Estrada, kič ili umetnost?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisu mi bas ove nove pesme i muzika prirasli k srcu,ali sam cuo dosta tih mladih pevaca koji pevaju odlicno stare narodne pesme dobrih i poznatih pevaca.Znaci da oni nisu krivi za stanje na estradi,vec oni koji im pisu tekstove i muziku i prave aranzmane.Gledam na veseljima,mladi to slusaju i kako vidim dobro se provode.Svaka generacija je imala neke svoje pevace i pesme koje je voleo i voli.

@Dodola
Ne sumnjam da se razumes u turbo folk mnogo vise od od mene i da ga slusas, i to je u redu kao stvar licnog ukusa i izbora i to je za postovanje ..sto kod mene nije slucaj ..turbo folk slusam samo u kafanama i svadbama jer nemam izbor ali ne mozes da negiras da je turski
melos sa sve zurlama i talambasima zastupljen u vecini novokomponovanih pesama , ne u svim ali u vecini kao ni da veci broj pevaca ne zna da peva bez plej beka ..niko ne treba da bude muzicki strucnjak da bi shvatio da li neko zna da peva ili ne
Ima divnih pevaca narodne muzike koji ostaju nezaboravni kao i pesme koje pevaju ili su pevali ali ovo danas sto se stancuje daleko je od dobre muzike
a tema teme je da li je estrada koja nam se danas plasira kič ili umetnost ?
ako ne slusas to kako znas da su bas u vecini pesama zurle i talambasi?.

a tema teme je da li je estrada koja nam se danas plasira kič ili umetnost
Ni jedno ni drugo. Pitanje je besmisleno potpuno i ograničeno.
Usudila bih se reći u nivou onog Šešeljevog pitanja sudiji u Hagu 'odgovorite sa da ili ne, da li vaši roditelji znaju da ste vi homoseksualac?'
Ne može se svrtstati ni strogo u kič ni strogo u umetnost.
Preširoka je to pojava da je staviš u kalup.

Dakle, tema poziva na raspravu o ukusima i to je deplasirano. Poziva na raspravu između forumaša koji slušaju ili ne slušaju neku vrstu muzike.
I da, ti ne znaš šta ja inače slušam i koje sve oblasti muzike pokriva moj ukus ( ad hominem, Nina, c c c)

Al evo otkriću da ne volim paradajz, ništa gore od hrane ne postoji. Ajde da otvorimo temu Paradajz, rajsko voće ili povrće, treba li ga iskoreniti?

Nisu mi bas ove nove pesme i muzika prirasli k srcu,ali sam cuo dosta tih mladih pevaca koji pevaju odlicno stare narodne pesme dobrih i poznatih pevaca.Znaci da oni nisu krivi za stanje na estradi,vec oni koji im pisu tekstove i muziku i prave aranzmane.Gledam na veseljima,mladi to slusaju i kako vidim dobro se provode.Svaka generacija je imala neke svoje pevace i pesme koje je voleo i voli.
cim se pomene estrada svi misle na turbo folk koji nije usamljen vec se estrada uvukla u skoro sve delove društva koje je postalo rijaliti

Estrada je omalovazena,losim pesmama,raznim oblacenjima,pojedinih osoba i muskih i zenskih,gde od pesme i muzike nema nista.Malo je pristojnih pesama koje mogu da se nadju medju sadasnjom estradom.Sta da radimo kako je tako je,pa kome se svidja slusace i gledati,a kome ne,nece ih slusati,a kamoli gledati

pa kome se svidja slusace i gledati,a kome ne,nece ih slusati,a kamoli gledati
Upravo ovo, niko nije vezan za stolicu i prisiljen da sluša Cecu. Nije baš da nema uslova da sluša nešto drugo ili da čita portale koji nemaju vesti sa estrade.
Ja recimo mislim da je tehno muzika teška glupost, to je sve samo ne muzika, pa nije baš da ću da joj pridajem na značaju postujući na forumima kako mi se ne sviđa.
Jednostavno ne moram da slušam.

Kako da ne...velika umetnica Kebina cerka plus kad dovede snajku Seve...pa kad se produze filmovi od 11minuta :hahaha:
@stranac119
o tom i jeste rec..cemu filmovi od 11 minuta ako je Severina priznata pevacica i estradna umetnica..da li im opada popularnost pa na sve moguce nacine pokusavaju da je vrate.ili Jelena Karleusa koja je po meni i primer kica na danasnjoj estradi
ovakvih primera ima svuda u svetu u sou biznisu ,i nije to nasa izmisljotina ali sada pricamo o nasoj estradi

Poslednja izmena:

Back