Емисија о нацистима и антинацистима на РТС1

A kao ne dozivljavamo stalno ista sranja?
Ne samo mi na Balkanu nego ceo svet?
Ekonomska kriza..poznato zvuchi?
Ne mora da se bude bukvalista i bash doslovno shvati ali u sushtini isto g.ovno u malo izmenjenom obimu..i tako u krug.
Nacizam nije obuzdan "pobedom svesti nad prirodom"nego zato shto se Hitler otrgo kontroli.Da je lepo krenuo chovek samo na istok za shta je i odgajan umesto na zapad ko zna kako bi chovechanstvo danas izgledalo.
Ja sam svojevremeno otovrio temu ovde Da li je Hitler bio vizionar shto se Balkana tiche?41. to se zvalo okupacija 2008. zove se "demokratizacija regiona i zavrshavanje raspada SFRJ"Jedino shto se menja je naziv za iste stvari.

Оливера ковачевић, двери, Образ, АФАНС и други.

Сада сам се тотално разочарао у Образ.
Пита га Оливера

- "Ви би сте насиљем против неистомишљеника"
- "То су антисрпски елементи, педери Комунисти"
- "Шта вам смета код љих!?"
- "На својим сајтовима стављају подругљиве фотографије Патријарха Павла"
- "А не сметају вам говори Адолфа Хитлера, Кукасти крстови на сајтовима!?"
- "Ако се на тим сајтовима налазе погрдне слике.."
- "Питала сам вас за кукасте крстове"
- "Ја сам вам одговорио".

ОБРАЗ је пропао, сасвим.

Баш ме занима шта има наш вољени дрињача да каже на ово... :rtfm:

Победоносцев - Nema potrebe da branis Hegela od mene - sam Marks je, koliko se secam tih piskaranja, svoj 'dijalekticki materijalizam' smatrao direktno suprotstavljenim Hegelu.
Da, ali si zaboravio da je to "direktno suprostavljen" Marks objasnio preko Hegelove dijalektičke metode po kojoj svaki pojam implicite sadrži svoju antitezu, sa kojom se kroz sintezu dijalektički prevladava.
Jedno isto. Klasna borba je sustina ekonomije, ekonomija je sustina celokupne istorije i svih ljudskih odnosa, dakle klasna borba je sustina celokupne istorije i svih ljudskih odnosa. Nisam siguran sta podrazumevas pod 'prenaglasavanjem' uloge ekonomije u marksizmu; to zvuci kao prenaglasavanje uloge Hrista u hriscanstvu.
Nije isto.
Klasne borbe ne bi bilo da su ekonomski odnosi pravedni.
Pa reci, molim te, zar nije banalno, apsolutno banalno? Pre neki dan ovde neko pomenu Svetozara Markovica, i tu naidjoh i na neku njegovu teoriju o prvom srpskom ustanku kao socijalistickoj revoluciji protiv Turaka kao vlasnika sredstava za proizvodnju. Voleo bih da kazem da me ova glupost iznenadila, ali sasvim iskreno - nije. To je za ocekivati, sasvim za ocekivati od umova sputanih ovim glupostima.
Pa naravno da je banalno. Kao što je banalno da je Rimsko carstvo palo zbog ustanka robova.
I ja sam priznao da bi to bilo najbanalnije da se nije pojavilo tržište.
A ako je ekonomija banalna, kako je onda tek tržište kao determinanta banalno?

I uostalom oberprokuroru šta to po Tebi zaslužuje ulogu determinante?
Ili šta je to što nas uslovljava?
I da li nas išta uopšte uslovljava?

@tacy

Apsolutno ne treba da Vas čudi ovo insistiranje na nepromjenljivosti ljudske svijesti.

Od momenta kada je Šatobrijan počeo izdavati svoj časopis "Konzervator", a pogotovo od vremena kada je konzervativizam postao politička ideologija, svi njegovi predstavnici pokušavaju da nas ubjede u fosiliziranost naše svijesti, u našu infantilnost i sa njom povezanu potrebu za "roditeljskom brigom" u obliku jake i u svemu od nas nezavisne, vlasti.

Ali sada sam već stvarno umoran, a sutra idem na neku svadbu, tako da fakat moram "pod jorgan planinu".

