Epidemiološka situacija kod Vas

Interesuju me 3 stvari:

1. Da li ste u porodici / bližem okruženju imali slučaj kovida?

2. Kakva je situacija na radnom mestu? Ima li zaraženih, poštuju li se mere, da li su vam kolege vakcinisane?

3. Kako ocenjujete stanje u zdravstvenim ustanovama u Vašem gradu?
U porodici - Ne
Na radnom mestu Da, trojica kolega
Dvojica vakcinisani, jedan nije.
Sva trojica su dva puta bila zaražena kovidom, sa blažim posledicama, kašalj niska temperatura...
ne znam kakva je situacija u domu zdravlja poslednji put kada sam tražila uslugu uho grlo i nos zbog gnojne angine dobila sam adekvatan pregled i terapiju.
to je bilo pre oko mesec dva. Za ozbiljnije bolesti nije trenutak

Statistika je veoma važna pod uslovom da je tačna

1. Da , sestra koja radi u bolnici, komšinica koja radi u restoranu inače izraženi antivax i teoretičar zavera

2. Radim od kuće ali čujem da su neki zakacili u hub-u viruscinu a jedan je bio i na TV-u kako je jedva preživeo virus

3. Zdravstveni sistem je pukao odavno , samo kovid i oni hitni dolaze na red a ljudi umiru bukvalno kući pošto ne znaju kako da tretiraju svoju bolest/ stanje a za privatne lekare nema svako...dovoljno je sve poskupelo plus.

Vakcinisite se , spasite i druge! To vaše mesto u bolnici blokira i druge koji pate od raka ili ko zna čega...a on nema šanse da dobije kao neki kojima vaxina makar i ublaži simptome!

Interesuju me 3 stvari:

2. Kakva je situacija na radnom mestu? Ima li zaraženih, poštuju li se mere, da li su vam kolege vakcinisane?

По ПЦР тесту да клинички не.
На послу нико није оболео као ни у њиховим породицама.
Довољно је рећи да се већина лекара уцењује да би их натерали на вакцину?!
И шта сад, терором до здравља или до испуњења плана?

Poslednja izmena:
Nisam do sada imala Covid
Svi moji ( uža i šira porodica) su bili inficirani i izvukli se, neko lakše neko malo teže.
Ovde je dosta zaraženih, umiru svakodnevo i ne samo stariji sa pridruženim bolestima.
U Kovid ambulanti su gužve ali svako je pregledan.
Kod lekara opšte prakse može se bez problema, specijalistički pregledi su redukovani, operacije samo hitne.
Ja sam vakcinisana, masku ne nosim( osim gde moram), idem na bazen, ponekad u bioskop, pozorište, kada mi se ukaže prilika, putujem.

Znam da vakcina nije garant, ali ja sam uradila ono što smatram da je potrebno, pa šta mi bude...

Interesuju me 3 stvari:

1. Nisam
2. Ima zaraženih, ne poštuju se mere, neki jesu neki nisu.
3. Prosečno.

Poznajem mnogo ljudi koji su bolovali, a među njima sam i sama-dva puta prema testu.
Moj krug bliskih ljudi, saradnika i onih sa kojima sam na neki način povezana je relativno mlad, pa tako u njemu nije bilo više od par fatalnih ishoda-strogo kod starijih i zdravstveno oslabljenih, što ne umanjuje ozbiljnost situacije, naravno.

Radim od kuće, iz svog ličnog prostora pa sam maksimalno pošteđena brige oko mera-na radnom mestu makar. :)

Stanje u zdravstvenom centru je... tenzično, ali moram priznati da su me na hitnoj službi lekar i sestre oduševili kada smo skoro u kasnijim večernjim časovima nabasali sa bebom.

Ljudi koji su prinuđeni da idu često na preglede i terapije nevezane za kovid smatraju da ''niko više nikog ne vidi zbog korone'', ali nisam sigurna koliko je to objektivan opis obzirom da je počela sezona svega i svačega pa je gužva veća, a kadrova je isto kao i u letnjem periodu.

Interesuju me 3 stvari:

1.Da svi smo preležali sa blažim simptomima
2.Radim od kuće tako da mogu samo za komšiluk da kažem da je pola-pola,neki su vakcinisani neki nisu neki su preležali i tako,mere se uglavnom ne poštuju često se dešava da jedini ja nosim masku u samoposluzi i sl.
3.Kažu da je zdravstveni sistem pukao i verujem da je tako izbegavam zdravstvene ustanove od kad je krenulo sve ovo

Sad ovih dana je društvo obolelo od korone, uglavnom su pokupili na poslu, žale se da satima čekaju ispred kovid ambulanti. Sede kući svi bolesni gutaju kineske lekove i snimaju pluća povremeno. Deca nemaju nikakvih problema kao da nisu bolesna.

Niko nije vakcinisan.

Tašta koja je vakcinisana jednom dozom i zatim odmah imala zdravstvenih problema se žali da joj za svaki pregled kod doktora treba test koji košta 2000 dinara jer žena ne može da stoji na hladnom po 3-4 sata koliko se čeka red na test u kovid ambulanti. Sistem joj je uskratio zdravstvo.

