Emmi

Набоље решење ти је да сама купиш компоненте и сама склопиш комп јер си сигурана да ти неће продати нешто што ниси сигурана дали ће да ради

Poslednja izmena:
Pa ne razumem se u kompove,niti znam da ih sklapam :) Znam samo sta mi treba i za sta :D Zato i pitam ako ne preko njih gde kupiti sklopljen ili delove,nacice se vec neko da sklopi ako je tako bolje/jeftinije.

Pa ne razumem se u kompove,niti znam da ih sklapam :) Znam samo sta mi treba i za sta :D Zato i pitam ako ne preko njih gde kupiti sklopljen ili delove,nacice se vec neko da sklopi ako je tako bolje/jeftinije.
Bilo gde,samo da odes sa nekim ko se razume u komponente.Ti mu kazes otprilike sta hoces.On u radnji naruci sto ti treba.Ovako sam gde god odes,a vide da se ne razumes,poturice ti neku pos i skuplju komponentu,sa kojom neces biti zadovoljan.

Pod brojevima 1 do 3 kupovinu kompa ne poveravajte prijateljima koji se razumeju....onda, ako ste vec na netu procitajte savete ljudi koji se bave hardverskim testiranjima uredjaja na balaknu nima dve laboratorije i obe su dobre....trgovci se ne razumeju u racunare i s njima ne vredi da pricate....znaci...
Ukucate da trazite racunar takav i takav za toliko para i izaberete firmu koja ima svoj servis i sto vise radnji, mada su i firme koje imaju jednu ili dve radnje i dosta prodaju na veliko dobre, jer ne mogu da reskiraju da im ne valja cela isporuka.
Komputer kupujete kao peglu spreman da radi, egzibicije radi jeftinijeg i boljeg hardvera ostavite ljudima koji vole da se zezaju sa tim, jer vi kupujete gotov proizvod sa garancijom.
PCberza nudi paralele trgovaca i racunara, ali i vecina eshopova, pa ih pregledajte da suzite izbor.....

Sta oni rade sa tim "gotovim" konfiguracijama je najblaze receno ZLO.

Da me posluzi zdravlje i posao otvoricu prvu radnju u RS koja se bavi besplatnim savetovanjem, sklapanjem hardvera i komponenti koje su kupljrnr posebno, sve dok je kupac zadovoljan iznosom koji je platio u odnosu na gotove konfiguracije.

Kad kupac sabere kolko je platio pojedinano kod nasih ili madjara i bude zadovoljan plusem koji je ostvario + mojim sklapanjem i instalacijom sistema, neka ubaci koju 100tku u kasicu i to je to.

Nema smisla vise, sramota me da udjem u emmi/winwin/gigatron na glavnoj ulici.

Najbolja opcija za nabavku komponenti (ako ne zelis da se maltretiras sa carinom) su ti likovi sa KupujemProdajem. Ja sam komponente nabavljao od Digital Trigger-a i Trim-a, razumne cene, daju madjarsku garanciju.
Sad, kuciste je druga prica. Veci deo ljudi, zbog toga sto su kabasta, ne kupuje ovde. Ja sam dovukao (bukvalno) kuciste iz Sofije pre 2 godine, jer sam se zainatio i hteo Fractal Design i nista drugo. Trenutno OK kucista postoje i ovde, kod regularnih prodavaca, u rasponu od 5-10 hiljada din.
Sto se tice sklapanja, to je danas maltene kao sklapanje LEGO kockica. Ako ipak ne zelis da se bavis time, nadji nekog prijatelja ili komsiju koji radi to, pa neka ti sastavi. Nije strasno ni komplikovano.

Pitanje je sta su ok cene....Kada se kupuje na veliko, neispravne komponente mogu da se tolerisu, kada kupujes za sebe reskiras, pa umesto da te racunar kosta 1000e moze da te kosta i 1500e i jos nemas garanciju kojom uvek mozes da mases....

Ok cene za stanovnike RS je cena proizvoda bez suludog PDV-a. Sve ispod toga je odlicna kupovina, preko toga.. zna se. Na cenu od 250-300e pa na gore, stedi se po ~50-ak eura na komponentu. Da ne govorimo o tome sto je u stotine primera "dokazano" da Cacak, tj Emmi/WinWin/Gigatron prodaje outlet proizvode. Od TV-a do AMD/Intel hardvera koji je bar testiran do OC potencijala, pa losi primerci ajde da se prodaju djuture. Kraja nema..

Emmi je užas.Moj buraz je naručio ssd od njih a dobio kulere.Napravio reklamaciju oni mu poslali opet kulere,na kraju je jedva dobio ssd a mučio se nekoliko nedelja.

Back