Erektilna disfunkcija-penilna proteza

Jel to ona opruga, slicno kao kod operacije promene pola?
Znam jednu osobu koja je promenila pol (bila zena, postala muskarac) ali malo mi gnar da pitam - a jel ti sad imas penis 😬

A osecam da ovde niko nije dovoljno musko da bi priznao da ima problem sa erektilnom disfunkcijom, tako da ces ostati bez odgovora.

Ima li neko iskustva sa penilnom protezom? Usled kancera posledica mi je erektilna disfunkcija i svasta sam probao (po savetu lekara) i ima napretka. Poslednja stanica je penilna proteza o kojoj nema kod nas mnogo podeljenih iskustava. Da li se neko sreo sa tim?
Ja koliko sam guglao te operacije se izvode dosta u svetu tako da su verovatno bezbedne i da su iskustva pozitivna.
Verovatno se operacije izvode i kod nas. Raspitaj se ko su najbolji urolozi u Srbiji pa nek ti oni to odrade ukoliko se odlučiš na to.
Sumnjam da ćeš naći dosta iskustava u Srbiji, tako da su ti jedine opcije sajtovi na engleskom i da guglaš, vidi i na YouTube, verovatno ima mnogo ocena i podeljenih iskustava .
Samo je sve na engleskom pa ako ne znaš engleski biće ti problem.

Meni je disfunkcija posledica operacije raka prostate. Generalno u kontaktu sam sa doktorima koji su operisali i boljih nema. Oni ostavljaju protezu kao zadnju opciju i totalno resenje. Sama operacija je laka. Sto se tice promene pola, da to se radi kod te situacije ali prvo treba dosta operacija da se napravi vestacki penis u koji bi stavili protezu. Ja sam do sada koristio tablete i injekcije al vremenom organizam postaje rezistentan. Po inostranim sajtovoma nema bas puno napisanoh iskustava. Ima dosta preporuka al licnih prica nema

Meni je disfunkcija posledica operacije raka prostate. Generalno u kontaktu sam sa doktorima koji su operisali i boljih nema. Oni ostavljaju protezu kao zadnju opciju i totalno resenje. Sama operacija je laka. Sto se tice promene pola, da to se radi kod te situacije ali prvo treba dosta operacija da se napravi vestacki penis u koji bi stavili protezu. Ja sam do sada koristio tablete i injekcije al vremenom organizam postaje rezistentan. Po inostranim sajtovoma nema bas puno napisanoh iskustava. Ima dosta preporuka al licnih prica nema
Kucaj na YouTube "penile prosthesis review" ili "penile prosthesis experience" i imaš dosta toga.

Srećno sa operacijom, postoperativnim tokom i sexualnim životom ako se na to odlučiš.

Evo na primer.

Jel to ona opruga, slicno kao kod operacije promene pola?
Znam jednu osobu koja je promenila pol (bila zena, postala muskarac) ali malo mi gnar da pitam - a jel ti sad imas penis 😬

A osecam da ovde niko nije dovoljno musko da bi priznao da ima problem sa erektilnom disfunkcijom, tako da ces ostati bez odgovora.
Veći je problem što teško da bilo ko to ima ugrađeno. Ipak to nije zaživelo u Srbiji, a možda čak ni na Zapadu.
Međutim, kako vreme bude odmicalo i kako tehnologija bude napredovala i društveno poimanje će se menjati pa će i stvari poput penilne proteze biti samo na nivou plastičnih operacija koje mnoge žene rade.

Ako već nije tako sa čisto zdravstvenog rizika, onda će vremenom sigurno biti.
Realno impotencija više uopšte nije bauk, niti neka sramota, već omanji problem koji se rešava kod čika doce operacijom za jedan vikend.

Odgledao sam pre par dana na Youtube jednog našeg urologa
koji je nahvalio neku metodu udarnih talasa koja je potpuno bezbolna
a omogućava stvaranje novih kapilara. Kaže urolog - veoma efikasna.

Ti udarni talasi se koriste i kod fizikalne terapije.
Sada ne mogu da nađem link.

Veći je problem što teško da bilo ko to ima ugrađeno. Ipak to nije zaživelo u Srbiji, a možda čak ni na Zapadu.
Međutim, kako vreme bude odmicalo i kako tehnologija bude napredovala i društveno poimanje će se menjati pa će i stvari poput penilne proteze biti samo na nivou plastičnih operacija koje mnoge žene rade.

Ako već nije tako sa čisto zdravstvenog rizika, onda će vremenom sigurno biti.
Realno impotencija više uopšte nije bauk, niti neka sramota, već omanji problem koji se rešava kod čika doce operacijom za jedan vikend.
Vec dugo je u upotrebi a nigde ni traga ni glasa kod nas. Kosta par hiljadarki eura al ne znam tacno. Moj doca kaze sacekaj ne zuri. Tek je proslo dve ipo godine od operacije….mozda se javi neko na forumu sa iskustvom

Odgledao sam pre par dana na Youtube jednog našeg urologa
koji je nahvalio neku metodu udarnih talasa koja je potpuno bezbolna
a omogućava stvaranje novih kapilara. Kaže urolog - veoma efikasna.

Ti udarni talasi se koriste i kod fizikalne terapije.
Sada ne mogu da nađem link.
Kod njega su verovatno problem pokidani nervi zbog operacije kancera prostate.
Nema problema sa začepljenim krvnim sudovima.
Tako da je ta terapija za njega potpuno nepotrebna i nedelotvorna.

Kod njega su verovatno problem pokidani nervi zbog operacije kancera prostate.
Nema problema sa začepljenim krvnim sudovima.
Tako da je ta terapija za njega potpuno nepotrebna i nedelotvorna.
Pa otprilike da. Ta Shok wave terapija obnavlja kapilarni sistem. Meni srecom na operaciji nisu seceni nervi vec su strugani i istanjeni (doca se bas mnogo potrudio jer nije bilo sanse za nerv-sparing metod. Kancer sve obuhvatio)i zbog toga doktor kaze sacekaj. Ja cekam al da se pripremim za sve

Back