itd... Ako hoces da upises neki od modula Elektrotehnike moze i vrlo dobar ucenik da upise na budzet da se lepo uradi prijemni da imas oko 75-80 poena ukupno da budes siguran da prolazis.Medjutim glavni problem ce da bude kada upises ima par katedri koje su naj jace katedre u Srbiji i traze puno znanja tako da ne znam sta da ti kazem, ako volis elektrotehniku i telekomunikacije upisi.
Da ja sam hteo na ETF smer ER a ne Softversko inzinjerstvo icna sajtu pise da mozemo da polazemo prijemni ili iz matematike ili iz fizike a nema nikakvog srpskog ja bih polagao prijemni za smer elektrotehnika i racunarstvo i kazu da tu prijamu 400 kandidata na budzet

Da ja sam hteo na ETF smer ER a ne Softversko inzinjerstvo icna sajtu pise da mozemo da polazemo prijemni ili iz matematike ili iz fizike a nema nikakvog srpskog ja bih polagao prijemni za smer elektrotehnika i racunarstvo i kazu da tu prijamu 400 kandidata na budzet
Ja sam na smeru Elektroenergetski Sistemi samo na FTN ali sam imao iste osnove sa ERI smerom, matematika, fizika, osnove elektrotehnike, ort, i onako mali i C programiranje, to ti je prva godina u sustini.
Upisaces ETF ako uradis dobro prijemni, da li mozes da zavrsis, pa to prijatelju ne mogu ni za sebe da predpostavim, tako da jedino istrajnost i knjigu u sake.

Да, тек сад видим да је Информатор конфузно написан. Пише шта кандидати "раде", а не шта је потребно за пријемни. Нисам пажљиво читао.

Српски ти је проблем јер не умеш да напишеш реченицу, а не због пријемног.

Изгледа да заиста полажеш само један пријемни, математику или физику, а претпостављњам да ће то бити ово прво. Како на ЕР примају 400+140, биће доста лакше ући на буџет, где је почетна квота претходне године била на 73,18 бодова.
https://prijemni.etf.bg.ac.rs/files/2019/ETF_RangPoProfilima_ER_depersonalizovano_za_web.pdf

Ипак, како људи конкуришу на више факултета, прошле године се свело на то да је црта за буџет била повучена на 68,20 бода. То значи да би са неких 32(средња)+36(пријемни) био на граници за пријем на буџет. Да би имао тих 36 бодова са пријемног треба да урадиш математику за 60%.
То, ако си имао просек 4,00 целу средњу школу.

Е, сад, чак и да си имао 3,00 и само 24 бода из средње, за пријемни ти треба 46 бодова илити 75%. Исто је изводљиво. Иди и учи.

Back