Eskobar stiže u Beograd, Vučiću stigli hitni zahtjevi

Dе Sisti

Stara legenda
Poruka
90.179

Eskobar stiže u Beograd, Vučiću stigli hitni zahtjevi​

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar dolazi sutra u Beograd gde će u 9h ujutru razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

1666214954848.png

19.10.2022 | 21:24

Kako saznaje "Blic", u toku popodneva i večeri u Predsedništvo Srbije stigao je hitan zahtev ambasadora Kvinte koju su zatražili razgovor sa predsednikom Vučićem. Posebno je zanimljivo da je identičan zahtev stigao i od ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka.

"Blic" nije uspeo da dobije informaciju da li će do sastanaka i doći.

Jasno je, međutim, da se približava velika kriza oko registarskih tablica na Kosovu. Takođe, pozivi za sastanke mogu se protumačiti i kao pokušaj stranih sila da uoči Predsedništva Srpske napredne stranke pokušaju da utiču na formiranje Vlade Srbije.

- Nije isključeno da ambasadori pokušavaju da proguraju nekog svog u Vladu, a spreče imenovanje nekog za koga smatraju da nije njihov - kaže izvor "Blica".

link

У пријатељску посету нашој земљи дошао је важан човек америчке администрације.
Ситуација у земљи, региону и континенту све је сложенија и зато с пажњом треба испратити ову посету и поруке које нам носи господин Ескобар

1666218429544.png

Eskobar: Podržavamo francusko nemački predlog, konačni sporazum pitanje nedelja

Eskobar: Podržavamo francusko nemački predlog, konačni sporazum pitanje nedelja 1

Beta danas 22:55

Specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je večeras u Prištini da SAD podržavaju francusko nemački predlog za sporazum Kosova i Srbije i da je konačni sporazum pitanje nedelja.

Eskobar je u ekskluzivnom intervjuu za TV Kanal 10 rekao da je na obe strane i na posrednicima da odrede rokove.
„Čuo sam svoje evropske kolege kako govore da je to pitanje nedelja, a ne godina za dogovor, za put napred. Dakle, pored toga, na obe strane i na posredniku je da odrede rokove, ali to treba da bude brzo. Uzimajući u obzir kontekst onoga što se dešava, svako mora da preuzme odgovornost za stvaranje stabilnosti, ne samo u Evropi, već i u regionu“, rekao je on.

Rekao je da je sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani danas razgovarao o modelima Asocijacije – Zajednice opština sa srpskom većinom, koje, kako je rekao, Kosovo to mora da primeni.

Prema njemu za Asocijaciju najvažnije da se prilagođava zakonima Kosova.

„Ujutro sam razgovarao sa predsednicom o različitim načinima na koje Kosovo može da stvori Asocijaciju kako bi bila „vin-vin“ situacija, kako za zajednice na severu tako i za samo Kosovo. Ali najvažnije je da to mora da bude u skladu sa Ustavom Kosova, mora da se pridržava zakona Kosova i ne sme da utiče na funkcionalnost Kosova“, rekao je on.

Dodao je da postoji mnogo, mnogo evropskih opcija i modela koje mogu zajedno da razmotrimo i koji bi ovo učinili realnom mogućnošću.

Rekao je da su SAD uvek podržavali priznanje Kosova kao nezavisne i suverene države i pozdravie bi je u UN i svim evropskim strukturama.

„Ono što je važno za Kosovo je da krene stabilnijim putem ka integraciji u evroatlanske strukture, uključujući i priznanje od strane pet država EU koje je ne priznaju. Ovo je najvažnija stvar koju možete izvući iz bilo čega drugog u tom procesu“, izjavio je Eskobar.

Eskobar stiže u Beograd, Vučiću stigli hitni zahtjevi​

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar dolazi sutra u Beograd gde će u 9h ujutru razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

1666214954848.png

19.10.2022 | 21:24

Kako saznaje "Blic", u toku popodneva i večeri u Predsedništvo Srbije stigao je hitan zahtev ambasadora Kvinte koju su zatražili razgovor sa predsednikom Vučićem. Posebno je zanimljivo da je identičan zahtev stigao i od ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka.

"Blic" nije uspeo da dobije informaciju da li će do sastanaka i doći.

Jasno je, međutim, da se približava velika kriza oko registarskih tablica na Kosovu. Takođe, pozivi za sastanke mogu se protumačiti i kao pokušaj stranih sila da uoči Predsedništva Srpske napredne stranke pokušaju da utiču na formiranje Vlade Srbije.

- Nije isključeno da ambasadori pokušavaju da proguraju nekog svog u Vladu, a spreče imenovanje nekog za koga smatraju da nije njihov - kaže izvor "Blica".

link

У пријатељску посету нашој земљи дошао је важан човек америчке администрације.
Ситуација у земљи, региону и континенту све је сложенија и зато с пажњом треба испратити ову посету и поруке које нам носи господин Ескобар
Haha, tako objektivni Blic, i naravno, neki se i ponadali.

Pogledajte prilog 1241277

Добро нам дошао Свети Габријеле! Хвала Америчком Титу Председнику Бајдену јербо тебе светитеља нама шаље! Србијанска чељад воле Америку. Србијанска застава се над Белом кућом вијорила! Америка је нашег краља Перу чувала и сачувала. После Резолуције Информбироа, Америка нас је и хранила! Свети Габријеле помози нам да склопимо Правно-обавезујући споразум са Приштином, да уђемо у ЕУ и избави нас од зле "Мајчице"! Aмен :pop:
Veruješ u ovo?

Seti se one kisovite septembarske subote kada je ''nepokornom'' vucicu Hil zavrnuo yayca u 10h ujutro samo tako, pa je odmah od ''zabrane parade'' ko bela lala naredio da ipak bude parade. ;)

E tako ce i ubuduce.

Ne pratim španske serije, ali zato imam jedan odličan pasus za napuštene sirote manjine poput tebe :whistling:Žao mi je da te obavestim, ali niko ne dolazi po tebe :sad2:
Kad pospreme lutke i kocke, krpene žirafe i magarce, kamione i bagere u kutije, skinu se u pidžame, operu zube i uvuku se pod pokrivače, kad im odgajateljica poželi laku noć i ugasi svjetlo i samo još blijedi mjesec sja kroz široke prozore, mališani još neko vijeme pripovijedaju o svojim tatama.

“Moj tata je doktor”, kaže Ivana. “Ima bijelu kutu i lijepo miriše, a ako si dobra i ne plačeš kad ti pregledava grlo, on ti da crvenu lizalicu.”

“Moj tata nosi brkove i kožnu jaknu i vozi crni motor”, reče iz kreveta u kutu Goran. “Nekad i mene pusti da vozim.”

“Moj tata je lovac”, oglasi se pustolovni Roko. “On lovi lavove i tigrove i slonove u Africi.”

“Moj tata živi u velikoj kući kraj mora, a tamo je i jedna soba samo za mene, igračke s kojima se samo ja smijem igrati i klavir koji samo ja smijem svirati”, javi se na kraju i mala Marta zijevajući.

Djevojčice i dječaci iz domova za napuštenu djecu često prije spavanja pričaju ovakve nekakve nevjerojatne priče o očevima ili majkama koje nikada nisu upoznali. Da bi se obranili od samoće i čemera što pritiskaju njihova majušna srca, izmišljaju roditelje što su bolji, pametniji i ljepši od onih koji su ih ostavili, a koji će jednog bijelog dana, bez izuzetka, na kraju svih priča, doći po njih, nasmiješeno ih zagrliti, uzeti za ruku i odvesti kući.

Back