Epica

Svetozar ot Ružičić

Veoma poznat
Poruka
12.107
Epica je barokni metal bend iz Holandije i jeb.eno je predobar.

Ono sto je karakteristicno kod Epice je to sto najbolji deo pesme UVEK ostavljaju uvek za kraj lol. U ovom slucaju to je deo od 3:04 pa nadalje.

Horovi su im fantasticni.

savrsena muzika za jednog od zenskih dark souls boss-ova lol

prvi album im je ubedljivo najbolji. kasnije su poceli previse da hodaju pop vodama, a najgore od svega, umesto da odvoje taj pop zvuk od njihovog autenticnog zvuka, oni ga mesaju. ne kontam to.

Dve omiljene sa novog albuma The Quantum Enigma:

Epic death metal varijanta:

I klasicna epic varijanta:

Stvarno bih voleo kada bi izbacili tekstove (pravo osvezenje sto je refren pesme Natural Corruption instrumental), a zadrzali vokale, narocito opersku varijantu koju nisam cuo jos od albuma The Phantom Agony.

Nisam znao da Spooky Girl slusa Epicu. Pitanje je samo iz kojih razloga. Ja se licno uopste ne slazem sa tipicnoim fanom Epice naprimer.

- - - - - - - - - -

Za jedan bend koji uziva donekle simfonijski ugled tekstovi su blaga katastrofa.

Zasto mislis da su katastrofa?

- - - - - - - - - -

Karma im je ubedljivo najbolja uvodna numera. Steta samo sto nije deo jedne velike numere.

Poslusao prvi album, tj. dve kompozicije. Nemam zelju da jos nesto cujem, i ovo je dovoljno.:eek: Takav kic, da to prosto boli.(kao Nightwish). Ovo moze da bude primer modernog kica u udzbenicima. Bolje da umesto onih stihova folkera u knjizi iz sociologije, stave CD Epice, kao primer vrhunskog kica. Pevaljka nije losa, ali joj je tehnika katastrofa. Teme uglavnom lose, jako predvidljive pesme. Gitare pice 2 akorda kroz celu pesmu, ritam dosadan.

Poslusao prvi album, tj. dve kompozicije. Nemam zelju da jos nesto cujem, i ovo je dovoljno.:eek: Takav kic, da to prosto boli.(kao Nightwish). Ovo moze da bude primer modernog kica u udzbenicima. Bolje da umesto onih stihova folkera u knjizi iz sociologije, stave CD Epice, kao primer vrhunskog kica. Pevaljka nije losa, ali joj je tehnika katastrofa. Teme uglavnom lose, jako predvidljive pesme. Gitare pice 2 akorda kroz celu pesmu, ritam dosadan.

Previse si ozlojedjen druze, izbija ti iz svih postova.

Nightwish i Epica nisu ni blizu, a muzika je daleko estetski superiornija od dzeza na koji se ti lozis. Naravno, nemoguce je od estetski operisanog ljubitelja dzeza (svi ljubitelji dzeza su estetski operisani) ocekivati da shvati o cemu pricam. Da nisi estetski operisan, recimo, ti nikako ne bi stavljao klasiku i dzez u isti kos.

Ali imas pravo oko nekih stvari (kao naprimer da su mehanicki ne toliko kompleksni, kao i da su im numere cesto shit.)

Jos jedna stvar: pojam "kic" je besmislen i upotrebljavaju ga samo kvazi-intelektualci. Pojam ne znaci apsolutno nista osim "meni se ovo ne svidja".

Poslednja izmena:
Recimo, ova numera:

..je daleko superiornija od ove sprdacine od muzike:

Paco je mehanicki kompleksniji i produkcijski malo bolji (ovi su ko noob-ovi po pitanju produkcije) ali je estetski uzasan (mutava tunjava muzika za mutave tunjave ljude), s tim sva ta mehanicka kompleksnost lagano pada u vodu.

E sad, kad bi ovi iz Epice mogli da unaprede produkciju i mehanicki malo razviju muziku tako da nije toliko predvidiva, onda bi bilo MNOGO BOLJE od Paco-a.

- - - - - - - - - -

Recimo, dok se u Epicinoj muzici osecam kao junacina, sto je upravo onako kako svaki covek treba da se oseca, u Paco-ovoj muzici se osecam ko seljacina :lol:

Poslednja izmena:
Kic je iz razloga, sto je veoma pretenciozno, falsifikat originala. Zeli da bude umetnicko delo, ali nije. Medjutim, kica ima svugde, u svim zanrovima. Vec rekoh da je klasika sam vrh muzike, ali da je dzez odmah ispod, kao jedan kompleksan muzicki izraz. Medjutim, stvarno nemam nameru da se raspravljamo konkretno oko ovoga, jer jednostavno to nikud ne vodi, i ti i ja jednostavno imamo razlicite poglede na to. Kao sto ja smatram besmislenim tvoje zigosanje ljubitelja dzezera kao estetski operisane, tako ti smatras besmislenim, recimo pojam kica ili bilo koji muzicki izraz koji se tebi ne svidja. Zato, zaista mislim da nema svrhe da diskutujemo oko toga, jer prosto nijedan nema koristi od toga, i verujem da se i ti slazes sa time. Daleko od toga da ja slusam ili da sam slusao samo dzez. Mene, cak stavise, sad i ne interesuje toliko zanrovska podela. Sad, ne znam bas sto si uzeo Paca, ustvari znam:D, ali nema veze. Ima tu donekle i istine. Moze se o tome dosta pisati.

Back