Emotivna vezanost

SmOke123

Zainteresovan član
Poruka
425
Imam jedan problem emotivno sam se vezao za jednu devojku toliko da kad je nasmejem imam osecaj kao sam najsrecniji covek na svetu,medjutim kad se naljuti na mene ili osetim neku hladnocu sa njene strane, odjednom mi skoci pritisak, psihicki kao da kriziram,ako mi se to desi na poslu odjednom mi posao postane duplo tezi skroz me to sjebe.
Razmisljam dal da krenem postepeno da se emotivno distanciram od te devojke, da smanjim komunikaciju i sve jer imam osecaj da kad bi mi sad odjednom prekinula kontakt sa mnom da bi me sjebalo samo tako.Cak sam i ranije pokusavao da smanjim i prekinem komunikaciju medjutim stalno mi se u mislima vrti ti neki lepi trenutci sa njom.
Nekad bas zavidim ljudima koji nemaju toliko izrazeno to emotivno vezivanje

Imam jedan problem emotivno sam se vezao za jednu devojku toliko da kad je nasmejem imam osecaj kao sam najsrecniji covek na svetu,medjutim kad se naljuti na mene ili osetim neku hladnocu sa njene strane, odjednom mi skoci pritisak, psihicki kao da kriziram,ako mi se to desi na poslu odjednom mi posao postane duplo tezi skroz me to sjebe.
Razmisljam dal da krenem postepeno da se emotivno distanciram od te devojke, da smanjim komunikaciju i sve jer imam osecaj da kad bi mi sad odjednom prekinula kontakt sa mnom da bi me sjebalo samo tako.Cak sam i ranije pokusavao da smanjim i prekinem komunikaciju medjutim stalno mi se u mislima vrti ti neki lepi trenutci sa njom.
Nekad bas zavidim ljudima koji nemaju toliko izrazeno to emotivno vezivanje
Budi umeren ako mozes, ako ne, ni tako ne vredi.

Lepo je voleti ali ne i zavisiti.

Opet, ljubav je i zavisnost pomalo, pa donekle i nije strasno. Ali ne toliko da njena raspolozenja uticu na tvoja znatno.

Mislim da je prioritetno pitanje :
Koliko ti sebe tada možeš dovoljno da kontrolišeš?
Da li ti se to i ranije dešavalo?
Da li se osećaš dobro kada te to uhvati ? ( Koliko ti, ustvari, uživaš u tome ?)

To je normalno kad je čovek zaljubljen da ti je taj neko jako bitan

Pitanje je da li je to veza i da li ona želi biti sa tobom ako ne, onda nije dobro. Ako želi onda nema problema. Ionako to sa vremenom prolazi i biva umerenije.

To je normalno kad je čovek zaljubljen da ti je taj neko jako bitan

Pitanje je da li je to veza i da li ona želi biti sa tobom ako ne, onda nije dobro. Ako želi onda nema problema. Ionako to sa vremenom prolazi i biva umerenije.
I ti mu ustvari savetuješ da se okane ?

Ne, to ne bi nikada bio moj savet.
Nastavi da je muvaš.. Ako te odbije, razmisli šta joj se nije svidelo, promeni.. ali znaj da uvek treba da ima i šta joj se ne sviđa. Razmišljaće više o tebi ;) .
A ti ćeš biti primoran da radiš na sebi, da bi joj se svideo..
Gledaj to pozitivno :) .

I ti mu ustvari savetuješ da se okane ?
Samo ako ne vodi ničemu.
Ne, to ne bi nikada bio moj savet.
Nastavi da je muvaš.. Ako te odbije, razmisli šta joj se nije svidelo, promeni.. ali znaj da uvek treba da ima i šta joj se ne sviđa. Razmišljaće više o tebi ;) .
A ti ćeš biti primoran da radiš na sebi, da bi joj se svideo..
Gledaj to pozitivno :) .
Retko je biti zaljubljen, to je sjajno osećanje, neko bi zavideo, koga ne drma ništa

Prednost starosti što više nikada nećeš doći u takvu ekstremnu situaciju koja i nije baš normalna. U starosti imaš "svoj mali svet i oko njega Kineski zid" kao što rekao Bora Čorba. Ako i zavoliš to je racionalnije i prirodnije nego kao u mladosti.

Prednost starosti što više nikada nećeš doći u takvu ekstremnu situaciju koja i nije baš normalna. U starosti imaš "svoj mali svet i oko njega Kineski zid" kao što rekao Bora Čorba. Ako i zavoliš to je racionalnije i prirodnije nego kao u mladosti.
Zašto je prirodnije ?

Dučić veli drugačije...

a racionalnije jeste.

"Čovek prosto pobrljavi kad se nađe u ljubavi, na oba oka oćoravi i prijatelje zaboravi ..." Ako je u pitanju takva ili slična ljubav onda i nije baš normalno.
Definitivno nisam pametan, osecam da jednostavno ima ogromnu moc nad mnom, i to mi pravi problem, i ranije kad smo imali nesuglasice pa se zakacimo pa ne pricamo nedelju dana, tih nedelju dana mi bude najtezi period, suze mi krenu na oci, svaka aktivnost koju radim mi bude duplo teza, cak me hvata i teska nervoza.Ona je isto vezana za mene,ali ne znam u kojoj meri imam osecaj da bi ona preko svega mnogo lakse prosla nego ja, i jednostavno osecam da je u toj vezi ona nekako nadmocna u odnosu na mene zbog te emotivne vezanosti

Moje iskustvo je obrnuto.
Nema veze sa godinama, nego njemu ne znači savet ostari, biće ti lakše 😏

Definitivno nisam pametan, osecam da jednostavno ima ogromnu moc nad mnom, i to mi pravi problem, i ranije kad smo imali nesuglasice pa se zakacimo pa ne pricamo nedelju dana, tih nedelju dana mi bude najtezi period, suze mi krenu na oci, svaka aktivnost koju radim mi bude duplo teza, cak me hvata i teska nervoza.Ona je isto vezana za mene,ali ne znam u kojoj meri imam osecaj da bi ona preko svega mnogo lakse prosla nego ja, i jednostavno osecam da je u toj vezi ona nekako nadmocna u odnosu na mene zbog te emotivne vezanosti

Znači, u vezi ste. Da li je to lepa, stabilna veza? Ako jeste, uživaj u vezi i nemoj da razmišljaš koliko je ona vezana za tebe.

Ako imaš nedoumice u vezi, mislim da nije loše da razgovaraš otvoreno sa devojkom.

:lol: lepo napisano
Prva odbrana je na ispitu - ona očigledno koristi artiljeriju iz pozadine.
popustiće "odbrana" ( odbrana Ega :) ) , tvoja odbrana,..

pa kasnije polako preuzimaš inicijativu,..
I kraljevi su padali na kolena,.. zbog žena najviše,.. :kafa:

Back