Epilepsija i selidba

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Malo glup naslov ali nemam ideje za drugi jer bi bio dug. Elem, imam trajnu dijagnozu temporalne epilepsije. Rodjen sam sa njom. Pitanje je da li mogou otići i živeti u drugoj zemlji trajno? Recimo oženim neku devojku i dobijem trajno papire. Da li uopšte mogu to učiniti?

Valjda je moguće lečiti se tamo, logično mi je. Mada ne znam da li država dozvoljava da ja napustim državu sa dijagnozom.

• Podržavam
Reactions: DUH
Malo glup naslov ali nemam ideje za drugi jer bi bio dug. Elem, imam trajnu dijagnozu temporalne epilepsije. Rodjen sam sa njom. Pitanje je da li mogou otići i živeti u drugoj zemlji trajno? Recimo oženim neku devojku i dobijem trajno papire. Da li uopšte mogu to učiniti?

Valjda je moguće lečiti se tamo, logično mi je. Mada ne znam da li država dozvoljava da ja napustim državu sa dijagnozom.
ne verujem da ti ne bi dozvolili.Mozda bi tamo i mogao naci bolje lekare za odrzavanje tih problema.Mozda bi to mogao da ti i bude izgovor da odes odavde u inostranstvo,radi boljeg lecenja i stabilizovanje te bolesti.Ne treba ni da se stidis ni plasis toga.

Tebi ne pise epilepsija na celu, a i nije mi poznato da se nekom odbija ulazak i izlazak iz zemlje zbog
neke hronicne bolesti. Nemoj to nigde da pominjes i zavrsena prica. Svakako da mozes da se lecis ako
imas neki legalan status, a legalan je i biti neciji muz:))

uračunaj i boravak tamo, tj život tamo, da će ti trebati kontrole kod lekara? npr USA je valjda zaebana zemlja što se tiče zdravstvenog? što te možda ne dotiče ako si neki opasan igrač al ako nisi? pišem otprilike

verovatno bi i poznanici trebalo to da znaju tamo ako je prilika al o tom potom?
mislim živim u srbiji

Bolesnici od padavice su u svakoj krštenoj državi popisani, i svako sakrivanje tog podatka bi ti donelo negativne bodove, ne moraš mahati, al moraš prijaviti.

Ovo si verujem istražio?

Seizure control by ketogenic diet-associated medium chain fatty acids
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3625124/

Dietary intervention for canine epilepsy: Two case reports
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6398089/

Makar verovatno može da smanji učestanost i jačinu napada.

EPILEPSIJA I KOKOSOVO ULJE
https://www.google.rs/search?client=opera&q=epilepsy+coconut+oil&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

EPILEPSIJA I MCT ULJE
https://www.google.rs/search?client=opera&hs=jZs&sxsrf=ACYBGNRkfVEptOvKVkJT9QQqhpXXXwF6Qw:1576260318652&ei=3tLzXf6qJ8TsxgPk54e4BA&q=epilepsy+mct+oil&oq=epilepsy+MCT&gs_l=psy-ab.3.0.0i22i30l3.157591.158007..160406...0.1..0.116.332.0j3......0....1..gws-wiz.......0i71j0i273j0.PI5ODE8s3Rg

Medium-chain triglycerides (MCT) were added to his regular diet in the form of pure oil. Subsequently, his seizure frequency was markedly reduced from multiple daily seizures to one seizure every four days. ... We conclude that MCT oil supplementation to regular diet may provide better seizure control in some patients

The Fatty Acids in Coconuts May Reduce Seizures
A so-called ketogenic (very low carb, very high fat) diet is currently being studied to treat various disorders. ... Summary:The MCTs in coconut oil can increase blood concentration of ketone bodies, which can help reduce seizures in epileptic children.Jan 11, 2018

uf zapeli su za kokosovo ulje, to je valjda i hit u smislu tzv zdrave hrane : ))
ima u merkatoru neka vrsta akcije btw :think:

Da, bolestan čovek bi zapeo i za kozije brabonjke ako bi mu pomogli, to si u pravu, a zdrav može da se sprda i ismejava.
Nisi ni pročatao šta sam postavo, i koja istraživanja, al bitno je da si ti okinuo odma podjeb ako može.
....
Ako će 400,00 RSD, koliko košta najjeftinije kokosovo ulje da pomogne čoveku, koji je tvoj razlog za podjebicu?

Између осталих, један професор са Харварда и један са Корнела кажу да не ваља, ал' шта знају глупи американци.

E? Koji reci mi molim te, jer ovi što ih ja znam kažu baš suprotno!
...
Ah, da tako su pričali ne jedite slaninu, pa ne jedite jaja, a sad pričaju drugačije.... najbolje čovek da sam proveri šta mu odgovara.
Svašta ti naučnici pričaju pa posle poriču.

