Era poremećaja ličnosti

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.596
Iako mislimo (valjda) da su anksioznosti, okp... veoma zastupljene danas u društvu, zapravo jok. Anksioznosti su na izdisaju. Ulazimo u eru poremećaja ličnosti, gde je, gle čuda, registrovan i anksiozni poremećaj ličnosti. Nekada kada su žene bile previše stišnjene društvenim okvirima vladala je histerija među njima. Dakle svaki pas svoje breme nosi, karakteristične boleščine logički su objašnjive vremenskim i prostornim, te kulturološkim prilikama.

Ovo, naravno, uzećete s rezervom jer je to jednostavna razmena mišljenja sa prijateljicom psihologicom koja mi je ukazala na psihološku situaciju. Ipak, ako uzmemo da je sve to baš tako i istina, šta vi mislite o tome?

Zastrašuje li vas ova era poremećaja ličnosti?
Šta mislite zašto je to tako sada?
Uočavate li poremećaje u sebi i oko sebe?
I kako mislite da se s tim borite?

Svako dobro

Iako mislimo (valjda) da su anksioznosti, okp... veoma zastupljene danas u društvu, zapravo jok. Anksioznosti su na izdisaju. Ulazimo u eru poremećaja ličnosti, gde je, gle čuda, registrovan i anksiozni poremećaj ličnosti. Nekada kada su žene bile previše stišnjene društvenim okvirima vladala je histerija među njima. Dakle svaki pas svoje breme nosi, karakteristične boleščine logički su objašnjive vremenskim i prostornim, te kulturološkim prilikama.

Ovo, naravno, uzećete s rezervom jer je to jednostavna razmena mišljenja sa prijateljicom psihologicom koja mi je ukazala na psihološku situaciju. Ipak, ako uzmemo da je sve to baš tako i istina, šta vi mislite o tome?

Svako dobro
pa sam si pitao sam si sebi odgovorio i time si krug zatvorio
ne zastrasuje me nista sem par zivotnih cinjenica o kojima vecina i ne razmislja
tako je bilo i pre samo se sada vise prica
boriti se sa time selekcijom
i sta ti kaem vise

Ne verujem da se stvarno povećao broj ljudi sa tim poremećajima nego se samo povećao broj ljudi koji se javlja psihijatru zbog takvih tegoba i zato ima više ljudi sa tim dijagnozama.Ranije su ljudi mnogo više izbegavali da traže pomoć psihijatra zbog stigme i prolazili bez dijagnoze iako su imali te tegobe.

Svako dobro
hmmm
sto reci
u ovakvom stanju straha koji se sprovodi razlicite licnosti i razlicito reaguje inace
moze se i nesto i reci oko ANKSIOZNOGA STANJA OSOBE i nekakve definicije
strepnja o svojoj buducnosti i ili za svoje i da celokupna situacija oko nje, njega
prevazilazi njenu/njegovu sposobnost.

a ona je samo jedan deo stanja osobe i njenih osecanja pod nazivom
EMOCIJE

Svako dobro
Zato sto su ljudi izgubili kompas, udaljili su se od duhovnih vrednosti...
Mene ne zastrasuje, vidim da je tako odavno,
zato sam sam radila na svojoj licnosti i duhovnosti.

Jedan psiholog je rekao da se poremecaji licnosti jako tesko lece,
ako se uopste lece.
Niko ne moze rpomoci nekome ako taj neko ne zeli da se menja,
i ne vidi problem, ne shvata da razmislja pogresno i da ima pogresna merila.

vo, naravno, uzećete s rezervom jer je to jednostavna razmena mišljenja sa prijateljicom psihologicom koja mi je ukazala na psihološku situaciju. Ipak, ako uzmemo da je sve to baš tako i istina, šta vi mislite o tome?

