ЕП 2005, наша група, очекивања...

Тешко Попе...Новицки је стварно страшан...али момак једва хода...ово данас је била чиста срећа у реализацији шутева. А имали су је Немци и против Словенаца...тешко је очекивати да понове то. Мислим да ће бити 20 за Грке.

Megacarska razmišljanja - Rambo Amadeus

Još o košarci

Ne bih da se pravim pametan u vezi s neuspjehom plavih na domaćem terenu i ne pada mi na pamet da kritikujem niti veoma talentovane igrače niti izvrsnog trenera Obradovića, ali prosto ne mogu a da ne primijetim analogiju sa stanjem u fudbalu. Jedno loše pravilo, primjenjeno u oba sporta, pravi čitav niz problema. Dakle, umjesto da reprezentaciju čine sportisti koji žive ovdje, dišu ovaj vazduh, dozvoljeno je da to budu briljantni individualci koji igraju po prestižnim skupim klubovima Evrope. Tako nemamo reprezentaciju koja je dovoljno motivisana za uspijeh, jer je želja za riješenom egzistencijom apsolutno važan motiv svakog sportiste, a u slučaju naših izvrsnih momaka ta želja već je zasluženo ispunjena.

Ovako, lošije plaćeni od reprezentacije nego od stranog kluba u kom igraju, moraju da se u traženju motiva oslanjaju na sopstveni entuzijazam. Znam po sebi koliko me je teško natjerati da uradim nešto iz entuzijazma, pa zašto bih onda od drugog očekivao više nego od sebe?

Drugo, doletjevši iz različitih gradova, sredina, kultura, donose sa sobom i povećan rizik od međusobnog nerazumijevanja. Napolju im ostaju žene, djeca, poslovi, društvo, navike, što ih sigurno dodatno opterećuje.

Dakle, u svim sportovima bi bilo logično da se mladi i talentovani dovode u reprezentaciju. Pa kad se dokažu u reprezentaciji, sa mnogo bolje pregovaračke pozicije mogu trgovati oko transfera.

Naravno, čim igrač potpiše za strani klub, ustupa mjesto u reprezentaciji mlađem talentovanom kolegi. Tako bi se reprezentaciji opet vratio onaj fenomenalni zajednički i duh koji ga je krasio kad smo tukli sve živo. Možda ne bismo bili stalno prvi, ali bi protok sportista bio mnogo veći, mnogo bi ih više dobijalo šansu.
"Blic"
Mislim da je u pravu:idea: :!:

nesons:
Megacarska razmišljanja - Rambo Amadeus

Još o košarci

Ne bih da se pravim pametan u vezi s neuspjehom plavih na domaćem terenu i ne pada mi na pamet da kritikujem niti veoma talentovane igrače niti izvrsnog trenera Obradovića, ali prosto ne mogu a da ne primijetim analogiju sa stanjem u fudbalu. Jedno loše pravilo, primjenjeno u oba sporta, pravi čitav niz problema. Dakle, umjesto da reprezentaciju čine sportisti koji žive ovdje, dišu ovaj vazduh, dozvoljeno je da to budu briljantni individualci koji igraju po prestižnim skupim klubovima Evrope. Tako nemamo reprezentaciju koja je dovoljno motivisana za uspijeh, jer je želja za riješenom egzistencijom apsolutno važan motiv svakog sportiste, a u slučaju naših izvrsnih momaka ta želja već je zasluženo ispunjena.

Potpuno si u pravu.

nesons:
Ovako, lošije plaćeni od reprezentacije nego od stranog kluba u kom igraju, moraju da se u traženju motiva oslanjaju na sopstveni entuzijazam. Znam po sebi koliko me je teško natjerati da uradim nešto iz entuzijazma, pa zašto bih onda od drugog očekivao više nego od sebe? .

Ne iz entuzijazma, nego iz patroiotizma. Ne trebaju da budu plaćeni uopšte za to.

nesons:
Drugo, doletjevši iz različitih gradova, sredina, kultura, donose sa sobom i povećan rizik od međusobnog nerazumijevanja. Napolju im ostaju žene, djeca, poslovi, društvo, navike, što ih sigurno dodatno opterećuje. .

Ali svi oni dolaze iz jedne kulture, naše kulture, oni to nose u sebi i to je usađeno... nemoguće je da su za samo nekoliko godina igranja košarke uspeli da prime sve tuđe, a svoje da odbace... ne slažem se uopšte.

nesons:
Dakle, u svim sportovima bi bilo logično da se mladi i talentovani dovode u reprezentaciju. Pa kad se dokažu u reprezentaciji, sa mnogo bolje pregovaračke pozicije mogu trgovati oko transfera. .

Po tome, reprezentacija treba da bude samo berza gde se prodaje "Sveže meso"??

nesons:
Naravno, čim igrač potpiše za strani klub, ustupa mjesto u reprezentaciji mlađem talentovanom kolegi. Tako bi se reprezentaciji opet vratio onaj fenomenalni zajednički i duh koji ga je krasio kad smo tukli sve živo. Možda ne bismo bili stalno prvi, ali bi protok sportista bio mnogo veći, mnogo bi ih više dobijalo šansu.
"Blic"
Mislim da je u pravu:idea: :!:

Ovo je slučaj sa Američkom reprezentacijom... oni uvek pošalju dečurliju sa univerziteta, pa se oni tu dokazuju... i veoma su uspešna reprezentacija ;)

Ovo sto si video je bila varijanta COPY / PASTE ! ukradeno iz Blica !
Drugo : to je megacarsko razmisljanje RAMBA AMADEUSA ( njegov clanak iz novina ) ,
Trece : slazem se s njim u potpunosti !
Cetvrto : ...za tvoj poslednji odgovor > ONO JE AMERIKA , A OVO JE SRBIJA !!
( ZEMLJA TALENATA I NAJBOLJE KOSARKE NA SVETU )

Nemoj porediti te dve drzave U NICEMU !

nesons:
Ovo sto si video je bila varijanta COPY / PASTE ! ukradeno iz Blica !
Drugo : to je megacarsko razmisljanje RAMBA AMADEUSA ( njegov clanak iz novina )!
Odlično... i SvjetskiMegaCar je postao košarkaški stručnjak... extra.. .sada će da bude zanimljivije :)

nesons:
Trece : slazem se s njim u potpunosti ! !
I to je tvoje pravo....

nesons:
Cetvrto : ...za tvoj poslednji odgovor > ONO JE AMERIKA , A OVO JE SRBIJA !!
( ZEMLJA TALENATA I NAJBOLJE KOSARKE NA SVETU ) !

Da li treba da komentarišem nešto? :)

nesons:
Nemoj porediti te dve drzave U NICEMU !

A u čemu bi to mogle da se porede...

Back