Epidemija predoziranja Fentanilom u SAD i Kanadi

А било ког одраслог црнца у то време си малтене могао да ухватиш са креком у џепу. На тај начин огроман број одраслих црнаца, пре свега мушкараца, било је на јако дугим робијама
Niko ih nije terao da puše krek i da se drogiraju. Ameri imaju jednu lepu izreku: don't do the crime if you can't do the time

Američka uprava za borbu protiv droga izdala je hitno upozorenje za javnu bezbednost u vezi sa sredstvom za smirenje životinja ksilazinom – upozoravajući da se sada koristi kao jeftino sredstvo za rezanje fentanila u 48 država.

Lek - poznat na ulici kao "trank", "trank dope" i "zombi drug" - odobren je od strane Uprave za hranu i lekove za upotrebu u veterinarskoj medicini. Međutim, nije bezbedan za ljudsku upotrebu jer izaziva rane koje trule i respiratornu depresiju.

Često mešan sa heroinom, dileri ga sada mešaju sa fentanilom kao jeftin način da produže trajanje usred „sramotne“ epidemije opijata koja ubija i do 300 Amerikanaca dnevno.
Cim sam procitao zombi sjetio sam se jos jednog dokumentarca kojeg sam gledao i tek sad shvacam da je to bilo povezano sa carfentanilom jer su spominjali zivotinje. Mislim da je snimano po Dominikanskoj republici.
Zapamtio sam jednu scenu tipa. Izbijen ko beton hoda ko robot pa malo stane, pa se okrene, pa opet tako, a ako se dobro sjecam zicao je pare.
Nisam siguran ako je to bilo u jednom serijalu koji je radila bivsa agentica ili je nesto drugo, ali nebitno je. Bilo je 6 epizoda i kroz par drzava, ako se sjetim ili nadem cu napisat.
Nasao sam. Serija se zove The Business of Drug i moze se pronaci online sa prevodom ako koga zanima.

Na zalost u mjestu od takorec par stanovnika gdje sam prije zivio je umrlo 6 poznatih od Heroina, a koliko sam ih se nagledao i navozio na psihijatriju nakon sta su se dobili drugi dan ne mogu ni nabrojati. Jedna zenska mi je ostala u sjecanju. Nesto prije nego sta ce mi dnevna smjena zavrsit dovezli su je. U hitnoj su je vec "digli" kod nas je ponovo potonula pa su je ponovo "digli" i ubrzo nakon toga smo je odvezli u Jedinicu intenzivnog lijecenja. Postupak je da kad se "dobije" nakon JIL-a ide u cca 11 za psihu gdje ih obicno pustaju ca i obavijeste policiju. Drugi dan sam dosao u nocnu i mozda je proslo sat vremena i opet ju je hitna dovezla. isti postupak.
Ne znam znam sta je bilo s njom i da li je jos uvijek ziva jer sam mjenjao lokalitete

Poslednja izmena:

Back