Emocionalni manipulatori

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.422
Da se ne lažemo, prije svega.. mnogi će biti i te kako srećni ako ih neko "muva", (ono ne baš bilo ko, barem postoji neki kriterijum), taman i da nemaju neke ozbiljnije namjere, ali..
Mnogi baš i ne bi da gube vrijeme na neke neobavezne veze ili očigledno osudjene na neuspjeh, tj "ništa od toga".
Medjutim, da li bi bili srećni i zadovoljni u vezi da vas (s)muva opasan manipulator(ka)? Svakako da ne bi ali kako da prepoznate da je u pitanju samo osoba koja iz veze uzima samo ono što joj je i prvobitna namjera a to je da vas seksulano, materijalno ili već kako.. iskoristi,a pri tome joj uopšte nije stalo do vaših pravih osjećanja, potreba pa i nadanja?
Vrlo vješti i lukavi manipulatori će na kraju da vas ostave i ubjede vas da ste vi krivi za krah vaše "veze".. uvjek nadju nešto da vam prikače iako je to u 99% slučajeva samo njihova manipulacija i trik.
Takva tzv veza može da bude i te kao vrlo štettna i može imati dugotrajne razne posledice za žrtve i na njihovo mentalno zdravlje. Često niste ni svjesni sa kime imate "posla".. Ti emotivni manipulatori mogu da koriste svoju privlačnost i šarm kako bi osvojili nečiju naklonost ili ljubav, a zatim da nastave manipulisati osobom kako bi ostvarili svoje ciljeve.
A dok se ne osvjestite i ne dodjete k,sebi, i skontate da ste u vezi koja je nezdrava ili neodrživa i da ste jednostavno izmanipulisani, obično, već bude kasno..
Kako da "provalite" da li je vaš partner iskren i pošten u odnosu prema vama ili koristi razne manipulativne taktike kako bi kontrolisao vas i vašu vezu?
Svakako da nisu sve veze manipulativne i lažne, ali igrati se sa nečijim emotivnim osjećanjima bez ikakve empatije pa i odgovornosti nije nimalo lako za povrijedjene a manipulatori takvih veza, već su odavno namirisali novu ljubav tj žrtvu.

Tema je: Znamo da mislis na muskarce koji bi da hebu a da se ne zene i time ceo tekst je zapravo pljuvanje po njima i strasenje istih da se zene ako im zenska da ****** inace ce ispasti nekakve psihopate.
Jbg, zivot bas i ne funkcionise tako i tu je pitanje ko koga zapravo manipulise.
Hint je u osnovnoj postavci:
Da vas neko iskoristi materijalno ili seksualno.

Tema je: Znamo da mislis na muskarce koji bi da hebu a da se ne zene i time ceo tekst je zapravo pljuvanje po njima i strasenje istih da se zene ako im zenska da ****** inace ce ispasti nekakve psihopate.
Jbg, zivot bas i ne funkcionise tako i tu je pitanje ko koga zapravo manipulise.
Ma da emotivno manipulises nekog, moras biti bez emocija, a to jedino mogu psihopati, jer njihova snaga je upravo u tome, nista ih ne dotice.

Ma da emotivno manipulises nekog, moras biti bez emocija, a to jedino mogu psihopati, jer njihova snaga je upravo u tome, nista ih ne dotice.
Ma poatoji emocinalna manipulacija, mada svi mi manipulisemo emocionalno, to je vecita igra. I nisu samo psihopate, imas raznih poremecaja: granicni slucajevi, narcisoidni, sociopate, granicni sociopata i td.. Imas i blazih varijanti...
Stvar je sto je ovo kompleksnija prica od jednostavnog: iskoristio me seksualno, a ja chedna.

Može se i tako protumačiti.. oni iskusniji će pročitati takve namere i do njih je da li će pristati i prihvatiti takav odnos. Ali, zašto ulaziti u "iskrenu" vezu ako je lažna sa jedne strane.. ulaziti u emotivnu vez zaslužuje onu pravu zdravu i srećnu vezu bez ikakvih proračuna tj manipulisanja.

