Baltimore girl
Početnik
- Poruka
- 3
pre mesec dana i posle par dana izuzetno blagih simptoma(blago povisena temperatura),nakon par pregleda i analiza krvi ustanovljen mi je Epstein Barr virus.
radjena mi je elisa EBV virusa i paul bunell davidson test
ELISA EPSTEIN BARR IgM 10.4 ( <20.0)
ELISA EPSTEIN BARR IgG 123.7 ( <20.0)
PAUL-BUNNELL DAVIDSON 1:40 (<1:40)
transeminaze ALT -65 (<40)
AST -35 (<40)
(dok su leukociti i limfociti skroz normalni,kao i ostale vrednosyi i urin).
dijagnoza je infektivna mononukleoza.
nakon 2 nedelje od ovih rezultata,iako mi je receno,nisam mirovala i radila sam ultrazvuk jetre i slezine koji je pokazao da nema nikakvog uvecanja,bio je izuzetno dobar.
ali posle 3 dana od tog UZ-a,radila sam transeminaze i bile su ALT 105 i AST 75.
lekar mi je rekao da su se povisile zbog nemirovanja.
od tada je proslo 3 nedelje,lezim neprekidno i za 3 dana treba da ponovim transeminaze.
nemam nikekvih tegoba ovih mesec i po dana,ali se jako plasim,sta ako i dalje budu povisene? da li je istina da moze da dodje do zutice i to hronicne i da li je istina da ovaj virus izaziva neke vrte kancera?
da li je ovo mononukleoza i sta znace one IgM i IgG i Paul Bunell vrednosti???
UNAPRED ZAHVALNA I JAKO UPLASENA,
Baltimore girl.
radjena mi je elisa EBV virusa i paul bunell davidson test
ELISA EPSTEIN BARR IgM 10.4 ( <20.0)
ELISA EPSTEIN BARR IgG 123.7 ( <20.0)
PAUL-BUNNELL DAVIDSON 1:40 (<1:40)
transeminaze ALT -65 (<40)
AST -35 (<40)
(dok su leukociti i limfociti skroz normalni,kao i ostale vrednosyi i urin).
dijagnoza je infektivna mononukleoza.
nakon 2 nedelje od ovih rezultata,iako mi je receno,nisam mirovala i radila sam ultrazvuk jetre i slezine koji je pokazao da nema nikakvog uvecanja,bio je izuzetno dobar.
ali posle 3 dana od tog UZ-a,radila sam transeminaze i bile su ALT 105 i AST 75.
lekar mi je rekao da su se povisile zbog nemirovanja.
od tada je proslo 3 nedelje,lezim neprekidno i za 3 dana treba da ponovim transeminaze.
nemam nikekvih tegoba ovih mesec i po dana,ali se jako plasim,sta ako i dalje budu povisene? da li je istina da moze da dodje do zutice i to hronicne i da li je istina da ovaj virus izaziva neke vrte kancera?
da li je ovo mononukleoza i sta znace one IgM i IgG i Paul Bunell vrednosti???
UNAPRED ZAHVALNA I JAKO UPLASENA,
Baltimore girl.