Mogao si postaviti bilo šta, toliko sjajnih borbi ima na netu, a ti postaviš jednu užasno dosadnu borbu u kojoj se malo šta imalo vidjeti. Jedina realnost koju ova borba pokazuje jeste to da MMA, iako i dalje ultimativni borilački sport (sa naglaskom na sport), sve više ide ka ziherašenju, taktičkom nadmudrivanju i sl. Ovo je po mnogo čemu nalikovalo na neke susrete Barse i Reala proteklih godina - protivnici koji su se već sastajali, veoma se dobro poznaju, mjesecima se spremaju jedan za drugoga, na kraju se dobije taktički savršeno odrađen meč, gdje Real, iako ima sjajne igrače, ne pokušava nametnuti svoju igru, već se uglavnom koncentriše na to da kvari igru Barse i čeka greške da bi poentirao iz kontre, i prečesto sve to rezultira lošim fudbalom. Dobro, malo sam pretjerao, niti je Kain Real, a pogotovo Žunior Barselona, ali sličnosti ima.
Da ne bude zabune, ja se bavim sportom sa punim kontaktom, smatram da bez muke nema nauke, odnosno da ne postoje tajne vještine (osim kod Masima Savića

) ni potezi, niti bilo kakve prečice do bivanja majstorom (ili pak dobrim, solidnim) u bilo čemu. Međutim, veoma dobro shvatam i da je to sve samo sport, koji se trenira na višem ili nižem nivou, i ima neke svoje svrhe koje sa "realnošću" imaju samo usputne veze, jer sportu "realnost" nije cilj (pa ni MMA tu nije izuzetak). Pa ni Kainu činjenica da je trenutno neprikosnoven u svojoj kategoriji ne garantuje da ne bi popio batine negdje u kafani ili slično, jer su to jednostavno stvari koje se dešavaju u toj tzv. realnosti. Tako da, mislim da ova borba i nije neki primjer iz kojeg "mističari" mogu nešto da nauče.