Malo glup naslov ali nemam ideje za drugi jer bi bio dug. Elem, imam trajnu dijagnozu temporalne epilepsije. Rodjen sam sa njom. Pitanje je da li mogou otići i živeti u drugoj zemlji trajno? Recimo oženim neku devojku i dobijem trajno papire. Da li uopšte mogu to učiniti?
Valjda je moguće lečiti se tamo, logično mi je. Mada ne znam da li država dozvoljava da ja napustim državu sa dijagnozom.
Zavisi gde ideš. Ja ne mogu da uđem u USA, problem ne pravi moja država, nego Tramp.
Moja drugarica/poznanica je pre 13 meseci otišla u Beč sa HCV-om (Hepatitis C) i nijedna država nije pravila problem. Doduše, ona je navela "Mesec i po dana" platila osnovno zdravstveno osiguranje i tako može, e sad je druga priča što je lagala u startu da zapravo ide tamo da radi...I dalje je tamo, ali frka od policije je ubi, ne razumem se baš pa neću da lupetam sta bi bilo tj sta ce biti kad je nađu da radi na crno, deport sigurno a ne znam, verovatno i neka zatvorska kazna (u Njemačkoj ako te uhvate na crno 3 meseca zatvora, ona je u Austriji).
Sad se pitaš zasto ti ovo pricam- pa zato jer je ona bolesna i fizički i psihički, majka joj autobusom šalje lekove iz Srbije, znaš da sve može da se smulja, ako imaš nekoga da ti odavde šalje lekove- put pod noge Džek i don't comeback.
A moguće je i da ozdravis, ili makar bolje da ti bude, što je vrlo verovatno, u ovoj državi samo gore može da ti bude ili isto.
Uostalom, stegni zube i kreni- šta je najgore što može da se desi? Da tamo dobiješ napad- odmah će hitna. Ako nećeš tako radikalne mere, ideš kod doktora, imaš pravo, samo podrazumijeva se da je privatni doktor, pregled kod doktora opšte prakse nije mnogo skup, 50 eura, ali za dalje ne znam.
Nadam se da sam pomogla.