EPILEPSIJA, da li je ovo epilepsija

A ti kao znas o cemu ja govorim?Pojma ti nemas znas samo ono sto ti je neko rekao i znas samo da potcenjujes ljude.Ja znam recimo kad smo vec kod toga sa krvnim sudovima i slogovima mali milion njih kojima je stavljena dijagnoza epi a imali su samo par napada.Tesko je staviti bilo kakvu dijagnozu a kamoli ovako nesto.

Poslednja izmena:
A ti kao znas o cemu ja govorim?Pojma ti nemas znas samo ono sto ti je neko rekao i znas samo da potcenjujes ljude.Ja znam recimo kad smo vec kod toga sa krvnim sudovima i slogovima mali milion njih kojima je stavljena dijagnoza epi a imali su samo par napada.Tesko je staviti bilo kakvu dijagnozu a kamoli ovako nesto.

Ja potcenjujem ljude? Pa ti bez dana medicinske edukacije pokusavas da postrojavas ovde po forumu i vredjas, ponasas se krajnje neotesano.
Pa sta ako su imali samo par napada? Ti mislis da moraju svaki dan da imaju napad da bi to bila epilepsija? Ne vidim kakvu si paralelu povukla izmedju krvnih sudova i par napada.

I naravno da znam samo ono sto mi je neko rekao ili sto sam procitao ili video. Kako drugacije bih znao? Da li si ti recimo za gravitaciju cula, procitala o njoj, ili si je licno otkrila?
S tim sto su ti "neki" koji su meni rekli ugledni profesori, a tebi ko je pricao, to verovatno ni ti ne znas.

Poslednja izmena:
Ja ne verujem u nesto dok ne vidim i dok mi se to ne cini logicnim,smatram da svako moze da se razume u to sta mu je i da nadje zariste bolesti pa bila to epi ili ne znam koja druga bolest.Ne mora biti niko ugledan profesor ili ne znam ko da zna osnovne i logicki stvari,a tvrdim da se epilepsija tesko dijagnostifikuje tacno bas taj i taj tip,sem par vrsta,koje su standard ne da tako kazem.Neko gull klupu godinama i nece da razume nesto sta je van klasicnih sablona dok neko ima zicu za to.Ne tvrdim za sebe da bih mogla leciti i da sam ne znam sta,vec samo umem da prepoznam i skrenem paznju i dam dobronamerno misljenje sa argumentima.E da nisam rekla da mislim da je epi samo ako neko ima svaki dan napade to si ti dodao.Ovako povlacim cistu paralelu ajde da uzmemo krvne sudove vrata,da nisu u redu.Coveka recimo boli glava,muti mu se pred ocima,smeta mu dosta stvari koje su "slicne" fotosenzibilnoj epi recimo,sto ne bi covek pregledao vrat i ako je moguce sredio to operativno ili vec nekako i resio se svega nego da zivi u zabludi i truje se teskim lekovima?Ako nista drugo znace jeli ono ili ovo u pitanju.

Poslednja izmena:
Epi se izuzetno tesko dijagnostifikuje. Bila sam kod psihijatra, neurologa, na eeg-u, skeneru, sad treba da idem na magnetnu rezonancu, a oni i dalje nisu sigurni da je razlog mojih nesvestica epilepsija. Znam samo da su mi dali G40 dijagnozu i da pijem Eftil protiv napada, koje nisam imala 2 godine hvala bogu. Videcu sta ce magnetna da kaze, do tad drzim se eftila, sta cu drugo. Znam da postoji vise od 100 vrsta epilepsije, srecom meni do sad nisu videli da je ostecen mozak, a nisam ni fotosenzibilna. Meni samo padne mrak na oci i onesvestim se i to je pocelo pre 4 godine, nisam rodjena sa tim

Poslednja izmena:
Pa tvrdis to zato sto veze nemas za zivotom. Lepo sam ti napisao, nauci razliku izmedju epileptiformnog napada (koji moze da se javi kod svega i svacega, od sloga do tumora) i epilepsije. To o cemu ti govoris, vezano za krvne sudove, nije epilepsija.

ja sam radila i eeg, CT i MR i dopler krvnih sudova vrata, štitnu žlijezdu, holter srca, išla kod ORL, i sve mi je u nekim normalnim granicama osim MR ali ništa ne ukazuje na promjene koje bi mogle prouzrokovati epilepsiju, pa ne znam šta bi ova moja kriza svijesti mogla da znači a desila mi se dva puta u razmaku oko 3 godine. Ako imaš neku ideju reci molim te

s obzirom da su te pregledali razni specijalisti i nisu uspeli da utvrde u cemu je stvar, bilo bi malo pretenciozno od mene da pokusavam da ti pogodim dijagnozu, posebno ovako preko foruma. da li su ti napisali neku dijagnozu, ili neku sifru?

imam dijagnozu: bifrontalna regionalna atrofija mozga, ali mislim da ta kriza svijesti nije prouzrokovana ovom dijagnozom, nego da je dijagnoza pronađena ''usput'', ako imaš neku ideju slobodno reci, nećeš me uplašiti jer sam pomalo već i ''čačkala '' gdje sam stigla

Pozdrav ljudi, i meni su napisali dijagnozu G40, ali mi nisu nista doktori konkretno objasnili, idem na MR za koji dan, pa cu videti sta ona pokaze, desavalo mi se u 5 godina da dva puta padnem, ali povremene mi se zavrti u glavi ali prodje bezs posledica. Mene samo zanima sta ta dijagnoza prestavlja, kako se leci, pijem Lamictal od 25 mg, sta bi trebao jos, mozda ishrana druga?

Ljudi, vidim da na ovoj temi više nema aktivnosti. Ja i dalje ne mogu da se pomirim sa činjenicom da su moje dvije krize svijesti (prethodno mučnina u glavi i onda totalni gubitak svijesti i kočenje čitavog tijela.), tek onako bez nekog uzroka. Skoro sam ponovo radila eeg i uredan je. Nisam do sada pominjala, na ovom forumu, ali me se često pojavi neki miris koji mi izaziva mučninu, iako nije neprijatan miris. Na trenutak pomislim da mi je to vezano za neki poznat dogadjaj, ali pošto brzo prođe, ne mogu da se sjetim. Kad mi se taj miris pojavi, ako trenutno sa nekim razgovaram, za čas me isključi i kao da sam na nekom drugom mjestu, ali to traje samo djelić sekunde. Juče mi se to desilo pa sam popila nešto za smirenje, jer me odmah uhvati neki strah od ponavljanja krize svijesti, ali mi se u malim razmacima (od par minuta) sedam puta ponovilo. Prestalo je i ja sam, valjda pod uticajem tablete za smirenje, zaspala. Kad sam se probudila bila sam OK..

- - - - - - - - - -

Kad odem kod neurologa, ne stignem da ispričam ovako detaljno, jer su, kako kažu, ograničeni vremenom. Dr mi je rekla da joj liči na epi, ali da ne može da mi konstatuje tu dijegnozu, jer nema na osnovu nekog rezultata, svi su u granicama normale. Kaže da bih trebala da uradim još neki nalaz, koji bi morala da radim privatno i mnogo košta. Pošto mislim da je u pitanju biznis, nisam se odlučila. Da li je neko od vas radio to, kako kaže to je neki holter kao žto se nosi 24 sata za srce, samo ovaj je za mozak.

Back