S tim shto komunisti polaze od pogreshnih a nacisti od prave procene ljudske prirode.
opet o "ljudskoj prirodi".
ko ovaj pobedonoscev o "večitom robovlasništvu" kroz istoriju, i "krvničkoj" prirodi čoveka to tako mora, to je biološka konstanta, to je famozna "ljudska priroda". verovatno možete naći i robovlasnički i ubilački gen u čoveku, ne bi trebalo sumnjati u to, ipak ste vi eksperti za ljudsku prirodu. bolje reći, teški špekulanti, al ajde.

nesrećna ljudska priroda, koja i kurti i murti služi za opravdavanje svega i svačega, nije ništa drugo do kategorija koja zavisi i od biološke datosti, i od životnih uslova, i od kulture, i od društva, i od same strukture ličnosti, i čega sve ne. možemo možda izvući neke univerzalne konstante, al takve kakve vi izmišljate na osnovu istorije kao zbira ratnih događaja (i koja ne pokriva celo ljudsko postojanje i ostavlja gomilu šupljina u onome što pokrije), ne.
da te pošaljemo na Tibet, među Bušmane, Pigmeje, Aboridžine, na Sibir, na neko selo, među neke radnike u Južnoj Americi, mogao bi da im pričaš o "ljudskoj prirodi" a oni bi samo ovako: :think: :dontunderstand:

što se nacista tiče, važno da su ih pozvali u emisiju.
ebote, da nije TVa, novina i onog praseta Čanka, ja ne bih ni čuo za nacionalni stroj i takve dijabole.

Da, ali si zaboravio da je to "direktno suprostavljen" Marks objasnio preko Hegelove dijalektičke metode po kojoj svaki pojam implicite sadrži svoju antitezu, sa kojom se kroz sintezu dijalektički prevladava.

O, pa kako bih zaboravio na cuvenu sintezu! Koji ono primer Marks dade, ili bese Engels, o zrnu graska koje umire antitezom i radja se sintezom u biljku? Medjutim, ako je ovde Hegelova teza, a Marksova antiteza, sta je onda sinteza?

Nije isto. Klasne borbe ne bi bilo da su ekonomski odnosi pravedni.

Da li je ikad ista receno o toj fiktivnoj, pravednoj ekonomiji u Marksizmu osim onih slogana o mogucnostima i potrebama? Nije, jel'da? Takvo stanje stvari i takvi odnosi medju ljudima u sustini ne bi imali bilo kakve veze sa onim sto se danas zove ekonomijom, zar ne? Prema tome, klasna borba i ekonomija su neraskidivi.

Pa naravno da je banalno. Kao što je banalno da je Rimsko carstvo palo zbog ustanka robova.

Ne razumem cemu opiranje. Marksizam je neiskazivo banalan, a i gore od banalnog - marksizam je pogresan, pogresan u delovima, pogresan u celini, pogresan u teoriji, pogresan u praksi. Najgore od svega, ipak - makar iz mog licnog ugla - je pretendovanje marksizma ne samo na univerzalnost vec i na strogo naucne osnove. Ta uzurpacija i pretenzija na objektivnost i naucne principe je meni cak i danas zaista zaprepascujuca u svojoj drskosti.

Rim, uzgred, nije pao ni zbog jednog ustanka robova - ti tzv. servilni ratovi, od kojih je poznat treci, onaj protiv Spartaka, su se uvek zavrsavali apsolutnom pobedom Rima i kompletnim masakrom robova. (Zapadno) carstvo je proslo kroz niz kriza i promenu karaktera vlasti i ustrojstva drzave, i abdikacija zadnjeg cara od koje se pad racuna se dogodio u drzavi koja vec odavno nije bila ni bleda slika republike ili carstva vec samo rasplinuta i zateturana varvarska aglomeracija; taj "pad" tada niko takvim nije doziveo, jer se sustinski pad dogodio mnogo ranije. To su, medjutim, neke druge teme.

I uostalom oberprokuroru šta to po Tebi zaslužuje ulogu determinante?

