ETF vs Matematicki fakultet

bozaaa

Početnik
Poruka
14
E ovako ljudi,interesuje me sta je bolje zavrsiti od ova dva fakulteta, koliko je etf tezi od matematickog. Planiram da se bavim programiranjem u buducnosti pa ne mogu da se odlucim. Kao i to da li je bolje softversko inzenjerstvo od smera racunarska tehnika i informatika na etf-u.

Nijedan fakultet neće od tebe napraviti programera "običnim školovanjem". To je jedan od poslova za koje treba imati obuku + "ono nešto", kao što ne postanu slikari svi koji završe Likovnu akademiju.
Štaviše, neke statistike kažu da 6-7 od 10 školovanih "programera" ( i to sa ozbiljnih , americkih i evropskih IT fakulteta ) zapravo ne ume praktično time da se bavi ( potraži na netu) .

Ako si već siguran da možeš da peglaš najteže faXultete, onda bolje uzmi Elektroniku ili Telekomunikacije na ETF-u.
S tim ces lakse i napolju a i ovde.

E ovako ljudi,interesuje me sta je bolje zavrsiti od ova dva fakulteta, koliko je etf tezi od matematickog. Planiram da se bavim programiranjem u buducnosti pa ne mogu da se odlucim. Kao i to da li je bolje softversko inzenjerstvo od smera racunarska tehnika i informatika na etf-u.

Moje iskustvo je da fakulteti cak i najtezi u Srbiji ne daju nikakvo znanje za rad u IT sektoru vec sve covek mora sam.

Ako neko zeli time ozbiljno da se bavi fakultet mu dodje kao gubljenje vremena. Paradoksalno, ali je tako.

Pazi, imam druga iz bivseg razreda koji je upisao elektrotehniku na ETF-u.

Ne znam tacno ime smera ali u osnovi ona glat elektrotehnika.
Pored njega imam i par njih koji su upisali isto glat elektrotehniku samo na FTN (lakse je na FTN).

Prvi je skoro plakao od muke koliko je ucio na pocetku i razmisljao da odustane (isli smo zajedno u Prirodno-Matematicki smer gimnazije tako da nam ni matematika ni fizika nisu strane).
Od ovih na FTN-u pola je otpalo.

Iz onog sto sam cuo smerovi za programiranje su napravljeni vestacki teskim ubacivanjem gomile za tebe nepotrebnih stvari i komplikovane matematike.

Ljudi savetuju da ako hoces da budes programer upises lepo FON (smer Informacione tehnologije) koji je dosta laksi od ovih (ali ni slucajno lak kako se prica,drug koji je bio vukovac je bio iznenadjen tezinom zapravo).
Tamo necs uciti od danas do sutra a imaces vremena sam da se usavrsavas na svoju ruku sto je mnogi ce reci jedini nacin da postanes dobar u tome sto zelis da postanes.

Back