Estrada, kič ili umetnost?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
šta je u estradi melem za oci i usi.?
turska muzika sa zurlama i talambasima, polugole silikonske pevcice od kojih je mali broj onih koje znaju da pevaju..?
Auh Nina... Gde ti slušaš talambase I zurle? I s kojim pravom tvrdnja da ne znaju da pevaju?
Mislim da si otvorila ovu temu nedovoljno spremna i edukovana u ovom pravcu i to ti je veliki propust.
Kao ja sad da otvorim temu o ribolovu (o kom ne znam NI-ŠTA) i napišem čemu gledanje u plovak po ceo dan, to je glupo.

I šta treba da se desi da taj 'urbani' sloj stanovnika prihvati da je u manjini. Današnji turbofolk ima izuzetno brojnu publiku i to nećeš promeniti.
Ne znam koliko si svesna da danas u Beogradu recimo Vlatko Stefanovski ne može imati ni približno onoliko publike na koncertu kao Aca Lukas.
A ja sam neko ko bi pre otišao da sluša Stefanovskog...
Jedino što sam svesna toga da nisam u većini.
Shvatam da ima mnogo ljudi koji to vole i obraćam pažnju na to da su neki pevači iz te branše izuzetno kvalitetni, odlični vokalni kapaciteti . Ne odbacujem rezignirano kao škart nešto u šta nisam upućena. Al to je već stanje svesti...
Ne znam koliko godina imaš, kapiram da si nešto starija od mene i cenim da se sećaš kad se pojavila Lepa Brena.
Sećaš li se komentara javnosti? Njena kratka suknja, scenski nastup, gole noge... Pa opet, ta žena je danas legenda i, prihvatila ti to ili ne, ima izuzetno brojnu publiku i sad pod stare dane.

sve bi i proslo nekako da nije onih turskih urlika kroz zurle
Ahahaha al kako fabrički ukalupljeno baš svi imaju isti komentar. 'turski urlici kroz zurle'?
To samo govori da nikad nisi čula više od eventualno jedne pesme iz tog žanra.
I daješ sebi za pravo da kritikuješ nešto što ne poznaješ?
Nije li svakom dozlogrdio taj pokvarenopločasti stav 'ja slušam samo urbano, nemam televizor inače, isključivo pratim samo kvalitet, sto hiljada ljudi na Cecinom koncertu su krezave seljačine i to treba zabraniti'?
Šta misliš ko su tih sto hiljada ljudi i s kojim pravom se njihov ukus dovodi u pitanje?
Ajde da obrnemo sad, šalu na stranu... Metal muzika je samo besmisleno sranje I satanizam i vodi u paihozu tolika dreka, koja budala to može da sluša?
Degustibus non disputatum što bi rekli naši stari

Ahahaha al kako fabrički ukalupljeno baš svi imaju isti komentar. 'turski urlici kroz zurle'?
To samo govori da nikad nisi čula više od eventualno jedne pesme iz tog žanra.
I daješ sebi za pravo da kritikuješ nešto što ne poznaješ?
Nije li svakom dozlogrdio taj pokvarenopločasti stav 'ja slušam samo urbano, nemam televizor inače, isključivo pratim samo kvalitet, sto hiljada ljudi na Cecinom koncertu su krezave seljačine i to treba zabraniti'?
Šta misliš ko su tih sto hiljada ljudi i s kojim pravom se njihov ukus dovodi u pitanje?
Ajde da obrnemo sad, šalu na stranu... Metal muzika je samo besmisleno sranje I satanizam i vodi u paihozu tolika dreka, koja budala to može da sluša?
Degustibus non disputatum što bi rekli naši stari

jel ti mislis da sam ja pala sa marsa :D cuj nisam cula vise od jedne pesme
ovde ne pricam o ukusima, fakat je da ono sto je danas domaca muzika nema veze sa domacom muzikom, nesto kao turska i domaca kafa.
domaca se samo zove deklarativno, ali nije, isto kao sto i muzika vise lici na tursko zavijanje
naravno slobodna si da lepis to kako hoces

jel ti mislis da sam ja pala sa marsa :D cuj nisam cula vise od jedne pesme
ovde ne pricam o ukusima, fakat je da ono sto je danas domaca muzika nema veze sa domacom muzikom, nesto kao turska i domaca kafa.
domaca se samo zove deklarativno, ali nije, isto kao sto i muzika vise lici na tursko zavijanje
naravno slobodna si da lepis to kako hoces
Šta je ovde tursko

Hvala ti Moljac64, tvoja podrška mi mnogo znači, veliki pozdrav sa Voždovca ti šaljem
steamuserimages-a.akamaihd.net.jpg
.

@Dodola
Ne sumnjam da se razumes u turbo folk mnogo vise od od mene i da ga slusas, i to je u redu kao stvar licnog ukusa i izbora i to je za postovanje ..sto kod mene nije slucaj ..turbo folk slusam samo u kafanama i svadbama jer nemam izbor ali ne mozes da negiras da je turski
melos sa sve zurlama i talambasima zastupljen u vecini novokomponovanih pesama , ne u svim ali u vecini kao ni da veci broj pevaca ne zna da peva bez plej beka ..niko ne treba da bude muzicki strucnjak da bi shvatio da li neko zna da peva ili ne
Ima divnih pevaca narodne muzike koji ostaju nezaboravni kao i pesme koje pevaju ili su pevali ali ovo danas sto se stancuje daleko je od dobre muzike
a tema teme je da li je estrada koja nam se danas plasira kič ili umetnost ?

Back