Er Srbija uvela direktne letove između Beograda i Budimpešte

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
Er Srbija uspostavila je danas, letom JU150 u 07:45 časova, novu redovnu liniju između Beograda i Budimpešte, kojom će, tokom predstojeće letnje sezone, srpska nacionalna avio-kompanija leteti i do 17 puta nedeljno.

Doček prvog leta Er Srbije za Budimpeštu upriličen je na aerodromu Franc List, koji je smešten 16 kilometara jugoistočno od centra glavnog grada Mađarske, navedeno je u saopštenju.Kako je saopšteno, uvođenjem redovne avio-linije između glavnih gradova Mađarske i Srbije Er Srbija putnicima pruža mogućnost dobre povezanosti od Budimpešte, preko Beograda do Španije, Italije, Grčke, Kipra, Sjedinjenih Američkih Država, kao i zemalja u regionu.
133886_tan2022-11-22-13228775-1_s.jpg

link

Pa da li se to isplati, vremenski? Do Budimpeste treba 4-5 sati maksimum autom.
Let neka traje 40 minuta, ti moras bar sat i po ranije, pa dok se iskrcas, prodjes pasosku, pokupis prtljag, sve ukupno ne moze ispod 3.5 sata.
Plus, dolazak do BG aerodroma dodaj jos 30 min, dakle 4h.
I vec smo se priblizili koliko treba autom.

Mozda je ovo okej ako ima neki dobar vezani let iz Budimpeste za dalje, ali ako je krajnja destinacija Budimpesta, ne vidim neki dobitak avion vs auto.

Let neka traje 40 minuta, ti moras bar sat i po ranije, pa dok se iskrcas, prodjes pasosku, pokupis prtljag, sve ukupno ne moze ispod 3.5 sata.

Mozda je ovo okej ako ima neki dobar vezani let iz Budimpeste za dalje, ali ako je krajnja destinacija Budimpesta, ne vidim neki dobitak avion vs auto.
i nisi uracunao od njihovog aerodorma do grada :D
slazem se.. jedino sto se ne zezas sa vozenjem ali je bitno kolika je cena.

ja cekam onaj brzi voz do budapesta tu nema tog aerodromskog cekiranja i kontrole i mozes doci na stanicu minut pred polazak i tu se zaista dobija na vremenu. :D

Ovde su sve novine za ovu godinu

https://forum.krstarica.com/threads/air-serbia-nove-destinacije-za-2023.963730/

Inace definitivno mislim da se ne isplati Beograd - Budimpesta...
Od 20-40 evra je kombijem u jednom pravcu... mozes da nosis normalan kofer i sve...

Jedino vidim fantaziju leti kada su velike guzve...a avio karta je oko 30 evra...pa recimo kao neka perverzija...inace ne vidim zasto bi bilo ko isao avionom do BP

Ovde su sve novine za ovu godinu

https://forum.krstarica.com/threads/air-serbia-nove-destinacije-za-2023.963730/

Inace definitivno mislim da se ne isplati Beograd - Budimpesta...
Od 20-40 evra je kombijem u jednom pravcu... mozes da nosis normalan kofer i sve...

Jedino vidim fantaziju leti kada su velike guzve...a avio karta je oko 30 evra...pa recimo kao neka perverzija...inace ne vidim zasto bi bilo ko isao avionom do BP
Током летњих месеци и током празника, гужве на граници могу да буду толике да људи одустају од путовања, а нарочито лети када мотори кувају у реду док чекају у колонама. Задржавања и контрола трају толико да неко проведе и дуже од 24 сата на граници.

