EMO!

Pa pobunila se deca protiv vasih (odraslih) gluposti. Napokon. :D
Ono, maco je ovo a "pravo zensko" je....ono.

Izem im pobunu. Macho man je sranje(previse egoizma i testosterona), "pravo zensko" je tapeta od sminke preko face, i potencijalna anoreksija + mozak velicine graska.

Samo sto ni ovi emo klinci nisu nista bolji. Valjda u pubertetu hormoni brljaju za sebe pa im jos nije jasan fizicki i psihicki identitet. Sva sreca pa je to uglavnom samo faza u odrastanju.

Uglavnom to je veoma cudan i krajnje glup nacin za izlazenje na kraj sa tinejdzerskim problemima verovatno izazvan nedostatkom paznje roditelja, a sa zeljom da se privuce paznja okoline. Patoloski slucaj.

..BettyBlue izgleda nije zadovoljna odgovorima.. :confused:

..ne znam kako bih reagovala da moje dete upadne (ozbiljno) u ovakav fazon..
..normalno je da ochekujem (i vidjam, povremeno) periode bedaka, nihilizma, hejterskog stava
prema svemu i svachemu i svakom...ali to naidje i prodje..
..kradu poneshto i od spoljashnjeg look-a, ali ne sve i ne uvek..hvala bogu.. :confused:
..ne znam da li bi mi bilo..hmmm...iritantnije da mi cerka ili sin izgleda ovako

emo-1.jpg

..ohrabrujem ih da budu svoji i da menjaju stil kad postane masovan..
..za sad uspeva..

moja nije dovde dogurala...dopado joj se izgled i tako to, tih emo-faca...sada je potpuno promenila imidž.

Izem im pobunu. Macho man je sranje(previse egoizma i testosterona), "pravo zensko" je tapeta od sminke preko face, i potencijalna anoreksija + mozak velicine graska.

Samo sto ni ovi emo klinci nisu nista bolji. Valjda u pubertetu hormoni brljaju za sebe pa im jos nije jasan fizicki i psihicki identitet. Sva sreca pa je to uglavnom samo faza u odrastanju.

Uglavnom to je veoma cudan i krajnje glup nacin za izlazenje na kraj sa tinejdzerskim problemima verovatno izazvan nedostatkom paznje roditelja, a sa zeljom da se privuce paznja okoline. Patoloski slucaj.

Pa tebi je glup jer nisi u pubertetu. :D
Njima nije i tinejdzer koji se ne buni nije bas normalan tinejdzer. :neutral:

Naravno. SAmo je to izgazito patoloski nacin za tinjdzersku pobunu. Kao sto sam davno izrekao a i sad drzim do toga:

"U komunizmu nema goticara"

Radne akcije su lek.

Naravno. SAmo je to izgazito patoloski nacin za tinjdzersku pobunu. Kao sto sam davno izrekao a i sad drzim do toga:

Radne akcije su lek.

Ма, да, а панкери у моје време (почетком осамдесетих) су баш били аутентични израз бунта комунистичке омладине! И ''црна ружа'', и разни хипици...:mrgreen::lol:...баш оно, све изворно наше, домаће, стигло право са радних акција..! :mrgreen:

(Ебеш тинејџера који није бунтован!)

Radne akcije su lek.
nisam nikad išla na radnu akciju....nisam bila panker, nego hipik...i šta? zašto dete mora da radi fizički - ne shvatam?
p.s. u komunizmu nema ničega, a ne gotičara.:mrgreen:

Ма, да, а панкери у моје време (почетком осамдесетих) су баш били аутентични израз бунта комунистичке омладине! И ''црна ружа'', и разни хипици...:mrgreen::lol:...баш оно, све изворно наше, домаће, стигло право са радних акција..! :mrgreen:

Pedofilko jedna!! :per:

Ah ta crna ruza...

..hellen, ukrala si mi dete.. :lol:

..a oko ovog boldovanog - potpuno se slazem - jako bih se plashila
da mi je cerka u "splavarskom" fazonu,
najvishe zbog toga shto ne bih umela da je razumem i propratim kroz sledece godine.. :confused:
..ova "emo - tematika" mi je ipak bliska i razumljiva i uvek
mogu da primetim preterivanje i zastranjivanje.. :confused:

Eh,da..Kad sam ja sa 16 pocela da izlazim u SKC i njemu slicna mesta,zbog svirki,moji su me smarali jer sam dolazila u 2-3 ujutru.

Samo sam rekla--''budite srecni sto ne slusam narodnjake i ne izlazim po splavovima kao vecina teen dece,jer verovatno ne bih dolazila pre 6''.

E to,slazem se.Da je moje dete emo,ne bih se brinula,to je faza odrastanja,i uglavnom prodje posle 15.godinice. Brinula bih se da je miiiirno,da me stopostotno slusa,da se ponasa skroz pravilima....:roll::neutral:

Po mom misljenju,tinejdzer koji ne sizi,koji se ne buni i ne trazi slobodu-nije normalan tinejdzer
.Poznajem par takvih,i ne razumem ih.

Poslednja izmena:
Emosi su deca sa teskim porodicnim i drustvenim problemima. Evo nas dan izgleda ovako: Probude vas mama i tata koji se svadjaju, zatim jedva mozete da jedete jer vam je muka ot tih svadja a i plus jer vas svi ismejavaju da ste debeli iako niste. Odete u sobu da pikusate da ucite ali tu ulazi vas otac koji pocibje bez razloga da vas tuce zatim majka koja vas se dere. Onda treba otici u skolu...na putu grupica dece vas ogovara i dovikuje vam uvrede kao npr:satanisto, sekto, goticaru, idi kod svof djavola......na casovima ne znate nista jer niste mogli da ucite kod kuce za sta vas nastavnici optuzuju. Onda dodjete kuci i uzmete noz i seckate se pomalo jer to je jedini nacin da zaboravite na psihicki bol, onda pustite muziku koka vam prija jer vam smiriju "demone" u glavi
i sad optuzite emose

Zaista je teško biti u pubertetu,
hteti da se istakneš, a objektivno nemaš mogućnosti ....
Šta ti preostaje - da budeš društveno neprihvaćeni čudak
i da snosiš sve posledice koje iz toga proističu ...

Znači - nemoj da kukaš, živiš svoj izbor...

Koliko ljudi dodju iz rasturenih porodica pa nisu emosi i ne seckaju se. Nije im lako, svaki dan u tom okruzenju, ali koliko ima drugih problema i koliko se mladi nose sa depresijom svakodnevno.
Da mi je videti jednu osobu koja tokom svojih tinejdzerskih dana nije imala mracne misli, pa cak i kao odrasli ljudi, cesto dodju te mracne misli, nekima cesce nekima redje.
Meni je to emoisanje isti djavo kao punk, goth ili metal scena, gomila klinaca koji pokusavaju da se uklope i "nadju" sebe, eventualno ventil za svoje probleme.

Nema nista lose u tome biti cudak, sem sto ti ubije samopouzdanje i definise te kao cudaka i taj "teret" nosis sa sobom, mada opet, neko to bolje podnosi neko ne.
A i lako se to "leci" samo ako nadjes iste cudake.

Djeca su u danasnje vreme strasno razmazena, prezasticena i ne znaju sta ce sa svojim vremenom i zivotom, jedna dobra batina bi ih naucila pameti ( kada vec uzivaju u samo povredjivanju neka "uzivaju" u jednom dobrom sibanju) ....
Vise se nezna ko je musko ko zensko, meni je sve to bolesno .....

Back