emotivno sterilni ?

• Začetnik teme Začetnik teme peach
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hellen:
Има их, заиста, и то доста. Они често мисле да су заљубљени, труде се да то буду...али то није ТО!

Била сам у вези са типом који ми је стално причао како је јако заљубљен, стално ''куцо, мацо''...али све је то било некако без душе, као научено, као да мисли да то тако треба. И што је најгоре, он је стварно мислио да је заљубљен, а у ствари никада у животу то није био.
Ти људи, на њихову срећу, најчешће и не знају за шта су ускраћени јер мисле да је то тако код свакога. Неки су и свесни, и осећају тај недостатак. Неки се помире са тим, а неки на силу терају себе да осете нешто што, у ствари, не могу.

I ja sve više verujem da takvi ljudi postoje :(
Ni ne zna da ne voli stvarno; kako bi i mogao da zna, kad nikada nije ni voleo (drugačije?)...
I povrh svega misli da sam ja nenormalna zato što volim drugačije, zato što ljubav drugačije ispoljavam i zato što očekujem da je 'primam' još nekako osim 'kuco-maco'...

Pitanje je da li oni stvarno ne znaju da vole; ili vole, ali drugačije; kao - ''volim te onako kako najbolje (ili jedino) umem'' :?:
I ako takvi ljudi postoje, da li je to za osudu; da li to treba i da li uopšte može da se 'leči' :?:

Pogresno postavljeno pitanje .... svi ljudi umeju da vole, ali neki to umeju i da iskazu a neki ne. Sad, sto je nama emotivcima tesko da prihvatimo da neko ne ume da kaze ''volim te'' i da reci nisu njegovo oruzje to je druga stvar.
Mislim da takvi ljudi i te kako osecaju, ali da uglavnom smatraju da ono sto oni osecaju, treba da ostane tu negde duboko unutra i da to ne treba niko da im dira.

NatasaNatasa:
Pogresno postavljeno pitanje .... svi ljudi umeju da vole, ali neki to umeju i da iskazu a neki ne. Sad, sto je nama emotivcima tesko da prihvatimo da neko ne ume da kaze ''volim te'' i da reci nisu njegovo oruzje to je druga stvar.
Mislim da takvi ljudi i te kako osecaju, ali da uglavnom smatraju da ono sto oni osecaju, treba da ostane tu negde duboko unutra i da to ne treba niko da im dira.
Ne mislim ja samo na verbalno iskazivanje emocija... Ima još milion stvari; što kaže Hellen - kaže on i volim te i kuco-maco; ali osetiš da tu nema tog 'osećaja', da izgovara ono što je čuo ili video da 'tako treba'. I nisu reči ono što najviše nedostaje u odnosu sa takvom osobom - recimo, ne postoji njegova želja da ti nešto udovoljava, da te razmazi; sve one stvarčice i sitnice koje ja recimo sa srećom uradim i kad mi on ne traži...
Mislim da ne znam da objasnim lepo sve to :? Recimo, osećam se nedovoljno voljenom; a u stvari nije tako - takav je uvek bio, takav će uvek i ostati - za njega je to najveća (i jedina) ljubav koju je u stanju da pruži.
I ne razume ni on moju potrebu za više... Ne razume ni zašto ja njemu udovoljavam ako ne traži nešto...

Evo ti samo jedan primer - kad god počinjem priču 'o nama'; šta mi smeta, zašto mi smeta, sa pitanjima zašto je to tako i sa zaključnim pitanjem - da li ti mene uopšte voliš; on je iznenađen, začuđen - sve ne veruje da je meni nešto od toga potrebno... Onda kaže - nisam pesnik :roll: ; ne znam ja te stvari, znam samo da te volim i da mi je jako stalo do tebe; ti meni samo reci ŠTA TREBA DA KAŽEM i ŠTA TREBA DA URADIM. I on i dalje ne razume da se ne važi to što će ponoviti moje reči koje želim da čujem ili će otići u prodavnicu i kupiti sladoled koji ja volim... Važi se da se on sam seti svega toga i to i uradi; ali on je takav ne razume potrebu svega toga.
I onda večno pitanje - prihvatiti ili otići; jer ne postoji 'promena'... Kao što znam da neko hladan ne bi mogao da promeni mene, odnosno da i ja postanem 'hladna'; bukvalno na isti način ne mogu ni ja da promenim njega da postane osećajniji.

Ja sam 3.5 godine bila u vezi sa takvim covekom i umorila sam se ... ostavila ga ....
1000 stvari je bilo nedoreceno, 1000 emocija ne pokazano .... to mi je smetalo i tistilo me ...

Ako osetis da ti to smeta, bolje je otici, nego ostati i muciti i sebe i njega ....

mene uhvati zanesenost koja traje reeecimooo.... mesec dana ,,, ali to nije ljubav ,,, čisto znatiželja upoznavanja ,,ili pitanje koliko duboko može otići ,,,ili mogućnost nečeg neisprobanog ,,ili ,,,, ... ma ,, ja sam udata ali mi muž ne veruje da ga volim ,, a znam da ga volim jer bi mi bio smak sveta da ga nemam više --
da,,, za neupućene u ljubav ...dakle to je ,,, ..valjda

postoje.....znam par....tj ne misle oni tako.....oni su ubedjeni da su zaljubljeni....mada to i nema smisla....jer ako neko osetja da je zaljubljen onda to i jeste....al ja ipak mislim da nisu.....pa qd pukne

e...bas me briga da li me voli ili ne...to je njen problem...ako me ne voli...ona se opterecuje s tim...a ne ja...ona muci sebe sto je u vezi sa deckom prema kojem ne oseca nista...a meni je bitno samo da mi nije dosadno...a ostalo...dodje...prodje...nestane...mada se ponekad i zapitam...al samo ponekad...retko...uvek mislim da su svi kao ja...da nista ne rade na silu...mnogo volim sebe...i nikada ne radim nesto sto mi smeta...pa tako nikad ne ostajem u vezi koja mi smeta...samo zato da bih nekom drugom udovoljio...e..zabole me za druge...

mackica ns:
NatasaNatasa:
Ja sam 3.5 godine bila u vezi sa takvim covekom i umorila sam se ... ostavila ga ....
1000 stvari je bilo nedoreceno, 1000 emocija ne pokazano .... to mi je smetalo i tistilo me ...

Ako osetis da ti to smeta, bolje je otici, nego ostati i muciti i sebe i njega ....
Imam fore još godinu dana :lol:
:? joj,mackice,ti me sa tom tvojom love story totalno podsecas na mene :cry: ...vec se pitam je li stvarno problem u nama:da li su oni samo emotivno neartikulisani,a mi gladne ljubavi i paznje (onako,lavovski :P )ili stvarno nalecemo hronicno na likove kojima osecanja nisu poznata kategorija :( :?:

Postoje... ja bejah jedan od njih...
Mada, mislim da je to vise 'situacijski' problem nego psiholoski - jednostavno, neki ljudi nikad ne sretnu pravu osobu, u pravo vreme, na pravom mestu, sa pravim recima... Tough luck... Mada, sve zavisi...

Back