Esportovi

Ogi1117

Početnik
Poruka
21
Poslednjih godina sve su popularnija takmičenja u igricama kao sto su :Csgo, DOTA 2 , League of legends,Starcraft. U Južnoj Koreji ova takmičenja privlace veci broj ljudi nego mnogo sportova. Da li u budućnosti možemo da očekujemo neku vrstu olimpijskih igara, ili ce biti prihvaćeni u sportske federacije? Podelite vase misljenje na ovu zanimljivu temu :)

Sumnjam, ja pratim Dota 2 scenu, i vecina ljudi se buni sto se trude da Dotu 2 pretvore u sport i dobiju termin u ESPN-u.
U prevodu znaci da ce Dota 2 (i ostale igre) biti ozbiljne, profesionalne i sl. Vecini igraca i gledalaca to ne odgovara, jer su navikli na opustenu atmosferu, zezanje, ne cisto profesionalizam. Do pre 3-4 godine, tu su bili LAN event-ovi, gomila bubuljicavih i gojaznih gejmera, a danas imaju sponzore, komentatore u odelima i prenos na ESPN-u. Nekako se taj duh LAN eventa gubi i ljudima to smeta. To je prvi problem, bar sa Dota 2 scenom.

A drugo je, kako ce sira javnost reagovati na to. U Kini da, pro gameri su postovani od strane pravih sportista, fudbalera i sl. jako. Znam da su Dotu 2 prenosili na ESPN-u i sira javnost je bila zacudjena da prenose gluposti tj. video igrice.
Mislim da sira javnost nije jos spremna, i da Esportovi nece biti ravni pravom sportu, jer to zahteva profesionalizam i zrelost, a vecina pro igraca su slozicemo se "velika deca" do 25 godina, manje-vise stereotipicni gameri. Fudbal moze da gleda i covek od 80 godina i da mu bude zanimljivo, jer je i u njegovo vreme bilo fudbala, mozda nasoj generaciji kada budemo imali 70-80 godina bude zanimljiv Esport, jer smo odrasli uz to, ali starijim generacijama, tesko.

Ne znam da li će biti uvršteni negde sa "pravim" sportovima, ali je "igranje" svakako već postalo ozbiljan posao. Naravno, ne kod nas...
Upravo "igranje" dovodi do stalnog napretka hardvera, a to znači i profita za proizvođače istog, pa onda za kreatore igara, programere...
Gde zamiriše lova, nema stajanja.

Back