Енергетска независност - нужност или помодарство?

R.Žiskar

Elita
Poruka
15.608
На пар тема сам коментарисао принципе енергетске независности коју појединац може да оствари кроз разне активности и увођење неких малих али значајних измена у свом домаћинству.

Почевши од смањења снаге потрошача, увођења алтернативног начина снабдевања енергијом, до одрицања од неких елемената који су, можда и прекомерном пропагандом, проглашени за неопходне.

Дакле, као главне факторе енергетске независности морамо да означимо:
1. осветљење
2. грејање санитарне топле воде
3. загревање простора
4. снабдевање ел. енергијом основних потрошача

Позитивне стране увођења енергетске независности су на дугом штапу, невидљиве у првом тренутку али самтрам да на дужи период доносе смањење трошкова као и смањење психичке оптерећености сталним притисцима од стране служби које пружају услуге као подразумеван чин.
Да ли би вас интересовало да постанете енергетски независни?

da hoce da pomognu dozvolili bi svakom ko zeli da napravi vetrenjacu ili hidrocentralu . samo bi izasla komisija da proveri da nije nesto opasno i lose namesteno .

ne bi sklanjali i branili samoinicijativu.

Зар још ниси схватио да је њихов циљ да људе држе зависним, а не да их учине независним?

Би, али се бојим да ће уведу нове прописе и намете чим уложено буде кренуло да ми се враћа.
Све је могуће, само нисам баш хтео одмах да се премештамо на Политику, има тамо довољно тема.
По тој логици, сутра могу да кажу да мораш да умреш, па шта ћеш онда.

Хајде да се ми бавимо мало техником и прорачунима а да Политику оставимо онамо где припада.

- - - - - - - - - -

da hoce da pomognu dozvolili bi svakom ko zeli da napravi vetrenjacu ili hidrocentralu . samo bi izasla komisija da proveri da nije nesto opasno i lose namesteno .

ne bi sklanjali i branili samoinicijativu.
Да, субвенције су лепа ствар али онда опет ниси независтан јер мораш да испуниш неке услове које ти пропише давалац субвенције.

На пар тема сам коментарисао принципе енергетске независности коју појединац може да оствари кроз разне активности и увођење неких малих али значајних измена у свом домаћинству.

Почевши од смањења снаге потрошача, увођења алтернативног начина снабдевања енергијом, до одрицања од неких елемената који су, можда и прекомерном пропагандом, проглашени за неопходне.

Дакле, као главне факторе енергетске независности морамо да означимо:
1. осветљење
2. грејање санитарне топле воде
3. загревање простора
4. снабдевање ел. енергијом основних потрошача

Позитивне стране увођења енергетске независности су на дугом штапу, невидљиве у првом тренутку али самтрам да на дужи период доносе смањење трошкова као и смањење психичке оптерећености сталним притисцима од стране служби које пружају услуге као подразумеван чин.
Да ли би вас интересовало да постанете енергетски независни?

Treba štedeti na svemu, postoje led sijalice 1-3 w Ja sam postavio 45 led halogenki , dobio posvim prostorijama isti intezitet svetlosto potrošnja kao 4 sijalice od 100w
Treba uraditi toplotne izolacije gde je to god moguše , po mogučstvu kamenom vunom, i ostalim termoizolacionim materijalima , jer če se uvesti "Enegetski pasoši " I toplana snimi zgradu i kaće mi vama isporučujemo toliko kcal toplote, a vi se dogovarajte kako če da platite i najverovatnije da če se uvesti individualni merači potrošnje toplote.
Bolje reagovati na vreme.
Ratovi se viode oko energije koja če biti samo sve skuplja !

Back