esej o budalama

--------------------------------------------------------------------------------

Najteze je budali objasniti da je budala.
Oksimoron par ekselans.
Kad bi budala bila dovoljno razumna da prihvati argumente o sopstvenoj budalastosti, tad bi to znachilo da vishe i nije tako budalasta, te tada argumenti optuzbe padaju.

Buudale smo svi vishe manje a to se stalno potvrdjuje shirom planete , da ne kazem univerzuma.

Neshto kao "borac za mir" ili "j ebe sh sex"

Nije bash da ovo ima veze al .......nema veze.

Najteze je budali objasniti da je budala.

---------------------------------------------------------------------------------------------

A mozda je taj sto zeli da objasni upravo najveca budala!? istorija je pokazala da je rulja uvijek isla za najvecim budalama i izbog toga i dan danas ispastaju. U danasnjem drustvu se vazi za budalu osoba cije vizije odskacu od siroke mase i sad se ja pitam ko je budala

392190lcepsq3exr.gif

Hm ovo si hteo da napravis logicki paradox samostalnog negiranja jednog pojma tj sam pojam da negira sam sebe ali nisi lepo postavio paradox jer pojam budala nije u uzrocno-posledicnoj vezi sa razumevanjem

Bolje da si ovako postavio paradox u kojem bi Budala uvek i bio budala i ne bi bio u isto vreme pa bi onda tvoja misticnost dosla do izrazaja A sta li je sad od ta 2???(a u stvari je oba u isto vreme a to je kontradikcija tj paradox lazne izjave)

1)Ako budala prihvata da je budala (razumna je) => onda je budala NEbudala

a ako je NEbudala kako onda moze da prihvati da je budala da bi ispao NEbudala kad vec jeste NE budala (i tu pocinje zacarani temporalni krug paradoxa - Da li je prvo bio budala ili ne)

2)Ako budala ne prihvata da je budala (ne razumna je) => onda budala je BUDALA
Mada i da je prihvatio da je budala opet bi ispao da je BUDALA

Okreni obrni uvek ispadne da je budala budala pa se postavlja pitanje zasto bi prihvatila da je budala ako je budala po svakoj implikaciji

Paradox budale.....trebalo mi da smislim ovo sve jedno 43 minuta bas sam i ja budala.........Ovo sam rekao da bih sad ispao NEbudala......ali ako sam NEbudala kako onda da sam prihvatio da sam bud.......ma odo bre ja terajte se:sanke:

Da li je neko srecniji od one vrste ljudi koje svet naziva glupacima,ludacima,prostacima i budalama?
Ja cu vam sada reci nesto sto izgleda na prvi pogled glupo i besmisleno,ali sto je najdublja istina.
Pre svega,te budale se ne boje smrti,a to nije malo zlo.
Ne znaju uopšte za grizu savesti,ne prepadaju se prica o mrtvacima,ne blede i ne drscu pred utvarama i duhovima,ne uznemiravaju ih nevolje koje im prete,ne zavaravaju se nadom u bolju srecu..jednom recju,njih ne rastrze hiljadu briga u kojima se gubi ovakav zivot.
Oni ne osecaju ni sramotu,ni strah,ne znaju za castoljublje,zavist i ljubav.
Naposletku,ako se vise priblize nerazumnosti glupe stoke,utoliko su nesposobniji gresiti,po vidjenju teologa.
Prema tome,ispitaj pazljivo,budalasti mudrace,one silne brige sto danju i nocu muce tvoj duh,skupi na jednu gomilu sve nezgode svog zivota,pa ces onda tek shvatiti koliko nevolja ja pristedim svojim ludacima!
Dodaj tome da oni,osim toga sto neprestano uzivaju u igri,pevanju i smehu,donose i svima drugima,kuda god dodju salu,zabavu,igru i smeh,kao da ih je dobrota bogova poslala na zemlju da ublaze tugu ljudskog zivota..

/odlomak/

ERAZMO ROTERDAMSKI "Pohvala ludosti"

Back