Sta nas uslovljava... biologija i ono sto iz nje proizilazi, a to je kultura. Biologija je hladno i neumitno srce svega.

da te pošaljemo na Tibet, među Bušmane, Pigmeje, Aboridžine, na Sibir, na neko selo, među neke radnike u Južnoj Americi, mogao bi da im pričaš o "ljudskoj prirodi" a oni bi samo ovako:

Znam. Znam, negde u svetu, na najvisim Himalajama, u najzabitijoj tundri, najdubljoj prasumi... negde, nekad, nekako... ljudi su drugaciji. Sve je drugacije, i konstante ljudske duse nisu agresija vec kooperacija, pohlepa vec pravedna, haha, raspodela dobara. Negde je sigurno tako, negde daleko od ove prljave sadasnjice. Negde sasvim instinktivno, sasvim prirodno... caruje drugarstvo.

Razumem ja tu potrebu za verom. Svakom treba neka takva ideja. Negde, jednog dana... nekako... da. Daleko od mene da bilo kom verniku stajem na put.

verovatno ne moraš ići dalje od dve ulice da bi našao ljude koji su malo drugačiji, ako živiš u nekom gradu, al ne bi vam ni došlo do pameti da ne spomeneš nešto egzotično i krajnje radikalno.
a agresija je samo proizvod određenog ljudskog društva, a ne "konstanta ljudske duše". osim obične defanzivne agresije, kojom se svako živo biće brani borbom, ili beži.
postoji jedna indijanska pričica o tim dualizmima, tj. "vukovima" u čoveku. koji pobeđuje? onaj koga hraniš, kaže priča. sažeto.

Да је ово стварно српски марш, како организатори кажу, не би био организован на задушнице. Толико!
Иначе, агресија је уобичајени одбрамбени механизам код сваког живота. Што оно кажу - напад је најбоља одбрана.

Са друге страен можемо да видимо невероватан утицај Муслолинијеве а касније Франкове "Корпоративне државе" која је била основ фашизма- на Едварда Кардеља и "његово" Самоуправљање.

Ако погледате- учешће синдикада и производње у процесу власти, подељеност целе привреде по секторима и великим курпорацијама ООУР, ОУР итд- што је типична фашистичка "Корпоративна држава"

Чак можемо да извчаћимо паралеле Франкова Шпанија-Титова Југославија.

Фашизам и комунизам су идеологије, и пре или касније дођу у колизију са реалношћу. Шпенглер то зове сукобом чињеница и истина. То постоји и у вези религија, такође...
Да, постојале су сличности. Али мени корпоративизам не делује као лош концепт. Мада конкретна примена је знала бити проблематичан. Рузвелтов Њу Дил неки такође сматрају колективизмом, ерго обликом фашизма... А сада нападају архи-либерале (економске) за "социјализам", јер су морали да национализују америчке банке и фондове. Зашто су то урадили? Зато што либерална економија уз сву дерегулацију није могла да фукционише, а онда је колективизам једини излаз...

Самоуправљање су најозбиљније изучавали Јапанци (такође корпоративна држава). Не кажем да је успело...
Сад ме каменујте, али у Титовој Југославији много тога није било лоше. Сви се нешто фолирају, а мада њих би вратила то време, само кад би могла.
Уосталом, свако ко губи време на форуму је бар помало социјалиста. Што не ради нешто продуктивно или бар хедонистички (потрошња одговара капитализму...). Ко је на форуму у радно време, социјалиста је мало више:whistling:

Kao drugo, on takođe razotkriva jedan do tada neviđen ideološki pragmatizam. Taj stav, po kojem mi možemo biti šta god je potrebno, nemojte nas ograničavati nikakvim okvirima, kao prvu posljedicu ima totalnu eliminaciju bilo kakvog minimuma etike i dosljednosti u političkom djelovanju. Nikome i ničemu se ne odgovara, osim sopstvenom relativizmu.

Мој човек ;)
И ја сам тако прагматичан. Не треба заборавити да је Бенито у генералном смислу био ученик Макијавелија који је имао сличне прагматске ставове. Али није реч о власти ради власти, него ради добра заједнице. Наравно, утицајан човек сам одређује шта је добро за заједницу и тај став износи на "тржиште" или "борилачку арену" идеја (и историје). У тој мери такав став прихватају и други и он утиче или не на будуће догађаје.
Сад би ме могли напасти присталице "универзалног морала" (хришћанског или либералистичког), али ја ћу само рећи да сматрам да тако нешто не постоји. Односно постоји углавном као изговор и маска. Уосталом, ово није тема о томе. О релативизму сам већ доста рекао.