Svako dobro
licno smatram da je krivac pomodarstvo. svi us postali lenji i dokoni.
kao fejlovani atinjani

zato kazu da arbajt mah fraj :)

evolucija radi svoje...pa se tradicionalna vaspitanja suocavaju sa modernim i tu dolazimo do toga da mi postajemo deo "generacijskog jaza" koji je uvek postojao
samo sto smo sada sa strane koji nema pojma , nista ne razume, danas se to tako ... i super mi je da se pretvaram u krvozednog dedu koji ce da se napusava sa ljudima :D

zivot je kabareeeeeeeeee z:mrgreen:

Ne verujem da se stvarno povećao broj ljudi sa tim poremećajima nego se samo povećao broj ljudi koji se javlja psihijatru zbog takvih tegoba i zato ima više ljudi sa tim dijagnozama.Ranije su ljudi mnogo više izbegavali da traže pomoć psihijatra zbog stigme i prolazili bez dijagnoze iako su imali te tegobe.
ima i toga. ali stvar je i u tome da živimo u vremenu napretka tehnologije u kome smo bombardovani nepotrebnim informacijama i u kome smo sve više u virtuelnom svetu a sve manje u stvarnom svetu. Nekad pre ratova i kompjutera ljudi su se mnogo više družili, Kafica sa komšijama je bila nešto uobičajeno i normalno. Danas više i ne poznajemo svoje komšije i uopšte smo mnogo otuđeni, a to nije dobro za psihičko zdravlje.

Svako dobro
Ženska "histerija" nekada nije imala veze s histerijom, što su "doktori" koji su svoje pacijentkinje genitalno stimulisali i na taj ih način "izlečivali", vrlo brzo naučili. Ono što se danas zove nekadašnjom "ženskom histerijom" jeste samo sexualna frustracija. Nekada nije bilo bitno da žene dožive orgazam, štaviše, u mnogim se slučajevima to smatralo strašnim, bogohulnim, demonskim itd. Tako da imaš mase sexualno frustriranih žena koje su olako označene kao "histerične". Prava histerija, odnosno histrioni poremećaj, veze nema s TIM.

Najviše što im priznajem, jeste da nisu imali drugu reč za to, kao ni elementarno poimanje o funkcionisanju žene.

Ni ja ne mislim da je anksioznost, ili depresija, danas toliko zastupljena u društvu - koliko je fancy da budeš depresivan. Svaka druga popularna budala na koju naletim na netu je "depresivna", "anskiozna", "autistična" itd itd. Budalaštine. Od depresije se napravila čitava industrija, i danas prosto više nisi "in" ako nisi depresivan. Druga je stvar što mase ljudi poistovećuju blagu razdraženost ili mlaku nervozu s depresijom. To je posebna priča. Uvek kažem: kad mesec dana ne budeš našao snage da ustaneš iz kreveta (mada ti fizički ništa ne fali), ona mi se javi. Jer, inače veoma sumnjam da uopšte znaš šta je depresija.

Nemam pojma što se od mentalnih i psihičkih problema prave trendovi, valjda budalama deluje cool. Ko god je za veka imao pravi napad anksioznosti, socijalnu fobiju ili depresiju, zna da u tome nema ništa cool, štaviše, dao bi neznamšta samo da više ne bude "cool". Kretensko današnje društvo.

E sad, šta se sve danas definiše ko poremećaj ličnosti, a šta se dovodi u pitanje kao poremećaj ličnosti, to je neka druga priča. Meni, lično, ama baš ništa ne znači da li će mi dijagnoza biti "anksioznost" ili "anksiozni poremećaj ličnosti" jer mi na kraju na isto spada (bar zasad, dok neko ne odluči da nas sve ne veže za neki zid u ludnici). S druge strane, oduzimanje na značaju STVARNIM poremećajima, kao što su psihopatija i pedofilija, me iskreno nervira i čini besnom. Ljudi ne smeju biti toliko opušteni u vezi toga. To nema veze s liberalizmom i prosvećenim društvom, to su opasne stvari za zahebanciju i izigravanje katolika većih od pape.

Zene su danas ludje nego ikada (a inace su uvek bile lude) jer drustvo pokusava da ih ukalemi u za njih neprirodan sistem i to naziva "progres".
Vecina zena je bila srecnija u klasicno patrijarhalnom drustvu koje im je vise zadovoljavalo potrebe. Naravno, pobednici pisu istoriju i proslost se posmatra iz feminazi vizure arhetipa gde glava porodice u potkosulji lema jadnu suprugu dok place qqq.

