Енглески навијачи прижељкују смрт потпредседнице Рада

Poruka
18.589
Енглески навијачи прижељкују смрт потпредседнице Рада

РАЗГНЕВИЛА МНОГЕ Енглески навијачи прижељкују смрт потпредседнице Рада због става о расистичком вређању Евертона!
3iEktkqTURBXy85ODM4NjllY2ViMjdjNWE4NjdmOTM0YjUzNzU5MzFkNC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Б. О. | 22. 02. 2017 - 10:07х
| Коментара: 83
Не стишава се бура око расистичког инцидента на првенственом мечу Рад - Партизан (0:1). Толико се не стишава, да велики број британских медија у неверици извештава о томе да се потпредседница ФК Рад, Јелена Полић, придружила навијачима тог клуба у хајци на бразилског фудбалера Евертона Луиза.
Јелена Полић
Фото: Јелена Полић / Фацебоок
Јелена Полић
пин он пинтерестсхаре ит
Подсетимо, Евертона су навијачи Рада "частили" имитирањем мајмунских крика, на шта им је он, по завршетку меча, одговорио подизањем средњег прста. До њега су потом дотрчали бројни фудбалери Рада, а након што су га саиграчи узели у заштиту, он се, пирликом поздрава са присутним "гробарима", расплакао.

Фото: М. Метлаш / РАС Србија
пин он пинтерестсхаре ит
Епилог се и даље чека. Клубови су се огласили саопштењима, па је тако Рад истакао да је Евертон све време провоцирао домаће играче, Партизан да расизам није у традицији нашег народа, а сами играчи "грађевинара" свој поступак су оправдали чињеницом да нису чули увреде са трибина. Директор Суперлиге је обавестио јавност да је стадион Рада суспендован због расизма, да су поднете пријаве Фудбалском савезу Србије, а вести су одјекнуле широм Европе, па су многи медији јавили шта се десило на Бањици.

Сам Евертон је, после тих непријатних тренутака, доживео и мало радости. Њему и његовој породици, која је и у Швајцарској пролазила кроз расистичке ужасе, група аутора уручила је карикатуру, на којој је бразилски фудбалер приказан управо са супругом.

Међутим, нову буру изазвала је објава Јелене Полић на Фејсбуку, а она гласи овако:

пин он пинтерестсхаре ит
"Цела ова прича око "великог" играча Евертона и дешавања на утакмици Рад - Партизан је крање жалосна и пристрасна! Што не кажете колико је само увреда поменути "господин" Плачљивко упутио Николи Дринчићу током утакмице, што је ударио Владимира Родића, показао средњи прст навијачима? Али, нека смо ми сви расисти и националисти! Очигледно треба више да поштујемо туђе него своје, да се поносимо када једној "озбиљној ТИТО" екипи у старној постави има седам странаца! И онда лажне сузе, лажна прича "Волим Србију и доживљавам је као своју кућу". Ма, иди ти, друже, у свој лепи Бразил, тамо показуј своје тамнопуте прстиће, псуј бразилску мајку и биће све океј", написала је Јелена Полић, додавши потом "НО ТО РАЦИСМ" уз пет смајлија којима се показује "плакање од смеха".

Превод њеног јавног обраћања објавили су многи британски медији, па је Фејсбук налог Јелене Полић сада затрпан енглеским порукама, које шаљу шокирани љубитељи фудбала. Неки од њих стављају фотографије из нацистичких концентрационих логора, питајући је "Да ли ти се ово свиђа?", неки је вређају, а неки је оптужују да је обрисала објаву сада када се за њу прочуло. Оно што је најстрашније, то је да су јој неки од Енглеза пожелели да умре.

WOdktkqTURBXy80Yzc0YjM2Njc0N2Q0NzBkMTM2MWYwOGU5OWNhOGI4ZS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

пин он пинтерестсхаре ит
Србија никада није била земља расиста. Излети појединаца у том правцу не само да су погубни по њих саме, већ и по углед наше државе. Ово је само један такав пример. Тужан и страшан, у исто време.

http://sport.blic.rs/fudbal/domaci-...smrt-potpredsednice-rada-zbog-stava-o/tr1nrwf

Подсетимо, Евертона су навијачи Рада "частили" имитирањем мајмунских крика, на шта им је он, по завршетку меча, одговорио подизањем средњег прста.
Мрзети човека због боје коже. Болест.

Најјаче ми је што нас псују, вређају и прете нам због истих ствари које у сопственим земљама сматрају премало заступљеним, тј. глуме исто понашање због ког мрзе своје политичаре на власти. Кад Енглез насред Дејли Мејла напише коментар у ком позива на то да нуклеарка спржи неку тамо Либију или Сирију, добије преко 5 хиљада препорука.

Неки Ирац, извесни Donald Duck, написао је да је Србија "disgusting country" и добио до сад 3193 препорука и 332 минуса. Нисам сигуран, али ми се чини да су огроман проценат антисрпских коментара написали не-Енглези, укључујући доста блискоисточњака и Шиптара. Енглези јесу генерално антисрби, али они су у односу на наведене ипак кудикамо интелигентнија и освешћенија групација, и на доста чланака о Србији и Босни су писали, уз доста лајкова, у нашу корист, на прошлогодишњем чланку о пресуди Р. Караџићу, на пример. По томе верујем да међу сипачима отрова међу коментаторима нема пуно Енглеза.

Шта има енглеска камарила са дешавањима у Србији ?

Све сам убеђенији да свако енглеско и америчко псето које дође у Србију треба рашчеречити између четири вола. А процес започети од скота и девенпорта.

Све сам убеђенији да свако енглеско и америчко псето које дође у Србију треба рашчеречити између четири вола. А процес започети од скота и девенпорта.

Немој тако, долазе да изуче будућу тазбину.

Е, па јбг- Србија ти је сад земља Комонвелта, они имају право!

A šta ti je sad kriv Rad? Ako neko hoće da se organizuje oko nečega (kao grupa oko kluba), organizovaće se i oko bandere...

Zato što taj klub već godinama okuplja neonacističke navijače a sad su se infiltrirali i u rukovodstvo. Pošto ne verujem da će klub ovu sankcionisati to onda znači da je sam klub neonacistički, a to se mora strogo kažnjavati.

Zato što taj klub već godinama okuplja neonacističke navijače a sad su se infiltrirali i u rukovodstvo. Pošto ne verujem da će klub ovu sankcionisati to onda znači da je sam klub neonacistički, a to se mora strogo kažnjavati.

Pa da, ali nije to krivica samog kluba. I budi siguran, onog momenta kada bi se ukinuo FK Rad, oni bi ili pronašli novi klub da navijaju za njega, ili bi jednostavno osnovali sopstveni...

Back