Sada sam malo citala propise u Nemackoj, verovatno je u evropskim zemljama svuda slicno.
Mozes da precutis da imas epilepsiju ako zadnje dve godine nisi imao napad.

Ti sam najbolje znas u kakvom si stanju, ako imas ceste napade ti onda neces moci nigde da radis,
znaci da bi mogao da dodjes samo na osnovu braka. To sklapanje braka moralo bi da bude verodostojno
u smislu da sluzbenici u konzulatu, ali i sluzba u zemlji u koju odlazis i koja ti daje dozvolu boravka
bude i uverena da se ne radi o nekom fiktivnom braku, jer ako tako neku kombinaciju imas na umu, onda
zaboravi celu pricu. To dobijanje stalne boravisne vize traje jako dugo ( nekoliko godina), to je jako stresna
prica i procedura.

Tako je, ali to sada sve nema veze sa pitanjem koji je covek u uvodnom postu postavio.

Znači ti bi prećutala ovo što sam ja naveo, samo zbog toga što to nema veze sa pitanjem?
Ja ne bi.

Dobro bre Mito pa jel vidiš moje linkove koji su??? NCLB! A tvoj njujork times! Ko da ideš metlom na bager!

Zadnjih se meseci zaista prica o tome da je jako nezdravo jer se radi o zasicenim masnim kiselinama.

Upravo i jeste fora u zasićenim mastima, konkretno KAPRILIČNOJ MASNOJ KISELNI, koja pospešuje KETOZU, i HRANI MOZAK.
nezdrave su trans masti, i omega 6 u velikim količinama, a zasićene masti su blagoslov.

Dobro bre Mito pa jel vidiš moje linkove koji su??? NCLB! A tvoj njujork times! Ko da ideš metlom na bager!
Њу Јорк Тајмс наводи који су то професори за које си питао и даје пресек онога што они заговарају. Јачина аргумента се не одређује тиме то ко је вест пренео.

У првој половини 20. века је радиоактивно зрачење била хит терапија за здравље. Поред базена са радиоактивном водом, правили су и радиоативне креме за лице које наводно подмлађују. А све то подржано тадашњим докторима и њиховим истраживањима.

Њу Јорк Тајмс наводи који су то професори за које си питао и даје пресек онога што они заговарају. Јачина аргумента се не одређује тиме то ко је вест пренео.
У првој половини 20. века је радиоактивно зрачење била хит терапија за здравље. Поред базена са радиоактивном водом, правили су и радиоативне креме за лице које наводно подмлађују. А све то подржано тадашњим докторима и њиховим истраживањима.

Misliš ko za RAČAK i SREBRENICU?

Zavisi gde ideš. Ja ne mogu da uđem u USA, problem ne pravi moja država, nego Tramp.
Moja drugarica/poznanica je pre 13 meseci otišla u Beč sa HCV-om (Hepatitis C) i nijedna država nije pravila problem. Doduše, ona je navela "Mesec i po dana" platila osnovno zdravstveno osiguranje i tako može, e sad je druga priča što je lagala u startu da zapravo ide tamo da radi...I dalje je tamo, ali frka od policije je ubi, ne razumem se baš pa neću da lupetam sta bi bilo tj sta ce biti kad je nađu da radi na crno, deport sigurno a ne znam, verovatno i neka zatvorska kazna (u Njemačkoj ako te uhvate na crno 3 meseca zatvora, ona je u Austriji).
Sad se pitaš zasto ti ovo pricam- pa zato jer je ona bolesna i fizički i psihički, majka joj autobusom šalje lekove iz Srbije, znaš da sve može da se smulja, ako imaš nekoga da ti odavde šalje lekove- put pod noge Džek i don't comeback.
A moguće je i da ozdravis, ili makar bolje da ti bude, što je vrlo verovatno, u ovoj državi samo gore može da ti bude ili isto.
Uostalom, stegni zube i kreni- šta je najgore što može da se desi? Da tamo dobiješ napad- odmah će hitna. Ako nećeš tako radikalne mere, ideš kod doktora, imaš pravo, samo podrazumijeva se da je privatni doktor, pregled kod doktora opšte prakse nije mnogo skup, 50 eura, ali za dalje ne znam.
Nadam se da sam pomogla.

Da, bolestan čovek bi zapeo i za kozije brabonjke ako bi mu pomogli, to si u pravu, a zdrav može da se sprda i ismejava.
Nisi ni pročatao šta sam postavo, i koja istraživanja, al bitno je da si ti okinuo odma podjeb ako može.
....
Ako će 400,00 RSD, koliko košta najjeftinije kokosovo ulje da pomogne čoveku, koji je tvoj razlog za podjebicu?

ne zezam se toliko, ali ovo je stvarno da ima popust, a koliko pomalo pratim priču oko zdrave ishrane mislim da je kokosovo ulje u trendu
al pomalo
možda je samo do plantaža hehehe

Back