Feministicka ideja o "sposobnoj nezavisnoj zeni" je jednostavno laz. To je sustinski anomalija, uvek je bilo takvih zena ali vecina za to nema kapacitet niti ambiciju. Ali ih od malena uce da "tako treba" tako da je vecina zena u egzistencijalnom konfliktu izmedju bioloskog imperativa i drustveno nametnutog ocekivanja. I onda to radja razne neuroze i neuravnotezenost koje onda vode u losa zivotna iskustva koje samo jos vise pojacavaju neuroze i neuravnotezenost. Zacaran krug.

Zene su danas ludje nego ikada (a inace su uvek bile lude) jer drustvo pokusava da ih ukalemi u za njih neprirodan sistem i to naziva "progres".
Vecina zena je bila srecnija u klasicno patrijarhalnom drustvu koje im je vise zadovoljavalo potrebe. Naravno, pobednici pisu istoriju i proslost se posmatra iz feminazi vizure arhetipa gde glava porodice u potkosulji lema jadnu suprugu dok place qqq.

Feministicka ideja o "sposobnoj nezavisnoj zeni" je jednostavno laz. To je sustinski anomalija, uvek je bilo takvih zena ali vecina za to nema kapacitet niti ambiciju. Ali ih od malena uce da "tako treba" tako da je vecina zena u egzistencijalnom konfliktu izmedju bioloskog imperativa i drustveno nametnutog ocekivanja. I onda to radja razne neuroze i neuravnotezenost koje onda vode u losa zivotna iskustva koje samo jos vise pojacavaju neuroze i neuravnotezenost. Zacaran krug.
Žena podjednako kao i muškarac ima potrebu za društvenom afirmacijom, realizacijom sebe prifesionalno i poslovno i za svojim identitetom. Imperativ je u svima nama. Na kraju, ne nameće ništa društvo, mi činimo društvo, mi smo to društvo. Ako neko nekom nešto nameće, mi sami sebi namećemo. A to da li su žene srećnije u tvrdom patrijarhatu pitaćeš žene.

Samo sto prava karijera nije sitkom gde ti prevrces nogicama na stolu dok obrces mobilni u fensi kancelarijama. To je debelo odricanje i rad dan noc bez pravog zivota. Samo takvi uspevaju (ako ne govorimo o karijeri preko kreveta) a ljudi tako "nakalemisani" obicno su oni sa sociopatskim i psihopatskim tendencijama. Vecina ljudi ima ambiciju da lagodno zivi i bili bi super srecni da mogu to da ostvare bez ikakvog rada. Ambicija za nekim visim "ostvarenjem" je samo kompleks, ego trip i patologija ne nesto super pozitivno.

Apsolutnoj vecini zena (ko ni muskaraca ali muskaraca zbog kompetitivne prirode ima neuporedivo vise) ta ideja "karijere" je drustveno nametnuda od 60tih. I te kako ima uticaja i nametanja od strane drustva pa gde ti zivis? Gloriu Stajnmen je finansirala CIA, to vise nije tajna. Sve "moderne" tendencije su nasilan nametnut drustveni inzinjering. Koji je btw. epic fail po zene najvise. Ideal "zene karijeristkinje" je obicna sprdnja.

Svako dobro
zastrašuje me
to je sve zbog preterane konzumacije kompjutera, loše hrane i slabe fizičke aktivnosti, zagađenog vazduha, vode i mnogih drugih faktora
uočavam, nažalost
i, borim se sa tim tako što idemo kod onog ko je obučen i plaćen za to - kod psihijatra i psihologa.

Oni su najporemećeniji. Na vrhu lanca. Njoh njoh :)))))))))
Pa primetila sam da ovaj psihijatar kod kog vodim dete, nekako kao pogubljen, nervozan ( ne I ljut, nego stalno pravi oštre pokrete rukama) stalno ponavlja aha-aha-aha-aha, mada vidim da se trudi da to izbaci iz rečnika jer je stvarno iritantno.
Ne mogu da se oduprem utisku da se njemu nešto gadno desilo u detinjstvu I da je zato odabrao da bude dečiji psihijatar ili da je godinama toliko pretrpan poslom, jer je do nedavno bio jedini dečiji psihijatar u velikom kliničkom centru, onda viđa svašta, puno radi NE može da diše od posla, mada to je njegov izbor.

Back