ETC kartice

Da, ali mi nije jasna razlika izmedju ovih kartica i onih studentskih, koje podrazumevaju ISIC karticu i Euro<26 karticu, uz koje se takodje ostvaruju neki popusti. Pa sad ne znam sta je bolje. I da li da vadim tu ETC karticu, posto vec moram onu studentsku? :)

Iskreno, mislim da je ovo sa tim karticama totalna glupost. Ja sam na saobracajnom dobio uz osiguranje ovu sto sam ti dao link gore, imas kod njih da pogledas na sajtu za sta sve daju popuste po Beogradu i Srbiji.... i sire... Ja je dobijam u Oktobru, javice mi na mobilni kada bude bila spremna za podizanje. Do tada ne mogu nista drugo da kazem, detaljnije kada je uzmem. :)

Raspitala sam se i saznala da ova ETC kartica moze da se uzme i kasnije, tj. da se prijavi za nju i u oktobru. Mada, ako je ista kao i ova studentska, onda ne vidim razlog zbog kojeg bih je uzimala, jer obe daju neke popuste. Ja ovu studentsku moram da vadim zbog doma i menze, a procitala sam da ona sadrzi te neke dve kartice kojima se ostvaruju popusti.
Mada, ti napisi opsirnije kad budes uzeo tu karticu, da vidim o cemu se radi. :)

Valjda necu morati i ja da je vadim samo zbog menze. Posto nisam u domu. A video sam plakat za tu tvoju karticu, i cini mi se da je na plakatu pisalo da kartica nije obavezna. Al' nemoj da me drzis za rec, nisam siguran. :) Iskreno, ne znam da li cu nekada i da koristim ovu sto cu ja dobijam...
Vazi, javljam cim je uzmem. ;)

Користим обе картице већ три године, па да вас посаветујем. Када су попусти у питању, онда се мање више поклапају. ИСИЦ је обавезна (може са и без попуста, бирате сами) за плаћање мензе и дома. Ја лично узимам ЕТЦ само због тога што Аутопревоз дају попуст на њу, а не на индекс. ;)

Valjda necu morati i ja da je vadim samo zbog menze. Posto nisam u domu. A video sam plakat za tu tvoju karticu, i cini mi se da je na plakatu pisalo da kartica nije obavezna. Al' nemoj da me drzis za rec, nisam siguran. :) Iskreno, ne znam da li cu nekada i da koristim ovu sto cu ja dobijam...
Vazi, javljam cim je uzmem. ;)
Mislim da ova studentska mora da se uzme zbog menze, ali ti se ipak raspitaj. :) Javi ti kakva je, pa da znam da li da konkurisem. :)
Користим обе картице већ три године, па да вас посаветујем. Када су попусти у питању, онда се мање више поклапају. ИСИЦ је обавезна (може са и без попуста, бирате сами) за плаћање мензе и дома. Ја лично узимам ЕТЦ само због тога што Аутопревоз дају попуст на њу, а не на индекс. ;)

Zar se ne daje popust i na onu studentsku, vec samo na ETC? Procitala sam da studentska sadrzi i Euro<26, a da se njome ostvaruju popusti. Meni daju popust i preko indeksa, cudi me da ti to ne mozes. Ajde, ako te ne mrzi, reci nesto vise o toj ETC, jel se sve to prijavljuje preko neta, za koliko dana stize, da li se isplati? :) Isplati se, nego koliko... :D

Студентска ISIC je обавезна (дом и менза). Она може бити и са, и без попуста (Euro<26), ти сама бираш, разлика је у цени (нова картица без попуста је око 1500, а са попустима 2000). Пример Студентског центра Крагујевац: http://www.studentskicentar-kg.rs/wp-content/uploads/Obavestenje-Elektronske-kartice1.doc Сличне су цене и за остале градове.

Скоро сви превозници дају попуст на индекс само, али Аутопревоз је уникатан. :cool: А пошто он има највише полазака, морам да га користим. Само зато и узимам ЕТЦ сваке године. И исплати ми се, имам попуст на повратну 40 процената, уштедим 350 динара, те ми се исплати картица већ после два путовања. Можеш да се пријавиш преко нета или у некој пословници, имаш све објашњено на сајту. Пријављивање је лако, картица је готова за 7 дана. Понесеш индекс, одеш у Интезу и преузмеш, имаш и динарски рачун за који не плаћаш одржавање (који нисам користио, већ сам у другој банци).

Елем, мој савет ти је да добро проучиш попусте које дају обе (мада се већином преклапају) и видиш шта ти више одговара. ;)
п.с. Не узимај обе, само ћеш бацити паре (oвде не мислим на студентску без попуста, она је MUST).

Poslednja izmena:

Back