Imas i primere sa emocionalno labilnim osobama, s manjkom samopouzdanja, koje to ne ispoljavaju, pa on bude s njom, otkrije to i onda raskine. I na kraju ispadne da ju je iskoristio, a u stvari na vreme je otkrio i pobegao. Jer u takvim vezama je nahrb za njega, jer mora da drma krizu u parizu svaki put da ne bi doslo do mrtvila.

Ma poatoji emocinalna manipulacija, mada svi mi manipulisemo emocionalno, to je vecita igra. I nisu samo psihopate, imas raznih poremecaja: granicni slucajevi, narcisoidni, sociopate, granicni sociopata i td.. Imas i blazih varijanti...
Stvar je sto je ovo kompleksnija prica od jednostavnog: iskoristio me seksualno, a ja chedna.
Pa da ovaj Baby Yoda izrezirao svoju smrt na forumu, fejkovo da boluje od raka mozga, pa onda mi slao pp kao od njegovog brata
da je umro, bas sam se potresao. Al ipak sam mu oprostio.

Može se i tako protumačiti.. oni iskusniji će pročitati takve namere i do njih je da li će pristati i prihvatiti takav odnos. Ali, zašto ulaziti u "iskrenu" vezu ako je lažna sa jedne strane.. ulaziti u emotivnu vez zaslužuje onu pravu zdravu i srećnu vezu bez ikakvih proračuna tj manipulisanja.
Ne postoji ulazak u iskrenu vezu. Tocje jaako jakoo retko. Svi igraju igre na startu.

Postoji, ako u startu pocne sa time, bezi, zamisli tek kako ce da bude kasnije :>P
Ma nije bas tako. Problem je sto odnosi nisu drustveno definisani kako treba.Sturo. Klinicki nisu. Politicki.
Ako tako budes bezao od svakog znaka manipulaicije, bices solo ceo zivot. To je poenta. A ti je igra. Svi se postavljaju manipulacijama i ulaze u rizik.
A onda je posle na tebi da vidis da li si materijal za nju i ona za tebe ili ne. I nema tu zahebao me.

Ma nije bas tako. Problem je sto odnosi nisu drustveno definisani kako treba.Sturo. Klinicki nisu. Politicki.
Ako tako budes bezao od svakog znaka manipulaicije, bices solo ceo zivot. To je poenta. A ti je igra. Svi se postavljaju manipulacijama i ulaze u rizik.
A onda je posle na tebi da vidis da li si materijal za nju i ona za tebe ili ne. I nema tu zahebao me.
Jok, u pocetku je najsladje. Izlasci i to, zabavljanje. Pa onda krene seks. Lepo ti super ti. Ako krene da zajebava u tom periodu,
ne valja. Moja zena je krenula sa ucenama mnogo kasnije, recimo ako ne sklonim laptop iz kujne razvesce se. Takva ucena.
No onda, ja sklonim laptop, pa onda ide druga ucena. Ja reko, ajde onda da se razvedemo, vreme je. I sad ona odjednom:
tuzno bi bilo bez nas. Dakle blefira. No neki put moras da provalis dal blefira ili misli ozbiljno :>P

Jok, u pocetku je najsladje. Izlasci i to, zabavljanje. Pa onda krene seks. Lepo ti super ti. Ako krene da zajebava u tom periodu,
ne valja. Moja zena je krenula sa ucenama mnogo kasnije, recimo ako ne sklonim laptop iz kujne razvesce se. Takva ucena.
No onda, ja sklonim laptop, pa onda ide druga ucena. Ja reko, ajde onda da se razvedemo, vreme je. I sad ona odjednom:
tuzno bi bilo bez nas. Dakle blefira. No neki put moras da provalis dal blefira ili misli ozbiljno :>P
Ona je samo bila iskusnija u manipulaciji. Sacekala je 👌

Back