Победоносцев - O, pa kako bih zaboravio na cuvenu sintezu! Koji ono primer Marks dade, ili bese Engels, o zrnu graska koje umire antitezom i radja se sintezom u biljku?
Do sada kod Tebe i Tvojim postovima nisam primjetio ovoliku dozu iracionalnosti.
Pa daj pokušaj shvatiti to samo kao logički metod, oruđe razuma i ništa drugo.

Ta Tvoja reakcija podsjeća me na jedan italijanski film, gdje za vrijeme neke gozbe sin student pomene pred svima nešto u vezi Hegelove dijalektike, na šta lokalni biskup (koji je tu bio prisutan kao gost) čuvši samo ono “dijalektika” doživljava napad bijesa i počinje sipati invektive i bacati anateme.
Medjutim, ako je ovde Hegelova teza, a Marksova antiteza, sta je onda sinteza?
A gdje si Ti to pročitao da kada tezi suprostaviš antitezu automatski dobiješ sintezu?
I ko kaže da do sinteze mora ikada da dođe?

Konkretno u ovom slučaju (da uprostim) Hegel je kao teza, Fojerbah antiteza, a Marks sinteza.
Da li je ikad ista receno o toj fiktivnoj, pravednoj ekonomiji u Marksizmu osim onih slogana o mogucnostima i potrebama?
Pa nije mnogo više rečeno ni u NZ o raju.
Takvo stanje stvari i takvi odnosi medju ljudima u sustini ne bi imali bilo kakve veze sa onim sto se danas zove ekonomijom, zar ne?
E pa ako je vjerovati Britannici i njezinoj definiciji ekonomije, u kojoj se između ostalog govori o organizaciji vlasništva; o izboru angažovanja resursa; raspodjeli resursa; izboru onoga šta će se proizvoditi i kako će se proizvoditi itd. bilo bi i razlika, ali bi Boga mi bilo i sličnosti.

(zbog korektnosti moram dodati da koliko ja znam jedino je Staljin tumačio Marksa tako da je govorio da će sa prelaskom u komunizam nestati i ekonomije)
Prema tome, klasna borba i ekonomija su neraskidivi.
Nađi neki riječnik marksističkih pojmova (ili čak i neki filozofski riječnik izdan u doba SFRJ) pa ćeš vidjeti da nije tako.

Klasa jeste grupacija koja se formira na osnovu svog ekonomskog položaja, ali po Marksu postojanje klasa ne mora nužno da proizvodi i klasnu borbu, u socijalizmu postoje klase i postoji specifični oblik ekonomije, ali nema klasne borbe.
Marks klasnu borbu smatra prvenstveno političkom borbom, čiji glavni cilj je preuzimanje vlasti, kao jedine pozicije sa koje je moguće izvršiti korjenite promjene u ekonomskim odnosima.
Rim, uzgred, nije pao ni zbog jednog ustanka robova - ti tzv. servilni ratovi, od kojih je poznat treci, onaj protiv Spartaka, su se uvek zavrsavali apsolutnom pobedom Rima i kompletnim masakrom robova. (Zapadno) carstvo je proslo kroz niz kriza i promenu karaktera vlasti i ustrojstva drzave, i abdikacija zadnjeg cara od koje se pad racuna se dogodio u drzavi koja vec odavno nije bila ni bleda slika republike ili carstva vec samo rasplinuta i zateturana varvarska aglomeracija; taj "pad" tada niko takvim nije doziveo, jer se sustinski pad dogodio mnogo ranije. To su, medjutim, neke druge teme.
Naravno da nije pao, pa i rekao sam da je to banalizacija i to banalizacija par excellence.

E a sada ovo
Ne razumem cemu opiranje. Marksizam je neiskazivo banalan, a i gore od banalnog - marksizam je pogresan, pogresan u delovima, pogresan u celini, pogresan u teoriji, pogresan u praksi. Najgore od svega, ipak - makar iz mog licnog ugla - je pretendovanje marksizma ne samo na univerzalnost vec i na strogo naucne osnove. Ta uzurpacija i pretenzija na objektivnost i naucne principe je meni cak i danas zaista zaprepascujuca u svojoj drskosti.
Ovo je nevjerovatno.