Interesuju me 3 stvari:

U porodici na srecu ne, u blizoj okolini da, srednje teski slucajevi, stim da najmladja od njih (23 god) je bila skoro bez simptoma ali ima postkovid probleme vec vise od pola godine. Od kolega pre neki dan je i peti preminuo (iz iste firme, dvojica ovde gde ja radim). Od poznanika su svi sareno prolazili, neko bez ikakvih simptoma, neko se jedva izvukao.
Mi smo u specificnoj situaciji, kao stratesko mesto jako su stroga pravila ulaska na teritoriju gde zivimo / radimo. 2 PCR pre nego udjemo, posla toga 3 brza antigenska, maske su obavezne svuda gde se ljudi skupljaju (ofisi, prevoz, kuhinja cak, ) kontakt sa ljudima koji ulaze na istovar / utovar iskljucivo sa maskom i rukavicama.Do pre nekoliko meseci smo prolazili kroz karantin (8-14 dana). Preko 60% je vakcinisano i broj se stalno povecava.
Iz razgovora sa meni bliskim ljudima koji su lekari, situacija je krajnje teska. Ljudi nemaju, navala je ogromna, najgore je sto nemaju mesta ni ljudi za ostale, hronicne i noncovid bolesnike, ili se salju u drugi grad.

Interesuju me 3 stvari:

1. Imao i ja i starci, svi lakši oblik. Žena i djeca valjda nisu. Ja cijepljen jednom dozom, starci dva puta, žena isto dva puta, djeca nisu cijepljena.
2. Na poslu je od svega po malo.
3. Evo danas vidim (stavio sam slike) masovno se ljudi cijepe. Stanje je pa tak, OK valjda.

Interesuju me 3 stvari:

Ja 2×
Ne znam ne radim
Nikad gore,to od ranije kad nije bilo bitno, to jes nije bilo korone,kapiram da je sad mnogo gore

Interesuju me 3 stvari:

1. ne, ali smo imali neki grip svi u porodici, deca dan ili dva, a mi odrasli nedelju dana smo kasljali - testirali se tada i negativni [plus smo se testirali vise puta zbog dolaska u srbiju, ja 2x ove godine, gde znam za mnoge slucajeve, vecinom lakse, mada sam cuo i za teze, i smrtne ishode, ali ih ne poznajem licno]
  2. preko 100 zaposlenih, nosimo maske, slucajno znam da je 1 kolega imao koronu, negde na pocetku; verovatno je dosta njih vakcnisano, mada znam i one koji nisu, i nece, cak ni po cenu otkaza
  3. odlicno, zdravlje/bolest je veliki biznis u americi, posetis ih jednom dobijes 5 racuna, za doktora, bolnicu, lab, sobu, uslugu, sta znam, samo salju posle jedan racun za drugim, pa se dogovaraj da placas na rate, odjednom, ili bacis, izgubis racun, pa onda oni salju na collection

Poslednja izmena:
  1. ne, ali smo imali neki grip svi u porodici, deca dan ili dva, a mi odrasli nedelju dana smo kasljali - testirali se tada i negativni [plus smo se testirali vise puta zbog dolaska u srbiju, ja 2x ove godine, gde znam za mnoge slucajeve, vecinom lakse, mada sam cuo i za teze, i smrtne ishode, ali ih ne poznajem licno]
  2. preko 100 zaposlenih, nosimo maske, slucajno znam da je 1 kolega imao koronu, negde na pocetku; verovatno je dosta njih vakcnisano, mada znam i one koji nisu, i nece, cak ni po cenu otkaza
  3. odlicno, zdravlje/bolest je veliki biznis u americi, posetis ih jednom dobijes 5 racuna, za doktora, bolnicu, lab, sobu, uslugu, sta znam, samo salju posle jedan racun za drugim, pa se dogovaraj da placas na rate, odjednom, ili bacis, izgubis racun, pa onda oni salju na collection
Ako zivis u Texasu onda si na konju.

da kucnem u drvo sve fercera
nit se pazim vise nego pre, nit cackam mecku sa odlazenjem kod lekara za bilo sta
nit se bodem kao neki, nit se kurcim sto sam neboden kao drugi
okolina manje vise, svi su zacaureni i blenu u tv kao drogirani
neki su mi rekli da su bodeni, drugi pricaju da nece, znaci lapo lapo kao anketa

svako je krojac svoje sudbine
svi cemo pomreti kad tad
i vakcinisani nevakcinisani
utopija je sto i jedni drugi misle da oni nece zato jer su za ili protiv

ali jedina istina o kojoj se ovde lupeta je da su nevakcinisani kukavice, a ustvari su vakcinisani ti koji su preplaseni u meri da od buve vide slona
zato je odziv toliki bio jer se ljudi plase i iz straha idu na vakcinaciju...nekima je ta hipohondrija na nivou psihopatologije
opet ovi drugi nevakcinisani se kurce kako im niko nista ne moze a najmanje bolest...tako oni se ne plase ali su nekad i malkice blesavi u svojoj neopreznosti

rezime cele situacije jeste zanimljiv, korone je bilo pre vakcina u jednom broju hipotetickom, posle vakcinacije je taj broj porastao enormno...sad ko zna zasto moze da to objasnjava. ja eto ne znam glup sam :lol:

Interesuju me 3 stvari:

1.Imao sam i niko nije imao težu kliničku sliku.

2.Kod mene u furmi vakcinisano je od 200 radnika 195 je vakcinisano stim da je treću dozu do sada primilo 45 radnika a obolelo je 26radnika.

3.Mi smo mala opština i mi stojimo dobro sa koronom.

Back