Ja ljubav dozivljavam kao mlaku emociju. Ne u fazonu da je manja od ostalih ili nije (stavise, mislim da je najjaca emocija po intenzitetu jer je u stanju da te natera na sve i svasta, a i da probudi sve ostale emocije), vec zato sto je mlako po nekom metaforicnom znacenju prijatno, nezno, suptilno... Jednom recju raj na zemlji... S' druge strane su vatrene emocije koje su obicno opasne - bes, strah, strast, pozuda, ljubomora... Naravno, ne moraju biti opasne, mogu biti i komplementarne sa ljubavi bez problema (lepo ja jednom rekoh - you need to know how to hate in order to know what love is...).
E sad, kao sto gore poredih sa konzervom crva, mada je mozda bolje poredjenje sa pandorinom kutijom, kad se jednom takve emocije probude, posle toga jednostavno covek ne moze bez njih. To je i cela poenta ovog topic-a. Te emocije su kao droga - kad ih jednom probas vise ne mozes da ih ostavis, i zivis da ih ponovo 'probas'... Bar je to bio zakljucak izmedju mene i ortakinje sa kojom smo raspravljali o tome, pa rekosmo da vidimo sta forumasi misle na tu temu.
I dodatno pitanje je da li je neko zazalio zato sto je otvorio tu pandorinu kutiju, koliko je to uticalo na zivot doticne osobe itd.
Sto se mene tice, kad je jednom otvorih pre koju godinu, zivot mi se okrenuo naopacke i to literalno... Moja bolesna poslovna ambicioznost je postala nesto skroz nevazno, moj hedonizam vise ne moze da se zadovolji sitnim uzitcima, cak ni stvari koje su mi nekada predstavljale osobito zadovoljstvo vise nisu bile tako vazne, a moje misli su posvecene doticnim emocijama vise nego bilo cemu... A sve to ili proizvodi frustraciju, ili mi zagorcava zivot na poslovnom nivou, ili... sve u svemu ne utice dobro na mene.
Ok, slazem se s' anakin - ne volim ni ja previse reda ali i totalna haoticnost nije bas najzdravija stvar.