Ja sam Tebe smatrao jednim od 3-4 korisnika za koje se može reći da su “teška artiljerija” forumske desnice .., ali ovolika neobjektivnost, čini da u najboljem slučaju budem zbunjen.
Napisati ovaku generalizaciju, a biti svjestan (a sigurno si toga svjestan) da je dovoljan samo jedan primjer da je kompromituje, jednostavno mi je neobjašnjivo.

Pa jedan Kolakovski, u vjerovatno najtemeljitijoj i najobimnijoj filozofskoj kritici marksizma, odaje Marksu puno priznanje kada je riječ o njegovim istorijskim radovima, u ekonomskom djelu Marksovog opusa nalazi niz zamjerki, ali isto tako priznaje da je Marks demistifikovao ekonomske zakone, nenaučnost Kolakovski nalazi tek u Marksovoj komunističkoj viziji budućnosti.

Isti takav slučaj je i sa ostalim kritičarima Marksa – Volf, Jordan, Aron, Veter, Bohemski, Taker, Meklen, Fečer … Svi oni imaju mnogo zamjerki, ističu npr. totalitarni potencijal Marksovog učenja, pseudoreligioznost, ali priznaju i Marksu da je neke pojave tačno predvidio – eliminaciju seljaštva, ekonomsku polarizaciju svijeta, pomasovljenje naroda u demokratiji, granice rasta proizvodnje i mogućnosti investiranja, ekološke probleme …

Jedan Derida npr, koji sve može biti, ali marksista ne može biti nikako i koji je Marksa redovno secirao, 1993. je šokirao javnost sa svojom knjigom “Duhovi Marksa”, u kojoj traži povratak Marksu, zbog toga što:” ima malo tekstova u tradiciji filozofije, a možda i bilo gdje drugdje, koji sadrže tako potrebnu poruku”.

I ustalom apsurdno je dalje uopšte pisati o ovome, imam osjećaj kao da dokazujem da postoji smjena godišnjih doba. A što je glavno ja nisam ni komunista ni marksista, mada Marksovu kritiku kapitalizma prihvatam i slažem se u potpunosti sa jednim od gore pomenutih Marksovih kritičara koji kaže da je teorija naučnog socijalizma iznad svega nauka o kapitalizmu.

A o ovome,
Sta nas uslovljava... biologija i ono sto iz nje proizilazi, a to je kultura. Biologija je hladno i neumitno srce svega.
ako bude zdravlja, sutra (mada sumnjam, ali pokušaću).

Poslednja izmena:
- iza komunizma stoji posljednji filozofski sistem Zapada, a iza fašizma ne stoji ništa - on uopšte nema konzistentnu ideologiju.

- fašizam je partikularni moralni sistem, a komunizam univerzalni.

- kritika liberalne demokratije u komunizmu prizilazi iz teorije univerzalnog prirodnog prava, a kod fašizma iz nacional/rasističkog partikularizma

- kod komunizma rat je simbol besmisla, a kod fašizma on je prvorazredna vrijednost.

- zločini komunizma su devijacije i neideološkim činiocima uzrokovani diskontinuiteti i zaokreti, a kod fašizma oni su pravilo i suština njegove prirode.

- disidentski i samokritični potencijal komunizma je dokazan i evidentan, dok kod fašizma on ne postoji.

(fašizam sam koristio kao sinegdohu)

p.s. nadam se da mi nećeš sa ovim odgovoriti

Фино напаковане реченице и ништа више од тога. По којој то логици је за комунисте рат симбол бесмисла?! Биће да је револуција друштвена игра у форми комада са певањем и пуцањем.

Злочини су и код фашиста и код комуниста једини вид комуникације, што би се рекло "укус је карактер а карактер судбина". Чувене мудрости "терором до победе" и "диктатура пролетеријата" јасно говоре о чему је реч.

Комунизам, као остале поменуте душевне болести, је сам по себи девијација која производи злочин и ту нема издвојених злочина узрокованих девијацијама.

Фашизам, нацизам и комунизам су ситеми без морала и као такви се не могу класификовати ни по ком основу.

Такозваних дисидената је било и код Хитлера тако да нам то јасно говори да није реч о самокритичности већ о борби за превласт унутар хорде. Класичан обрачун па ко бржи.

Универзално природно право нас је и довело у безумља поменутих идеологија, све што нам је допуштено не значи да нам је и корисно.

