Emocije kod zivotinja?

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nemaju emocije kao ljudi.. njihove, emocije zivotinja, su intezivnije, iskreno ih pokazuju, nikada ih ne kriju.. i kada su zadovoljne i kada su tuzne.. zivotinje su osetljivije od ljudi, i, trebam li reci, jedna zivotinja je veci covek od samog coveka.. :heart:
one osecaju ljubav nasu, a od nekoga (neke zveri ljudskog oblika :evil:) i mrznju.. u meni one prepoznaju dobrotu, a ja u njima najbolje prijatelje..

Mene Denver naježi jer je očigledno koliko je batina dobio dok nije naučio da se ne opire smradini iz kese koju će mu gazda prineti da bi snimio svoj debilni video. Eto primera jedne ne baš lepe emocije.
Sećam se pre tri godine, deda je ležao na samrti, na krevetu svoje spavaće sobe, bilo je neko toplo vreme, april mesec, otvorili smo vrata da uđe malo vazduha, no opet je u sobi bila jeziva tišina. Pekinezer koga i danas imamo, a sa nama je evo već desetu godinu tog dana kada je deda već bio na izdahu utrčala u spavaću sobu i sedela ispod kreveta sve dok deda nije preminuo i posle još dugo dok nije pogrebna služba došla po njega. Pas je čovekov najiskreniji prijatelj, ali čovek psu nije....uvek....

Pas heroj!
Crni labrador Orlando našao se ove nedelje u gotovo svim svetskim medijima nakon što je u utorak hrabro skočio na šine podzemne železnice na Menhetnu i tako spasao svog slepog vlasnika, koji se onesvestio i pao pred nadolazeći metro.

19215354952b40eaa0a2cc216749494_640x427.jpg
110951739052b40efa70c1a704608059_w640.jpg
161912804552b40f2396b47878437390_w640.jpg
187715969452b40f4e22283414848006_w640.jpg

Bezuslovna ljubav,po ceni sopstvenog zivota :heart2: Koliko je ljudi spremno da na taj nacin pokaze svoju ljubav?:think:

Ne, imaju oni, naročito onE (kuje) te tripove da se stide od gazde kad zgreše nešto, (naučno je dokazano da se psi vremenom zaljube u svoje vlasnike) neverovatno kako se moja Mrvica postidi mm-a kad ga olaje iza ćoška, pre nego što skonta da je on, onda se ne odvaja od njega i izgleda krivo. Mislim, tako bi reagovala i mene da olaje, ali to se ne dešava, u mene je više zaljubljena pa osluškuje svakoga u nadi da sam ja. :lol:

Ne, imaju oni, naročito onE (kuje) te tripove da se stide od gazde kad zgreše nešto, (naučno je dokazano da se psi vremenom zaljube u svoje vlasnike) neverovatno kako se moja Mrvica postidi mm-a kad ga olaje iza ćoška, pre nego što skonta da je on, onda se ne odvaja od njega i izgleda krivo. Mislim, tako bi reagovala i mene da olaje, ali to se ne dešava, u mene je više zaljubljena pa osluškuje svakoga u nadi da sam ja. :lol:

sta god ti pisala o svojoj mrvici, denver i dalje izgleda isprebijano i ubijeno u pojam.

Ja sam ubedjen da zivotinje imaju emocije. Da umeju da se raduju i da pate. Ako nista, znam da recimo psi jako dobro osecaju nase emocije, i ponasaju se u skladu sa tim. Samim tim mislim da preuzimaju nase emocije na neki nacin... Ja sam ranije imao neku malu kucu koju sam sa ulice pokupio i doveo kuci. Bila je luda kao struja i kad god me vidi nije mogla da se suzdrzi od skakanja na mene i igranja. Jednom prilikom sam dobio neke jako tuzne vesti i izasao u dvoriste. Seo sam na stepenice i suze su mi krenule. Ona me je snimila i sva radosna se zatrcala ka meni da se igra. Kako mi je prisla, osetila je moju tugu i kako se osecam i stala. Prisla je, stavila mi glavu u krilo i pocela da cvili. Dakle, bez skakanja, bez neke radosti, osetila je emocije i na neki nacin ih preuzela na sebe i tugovala samnom.

Svakako postoje kod životinja i vidljive su u mnogim svakodnevnim situacijama.. Od veselja kad vas pas ugleda, do cviljenja kada ga ostavite samog na spavanju.. sve životinje, posebno kućni ljubimci, mislim da imaju i s vremenom razviju emocije prema svojim vlasnicima i najbližim ljudima koje često susreću u svojoj okolini. prekrasan je to osjećaj i obostrana ljubav :D

Back