forum romanum
Domaćin
- Poruka
- 3.055
vrsljajuci neko vreme po netu po oglasima nekretnina na prostoru srbija i cg(usput se zakaci jos po koji region iz komsiluka), nisam mogla da se otmem utisku nagomilanog u prostoru, masivnog, jako puno suvisnog.
gledajuci projekte nekih nasih enterijerista vidim da su prepuni dodataka po plafonu, zidovima, reljefnih obrada, teskih materijala gde god se okrenes?
imam ponekad utisak da sam u prodavnici namestaja, gde izmedju svog tog mebla naglasenog volumena, ima malo mesta za coveka.
moguce da gresim.
po salonima namestaja su uglavnom komadi tzv. stilskog namestaja teskih boja.
ok "stilski namestaj" u ambijentu ogromne kubature vazduha, gde visina plafona iznosi minimum 3 metra ili recimo dvorac, cak i stara renovirana hala i ludorije u okviru tog.
sta je to sto je PRIJATNO u stilskom namestaju kada se nadje u nekoj prostoriji standardnih mera ?
sta je zbilja ljudima prijatno u stilovima koji oponasaju neko davno proslo vreme?
da li je to nostalgija ili jednostavno zelja da se i to jednom prozivi?
ili to tempo i sadrzaj zivota odredjuje i trazi ?
gledajuci projekte nekih nasih enterijerista vidim da su prepuni dodataka po plafonu, zidovima, reljefnih obrada, teskih materijala gde god se okrenes?
imam ponekad utisak da sam u prodavnici namestaja, gde izmedju svog tog mebla naglasenog volumena, ima malo mesta za coveka.
moguce da gresim.
po salonima namestaja su uglavnom komadi tzv. stilskog namestaja teskih boja.
ok "stilski namestaj" u ambijentu ogromne kubature vazduha, gde visina plafona iznosi minimum 3 metra ili recimo dvorac, cak i stara renovirana hala i ludorije u okviru tog.
sta je to sto je PRIJATNO u stilskom namestaju kada se nadje u nekoj prostoriji standardnih mera ?
sta je zbilja ljudima prijatno u stilovima koji oponasaju neko davno proslo vreme?

da li je to nostalgija ili jednostavno zelja da se i to jednom prozivi?
ili to tempo i sadrzaj zivota odredjuje i trazi ?