Последњи филозофски ситем Запада је мајка свим поменутим што се да виде из писанија кључних људи пшоменутих покрета, на моменте се не зна ко је од кога преписивао, једино се разликују по форми обликовања новог човека с тим да суштинске разлике нема.

Никоме није требао слободан човек већ роб.

PAC-PAC - По којој то логици је за комунисте рат симбол бесмисла?! Биће да је револуција друштвена игра у форми комада са певањем и пуцањем.
Nađi nekog istaknutog marksistu koji je rat nazivao " najjačim i najklasičnijim izrazom života?
A usput pogledaj i razliku između pojmova rat i revolucija.
Злочини су и код фашиста и код комуниста једини вид комуникације, што би се рекло "укус је карактер а карактер судбина". Чувене мудрости "терором до победе" и "диктатура пролетеријата" јасно говоре о чему је реч.

Комунизам, као остале поменуте душевне болести, је сам по себи девијација која производи злочин и ту нема издвојених злочина узрокованих девијацијама.
Nađi mi kod Marksa i Engelsa nešto slično Hitlerovom govoru u Rajhstagu od 30.01.'39.?
Такозваних дисидената је било и код Хитлера тако да нам то јасно говори да није реч о самокритичности већ о борби за превласт унутар хорде. Класичан обрачун па ко бржи.
Ima li u nacizmu i fašizmu nekih tipova koji se mogu porediti sa Veberom, Markuzeom, Negrijem, Lukačem, Koršom, Satrom ... (treba li još)?
Фашизам, нацизам и комунизам су ситеми без морала и као такви се не могу класификовати ни по ком основу.
Samo prva dva su bez morala, jer (tu sam pogriješio) moral ne može biti partikularan.
Последњи филозофски ситем Запада је мајка свим поменутим што се да виде из писанија кључних људи пшоменутих покрета, на моменте се не зна ко је од кога преписивао, једино се разликују по форми обликовања новог човека с тим да суштинске разлике нема.
Jest', jest' i ja sam primjetio da su Marks i Engels prepisivali od Musolinija i Hitlera.
Daj ba PAC-PAC budi ozbiljan.
Универзално природно право нас је и довело у безумља поменутих идеологија, све што нам је допуштено не значи да нам је и корисно.
Pa znao sam ja da je problem jbn univerzalno prirodno pravo, još samo da si pomenuo i Francusku buržoasku revoluciju (oca joj jbm) i slika bi bila kompletna.
Никоме није требао слободан човек већ роб.
A bez jbn univerzalnog prirodnog prava čovjek bi vjerovatno bio slobodan?

Видиш, ти се исувише ослањаш на реч а сви знамо да реч не вреди ништа, можда је некад и вредела, ко зна. Дела јасније говоре а лешеви још боље. Нападаш нацисте и фашисте због говора мржње, немам шта замерити, али са њима је човек ако ишта био начисто, али шта да радимо са онима који су причали о другарству а сејали лешеве сто пута боље од оних који нису имали намеру да се друже? Долазимо до тога да су фашисти и нацисти убице а комунисти и убице и лажови.

Нађи ми код Хитлера да је икада рекао у било којем својем говору да циљ оправдава и средства и савезнике.

Што се тиче дисидената погледај под први пасус, као што рекох, са нацистима си био начисто код ових је лаж извор опортунизма који су касније пласирали у виду еуфемизма.

На којим постулатима почива комунистички морал и који су то светли примери спровођеног истог у дело?

Па мало би тешко било да Маркс преписује од Хитлера, не знам како би то могао да изведе, али Хитлер је дефинитивно почео као марксиста а завршио као неуспели праксиста, што би се рекло трчао је испред свог времена, да је сад жив био би водећи човек ЕУ. Мусолини је ионако у ћорку ушао као комуниста а изашао као фашиста тако да је сваки коментар излишан.

Па шта сад ја да ти радим кад је човеку наметнуто универзално право да учине ама баш све на своју штету? Француска Буржоаска револуција је почела као, условно речено, мада је и то био само део плана, национална револуција, из просте жеље да се отму контроли која је наметана споља а још увек траје као антицивилизацијска тековина у виду интервеционистичке политике САД. Изметнула се у своју супротност, мада се мени чини да је то и била намера. Чисто измештање центра моћи.