ja cekam onaj brzi voz do budapesta tu nema tog aerodromskog cekiranja i kontrole i mozes doci na stanicu minut pred polazak i tu se zaista dobija na vremenu. :D
To ima potencijal da bude dobro, pogotovo ako dobro organizuju pasosku kontrolu. Dva puta sam isao vozom od NS-a do Peste, jednom su nam pregledali pasose za 15 minuta, jednom je trajalo skoro 2h. Mozda bio neki problem, nemam pojma, ali sam se zesce smorio (na stranu to sto se putovalo punih 7 sati :D )

zaboravljas guzve na granici i cekanje
za vezane letove je ovo odlicno resenje..beograd-budimpesta-krajnje odrediste

zaboravljas guzve na granici i cekanje
za vezane letove je ovo odlicno resenje..beograd-budimpesta-krajnje odrediste

Dok sam ziveo u NS-u, cesto sam isao autom za Pestu, i oko 3.5 sata mi je trebalo, sa sve cekanjem na granici. Znaci jos sat vremena vise iz Beograda.

Za vezane letove verovatno ima smisla, mada sada ima i bas dosta letova iz Beograda, koliko vidim....

i ja jedva cekam taj brzi voz do Budimpeste

volim Budimpestu

Imas pp pa pogledaj :aha:

Dok sam ziveo u NS-u, cesto sam isao autom za Pestu, i oko 3.5 sata mi je trebalo, sa sve cekanjem na granici. Znaci jos sat vremena vise iz Beograda.

Za vezane letove verovatno ima smisla, mada sada ima i bas dosta letova iz Beograda, koliko vidim....
nema bas za sve
kada sam putovala za Jordan isla sam kolima do Budimpeste, pa odatle avionom do Amana

Ova linija je za transferne putnike u oba pravca i na njih cilja, ne turiste. Ako budu držali nisku cenu može da uspe. Recimo BUD nema nijedan direktan let za Ameriku. Sa druge strane Wizz sa BUD leti u brdo gradova i gradića po Evropi,UK i ex-SSSR gde AS ne pomišlja, takođe neke dalekoistočne destinacije tipa Seul.
Ja sam iskreno skeptičan, ali ovo što je AS sa Marekom dosd radila pokazalo se kao niz dobrih poteza. Očigledno imaju neku svoju procenu. Videćemo.
Oni koji idu da vide Budimpeštu (iz BG i južnjije) ako im je to jedini cilja takođe mogu ovo iskoristiti , naročito jer je u sezoni na Horgošu agonija sa čekanjem.
Nije sve u direktnoj ceni karte. Odavno sam to naučio. Ali ako previše nabudže cene brzo će se ovo ugasiti, naročito jer su krenuli optimistički sa 17 nedeljnih letova. Ne znam koliki im je yield na ovim letovima do sada.

Ova linija je za transferne putnike u oba pravca i na njih cilja, ne turiste. Ako budu držali nisku cenu može da uspe. Recimo BUD nema nijedan direktan let za Ameriku. Sa druge strane Wizz sa BUD leti u brdo gradova i gradića po Evropi,UK i ex-SSSR gde AS ne pomišlja, takođe neke dalekoistočne destinacije tipa Seul.
Ja sam iskreno skeptičan, ali ovo što je AS sa Marekom dosd radila pokazalo se kao niz dobrih poteza. Očigledno imaju neku svoju procenu. Videćemo.
Oni koji idu da vide Budimpeštu (iz BG i južnjije) ako im je to jedini cilja takođe mogu ovo iskoristiti , naročito jer je u sezoni na Horgošu agonija sa čekanjem.
Nije sve u direktnoj ceni karte. Odavno sam to naučio. Ali ako previše nabudže cene brzo će se ovo ugasiti, naročito jer su krenuli optimistički sa 17 nedeljnih letova. Ne znam koliki im je yield na ovim letovima do sada.

U sustini, slicno razmisljam o tome - jedino ako bude bas dosta putnika za transfere, ali i to mi nesto ne pije mnogo vodu, nisam siguran da ce bas biti toliko intetesovanje iz Srbije.

Videcemo. Nekako mi je, dok sam ziveo u Srbiji, Pešta bila uvek "časkom skočim autom do tamo", nekako mi avion deluje overkill 😁

Al ima smisla za tranzit.

Back