estetska hirurgija...tuzba

ovde definitivno dolaze zafrkanti....:dash:

Pitanje ti je vrlo neodredjeno... Unajmis advokata i na sud. Ali...pretpostavljam da je privatnik, a oni te pre operacije nateraju da potpises parce papira na kojem ih ti odresavas svih nepredvidivih ishoda ;)
Pokusaj da se dogovoris sa hirurgom da ti opet odradi operaciju ili da ti vrati pare, pre ce ti to uspeti nego tuzba.
A mogao bi nam usput i reci sta si operisao i gde, cisto da znaju ljudi da ne idu kod istog hirurga.

moram da dodam bitnu stavku da nisam potpisao saglasnost...imam taj papir sa potpisom hirurga ali bez mog potpisa....zaboravio je hirurg to da mi kaze,....
koliko to olaksava/otezava citavu stvar?

imam li pravnog osnova da izvucem neku pravdu
?

Poslednja izmena:
moram da dodam bitnu stavku da nisam potpisao saglasnost...imam taj papir sa potpisom hirurga ali bez mog potpisa....zaboravio je hirurg to da mi kaze,....

?

neces ovdje naci odgovor
raspitaj se koje se advokatske kancelarije opce bave tom vrstom parnica
to sto nisi potpisao suglasnost bi trebalo da ima veze

I jos jedna stvar - ne razvlaci nikome ime ovako po forumu
tako mozes i sebi smanjiti izglede ako se odlucis na tuzbu
posto se abrovi vrlo brzo procuju...mogu na kraju tuziti oni tebe umjesto ti njih...

imam li pravnog osnova da uzvucem neku pravdu
?

Pa ako dokazes da ti nije objasnio rizike + to sto nisi potpisao taj papir, uz dobrog advokata jos imas i dobre sanse !
Mada postoji caka... ako lik dokaze da je tebi problem u glavi, psihicki, tu si ebo jeza ... A psiholozi to vrlo brzo otkriju.
Zato je pitanje sta si operisao... Bar je forum anoniman :roll:

?

Sinko cim si legao na operacioni sto ti si u tvom domenu pre toga obavio sav posao koji je prethodio estetskoj operaciji.Dakle znao si u sta se upustas i kakve rizike ista nosi.Dakle svesno si prihvatio sve moguce solucije i ishode.Mogao si i da se ne probudis iz anestezije i bilo bi nikom nista , naravno osim tebi.Mozda si ocekivao da ces biti Alen Delon al si ispao slon Cira ili Danbo sta da se radi masi usima i uzivaj u zivotu.Moj domen je medicina i znam mnogo slucajeva gde su pacijenti poneseni filmskim reklamama i svakojakim oglasima, od estetske hirurgije ocekivali cuda pa su se posle intevencije tesko razocarali.U sustini sve su to kompleksi koji bi se trebali leciti neoperativno dakle kod psihijatra.Samo izraziti fizicki nedostatci koji su smetnja u funkcionalnom smislu trebaju da se operativno lece sve ostalo ne, jer majka priroda ipak najbolje zna sta i kako treba da nam stoji i kako nam prilici.
Naravno nije majka priroda kriva sto ti je otac bio karikaturista.:hahaha:

Poslednja izmena:
@Sugenzi...cale mi je lep covek, ako te to interesuje...stoga ne bih da se upustamo u te stvari...ne radi se o operaciji na licu...

poenta price je sta tu moze da se uradi ako me hirurg odbije?
jedino sto imam je nepotpisana saglasnost:dash:

Poslednja izmena:
Ovde lekari ne odgovaraju ni kad ubiju coveka a kamoli zato sto je pacijent nezadovoljan ishodom estetskog zahvata.
Mislim da ce ti najveci problem biti osnov za tuzbu. Ocigledno te nije ubio, a verovatno ni obogaljio ili na bilo koji nacin onesposobio, pa tuzba za nesavesno lecenje otpada. Posto problem nije funkcionalne vec estetske prirode, a on verovatno nije potpisao nikakvu garanciju gde je eksplicitno tvrdio i pokazao da ce ishod zahvata biti takav i takav, ispasce da je u pitanju samo tvoj subjektivni dozivljaj a ne lekarska greska.
Nazalost, ni pretnje antireklamom i losim publicitetom nece dati rezultata. Koliko god losi bili domaci estetski hirurzi, daleko su pristupacniji od onih u inostranstvu i njihove usluge ce se svakako koristiti.
Samo kad pogledas njihov ''rucni rad'' na pevaljkama, voditeljkama, starletama, jasno je da bi i Danijel Dej Luis svojim levim stopalom odradio bolji posao.
Nadam se samo da nisi petljao oko ociju i genitalija, ostalo se da preboleti.

Vrsta zahvata je najmanje bitna. Glavno je da lekar nije obavio svoje kako treba. U nekom uredjenijem drustvu bi mozda i snosio posledice, ovde tesko. Jedino da se nekako nagodite za besplatnu ili jeftiniju popravku. Mada, ako ti sta god vec bilo u pitanju ne smeta da normalno funkcionises, najbolje da batalis dalje operacije, a doktoru ili oprosti ili seci prste k'o 'talijanska mafija.

Back