Emotivna zrelost

Šta je to emotivna zrelost?
Koliko ste emotivno zreli?
Šta je uticalo na vaše emotivno sazrevanje?
Emotivna zrelost je kad se posle jake emocije, u kratkom roku vratiš u normalu (bez obzira koja emocija je u pitanju)
Mislim da sam dovoljno emotivno zrela
Na moje emotivno sazrevanje su uticali razni faktori, a izdvojila bih to da za sve što sam mislila da nikad neću moći , ipak mogu. ;)
To je bila neka teretana za emocije .

postoji samo jedna istina, pitanje je da li je cela
Ako kažem da sam bila pre podne na poslu, to je istina. Ali sam bila i u autobusu (da bih stigla na posao) i u pekari (da bih kupila doručak),....
Istina je jedna

Šta je to emotivna zrelost?
Vrlo tesko pitanje, i sam koristim termin “emotivna zrelost” medjutim nisam siguran koja je tacna definicija, gde je linija razdvajanja izmedju kognitivnog i emocionalnog, i granice same “zrelosti” i “nezrelosti” jer sami bioloski faktori uticu na emotivne reakcije, npr PMS, andropauza i menopauza moze uciniti samokontrolu vrlo teskom, i sam ponekad imam periode kada se teze kontrolisem i imam izlive emocija i daleko manji prag tolerancije jedan od razloga moze biti psihicki premor, a nekad nisam siguran koji su razlozi- ali definitivno ima perioda kad sam kao tempirana bomba i neka sitnica me moze izbaciti iz takta, a nekad osecam kako neka emocija sama pocinje da se talozi i tacno znam da ce biti neka drama- ali jednostavno ne mogu da si pomognem i da zaustavim lavinu, iako sam uglavnom smiren nisam siguran da je to zbog samokontrole, vise zbog vanjskih i unutrasnjih faktora.

Back