Epska fantastika

moslim da je ubjedljivo najbolje da procitas sve od Tolkien-a!!!
Kada to uradis pred tobom se otvara novi svet iz kog nema izlaza DO SMRTI!!!!!
(dobro mozda sam malo pretjerao ali....to za mene vazi....:) )
to je nesto najbolje sto sam ucinio u zivotu (procitao prvo hobita pa lotr pa silmariliona pa nezavrsene price...)

Lanfear je l to iz prvog dela? Totalno me je razocarao gozbom za vrane, ostalo je klasika.

Citao sam ja sve tri Sanare i utisak je odlican. Posebno druga koja je bas puna radnje , a treca je nekako ozbiljnija i posebna na svoj nacin.

E ovako. Šanara i đene đene meni je malo detinjasta mada je OK. Ali pisac po stilu pisanja koji me je oduševio (pored Tolkina naravno) je Martin. Murdok je dobar, Džordan naravno, Zelazny takođe a prijatno me je iznenadila En Mekarfi čini mi se dase tako preziva, sa njenim zmajevima.

Ja vam pored vecine pisaca navedenih preporucujem i Rejmonda Fajsta. Meni se mnogo svidjaju njegove knjige jer nije jedan od onih smarackih pisaca koji opisuju istog lika kroz celu knjigu po 100 puta. Takodje mi se svidja i to sto su mu sve knjige povezane jedna sa drugom. Prva knjiga koju treba citati je Carobnjak iz serijala Saga o Ratovima kapije sveta ( Riftwar Saga). Sve ostale knjige su zasnovane dobrim delom na tom serijalu.

Mislim da je Martin jedan veeeliki smarac.Procitao sam Oluju maceva i smorio se. Covek kroz celu knjigu nista ne kaze.Bukvalno nema akcije.Osim naravno delova sa Dzejmijem Kraljeubicom i Semom Tarlijem. Ostali je sve krs,sviranje k..... i voleo bih da pocnem da citam serijal u kome se nalazi knjiga Pecina crnog leda. Jel moze neko malo bolje da me uputi u to da mogu da zapocnem,koja je knjiga prva?

Tocak vremena rulez!!Iskreno bolji mi je od gospodara jer stalno ima neke akcije.....A i tocak vremena ima 11 knjiga tako da nikad se necu zasititi....Trenutno sam u potrazi za sestim delom....Extra je :razz:

Back