EPILEPSIJA, da li je ovo epilepsija

seka59

Zainteresovan član
Poruka
225
Ako neko zna neka mi napi[e molim vas. Probudila sam se nocu sa osjecajem mucnine koji dolazi iz glave. Pomislila sam da je visok protisak i ustala sa namjerom da ga izmjerim. Pomislila sam da pre]em u drugu sobu i da sjednem. vise se niceg ne sjecam. Muz kaze da sam presla u sobu i sjela a zatim pocela da se kocim i skliznula sam na pod. Dozivali su me, posipali vodom,samarali i ja sam se osvjestila ali je to potrajalo ne zna tacno ali 40-tak sekundi a mizda i duze. Povratila sam kad sam se osvijestila. Neurolog kaze to je kriza svijesti ali nisu uspjeli da prona]u uzrok. Slicno mi se desilo i nekih 2,5 godina prije, ali u toku dana prilikom rada u basti. Doktor kaze da ne bi poredio ta dva slucaja jer su u razlicitim uslovima nastali.Ali osjecaj koji je prethopdio krizi svijesti u oba slucaja meni je bio isti, samo sto je kad mi se desilo u budnom stanju duze trajao taj osjecaj koji je prethodio. Da li je moguce da je to epilepsija i sta bi se desilo ponovo a da niko ne bude pored mene da mi pomogne da li bi moglo da bude kobno. MOLIM DA MI NEKO ODGOVORI :dash::dash::dash:

Moguce da je neki element (kalcijum,magnezijum) znatno opao to se dogadja,to grcenje i pomracenje svesti...A druga mogucnost ako vec nije slog, onda neka vrsta epilepsije, jer ih ima vise vrsti...Nadam se da nije nekakva infekcija...Najbolje da nadjes nekog boljeg doktora u prvom vecem gradu...Pozdrav

Jesi imala metalni ukus u ustima?90%sam sigurna da jeste.Ja muku mucim sa tim oko 18godina pa mogu da dam koliko toliko ok savet.Najbolje je da ides kod onog lekara koji ne zavlaci i koji ti odgovara i TRAZI TACNO DA OBJASNE SVAKI POSTUPAK U LECENJU DA OBJASNE ,grebi lomi kidaj grizi samo da ozdravis.

Poslednja izmena:
Svaka cast doktorima ali psiholosko pomaganje i analiza?Pa eeg pomaze?Ma vazi kako da ne,za eeg bila ja polumrtva ili extra mi je uvek isti i to im je samo papir,a o psiholoskim analizama necu da pocinjem.....Niko nista ne znaaaaa ili dobijes 5 minuta da pricas sta hoces,ili ti kao meni uvale nekog "strucnjaka nacelnika" a ono on za psihijatra a ne ti :mrgreen: .... Ne znam svakakvih ljudi ima i svaka cast ako nadjes nekoga ko je ok ali nagledala sam se svega i tesko sami oni nesto urade moras im crtati.A da zaboravih za psiholoski aspekt "luda" si sve dok te ne ubace u sablon drustveno prihvatljivih,a to sto ti mozda neke stvari ne mozes da ispunis to ih boli.....Isto kao sto (pu pu) invalidu pricas kako ce da hoda a on nikada nece prohodati kapiras?

Poslednja izmena:
Malenano 1, interesuje me da koliki je uobičajen razmak između napada. Naime, meni se slično desilo jednom, a drugi put poslije tri godine. Sad je već prpšlo godinu dana od ovoe druge krize svijesti. Da li je moguć toliki razmak ako je epilepsija a ne uzimam nikakve lijekove za to.

Ma naravno, svog neurologa sam pitala da li je mozda epilepsija a on mi kaze nalazi nisu pokazali da bi mogla biti epilepsija. Reci mi molim te kakav je tebi osjecaj prije gubitka svijesti. Meni je taj osjecaj mucnine u glavi strasan i ja sam stalno u strahu da mi se to ne ponovi bas zbog tog strsnog osjecaja u glavi koji mi izaziva mucninu.

I ja se mojih slabo secam. Sto mu dodje na to da je otprilike to. Obrati se psihijatru, da ti odredi lekove, moj je savet. I ja mimam G40 dijagnostifikovan, al zivim uredno i normalno, slusam lekara i nemam problema

- - - - - - - - - -

Ma naravno, svog neurologa sam pitala da li je mozda epilepsija a on mi kaze nalazi nisu pokazali da bi mogla biti epilepsija. Reci mi molim te kakav je tebi osjecaj prije gubitka svijesti. Meni je taj osjecaj mucnine u glavi strasan i ja sam stalno u strahu da mi se to ne ponovi bas zbog tog strsnog osjecaja u glavi koji mi izaziva mucninu.

Ja se samo onesvestim

A ja opet mislim da si suvise ogranicen kao doktor da prihvatis nesto sto "ne pise u knjizi".Ali dobro.... Frljate se bre sa dijagnozama kao da su eto tako nesto bezveze a tvrdim da jako mali broj vas kod pacijenata tacno zna sta radi i kako ce lecenje da se odvija....ali dobro....

A ja opet mislim da si suvise ogranicen kao doktor da prihvatis nesto sto "ne pise u knjizi".Ali dobro.... Frljate se bre sa dijagnozama kao da su eto tako nesto bezveze a tvrdim da jako mali broj vas kod pacijenata tacno zna sta radi i kako ce lecenje da se odvija....ali dobro....

Pa tvrdis to zato sto veze nemas za zivotom. Lepo sam ti napisao, nauci razliku izmedju epileptiformnog napada (koji moze da se javi kod svega i svacega, od sloga do tumora) i epilepsije. To o cemu ti govoris, vezano za krvne sudove, nije epilepsija.

Back