Erotofobija

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.785
Erotofobija je izraz koji se koristi za opisivanje intenzivnog i iracionalnog straha od seksualnih odnosa, sekusalnosti i seksualnih situacija. Osobe koje pate od erotofobije mogu osećati nelagodu, anksioznost, sramotu ili paniku u vezi seksualnih tema i/ili samog seksualnog čina. Ovaj strah može biti toliko jak da značajno utiče na kvalitet života pojedinca, kao i njihovu sposobnost da uspostave intimne konekcije/veze.

Uzroci mogu biti različiti, uključujući društvene norme/vrednosti, religijska uverenja, traume iz prošlosti ili seksualni napad, negativna iskustva u vezi seksualnosti ili opštu seksualnu disfunkciju. Osobe koje su odrasle u okruženju koje negativno/konzervativno gleda na seksualnost ili koje su naučile da je seksualno nešto sramotno mogu razviti ovaj strah.

Uglavnom je teško nositi se sa erotofobijom, jer su seksualnost i intimnost prirodni i važni aspekti ljudskog života. U nekim slučajevima, strah od seksualnosti može biti toliko izražen da osoba potpuno izbegava seksualne odnose ili situacije, što može dovesti do osećaja usamljenosti i izolacije.

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi?
Da li ste prolazili kroz nešto od ovoga, da li ste bili u ovakvoj situaciji? Da li ste imali iskustva sa nekim ko odgovara ovom opisu?

Mislis ono seks fuj, dipr imoushns jes?
Ma jok, više je ono situacija recimo lik naleti na ženu, pokaže mu mladalačku sobu i insinuira mu nešto xxx/spremna je za xxx, a on zbog staha/nesigurnosti počinje da se udaljava od nje sa čućemo se, čućemo se dok ga ona doziva i priča mu imam intuiciju slagaćemo se, slagaćemo se 😁

U ostalom, nije me ona kao, pojava uplasila vec kao, pojava u autoritativnom smislu. Kroz glavu mi je bila slika kako moram da je pitam svaki put da izadjem u dgra, a ona ce:
A a a? Nesto si zaboravijo? Masaazicaaa?
Dobro mis Pelegrine, mogu li sad?
Mouze al da pojedes jednu gvakemolu prvou.

U ostalom, nije me ona kao, pojava uplasila vec kao, pojava u autoritativnom smislu. Kroz glavu mi je bila slika kako moram da je pitam svaki put da izadjem u dgra, a ona ce:
A a a? Nesto si zaboravijo? Masaazicaaa?
Dobro mis Pelegrine, mogu li sad?
Mouze al da pojedes jednu gvakemolu prvou.
Uuuu micromanagment - to bi meni zapravo bilo hot (na neke kraće staze)

Pa ko nece, ne **** te 3%? Kako znas da je cesta pojava?
Iskustvo i priča sa ljudima, moderator sam na još par mesta namenjenih za priču o bdsm-u/seks-u pa ono. Čuo sam štošta od ljudi, a imaju i neke veće grupe gde anonimno pišu o svojim iskustvima/problemima, zapravo je dobro mesto za čitanje svega xxx related.

Pa dobro..
Nekada su ljudi umirali nevini. Jedna mamina prijateljica mi u svojoj 85. Reče da je ostala nevina. Znači, ako neko i ima taj strah, ne mora da se sexa, prosto je.

Back