Универзално природно право је наметнуто, то не значи да би човек без њега био апсолутно слободан. Једноставно никада нећемо сазнати јер нећемо бити у прилици.
А опет, ко зна, можда је баш спрам свеца и тропар.

Пази друга како збори:

pedjaza
Primećen član

pedjaza (avatar)

Učlanjen: 06.04.2007.
pedjaza se trudi

Podrazumevano Re: Dobro jutro socijalizmu 21. veka!
Najbolji je dogmatski socijalizam u kome ce svi gradjani biti vaspitani da vole vlast, a ne da se protiv nje bore. Deca treba da jos od predskolskog uzrasta budu vaspitavana u socijalistickom duhu.
Neposlusni gradjani, koji su normalni a protive se sistemu isli bi na prevaspitavanje, posle cega bi cak i oni shvatili sve prednosti socijalizam. Ako je ne neko neupucen ili ima lose misljenje, treba ga prevaspitati, tj. nauciti sta je dobro.
Prilikom prevaspitavanja drzala bi im se teorijska i prakticna nastava o svim prednostima socijalizma, a mogli bi i da pitaju svoje vaspitace sve sto im nije jasno.
Tako bi se izgradio socijalizam 21. veka.

Шта да ти кажем да те не растужим...

PAC-PAC - Видиш, ти се исувише ослањаш на реч а сви знамо да реч не вреди ништа, можда је некад и вредела, ко зна. Дела јасније говоре а лешеви још боље. Нападаш нацисте и фашисте због говора мржње, немам шта замерити, али са њима је човек ако ишта био начисто, али шта да радимо са онима који су причали о другарству а сејали лешеве сто пута боље од оних који нису имали намеру да се друже? Долазимо до тога да су фашисти и нацисти убице а комунисти и убице и лажови.
Stvar je PAC-PAC u ovome, kod Marksa i Engelsa nigdje ni u njihovim knjigama, ni u prepisci, ni u govorima ne možeš naći buduće leševe, dok kod Hitlera se smrad leševa osjeća još od „Moje borbe“.
Meni ne pada na pamet da branim Staljina, Pol Pota, Maoa, Čaušeskua i dr, ja samo tvrdim da su oni devijacije.
Ono za što se Marksa može optužiti je to da je on te devijacije omogućio tako što nije do kraja definisao neke važne pojmove u svome učenju i što je na taj način ostavio mogućnost svakakvim kretenima da ga tumače.
Нађи ми код Хитлера да је икада рекао у било којем својем говору да циљ оправдава и средства и савезнике.
Uzmi i pročitaj “Razgovore za stolom” pa ćeš vidjeti koliko puta pominje Makijavelija.
Што се тиче дисидената погледај под први пасус, као што рекох, са нацистима си био начисто код ових је лаж извор опортунизма који су касније пласирали у виду еуфемизма.
Nisu oni disidenti, oni su tumači marksizma na jedan drugi način i njihov udio u seciranju pomenutih devijacija, je isti (ako ne i veći) kao i udio liberalnih kritičara.
На којим постулатима почива комунистички морал и који су то светли примери спровођеног истог у дело?
Pa rekao sam .., univerzalnost etičke komponenta komunizma, odnosno marksizma je u cilju, a cilj je oslobađanje cijelog čovječanstva. Marksizam zapravo one velike parole Francuske revolucije dovodi do krajnjih konsekvenci.

A primjera nema jer nije komunizma ni bilo.
Па мало би тешко било да Маркс преписује од Хитлера, не знам како би то могао да изведе, (…) али Хитлер је дефинитивно почео као марксиста а завршио као неуспели праксиста, што би се рекло трчао је испред свог времена, да је сад жив био би водећи човек ЕУ. Мусолини је ионако у ћорку ушао као комуниста а изашао као фашиста тако да је сваки коментар излишан.
Hitler nikada nikakve veze sa marksizmom nije imao. Ja stvarno ne znam odakle Vam taj nebulozni podatak. Ni u jednoj relevantnoj biografiji Hitlera nema pomena o takvom nečemu.
Musolini je drugo, mada je za njega, njegov prijatelj i biograf Tomaso Nani rekao da je ovaj više cijenio Sorela i Pareta nego Marksa.
Па шта сад ја да ти радим кад је човеку наметнуто универзално право да учине ама баш све на своју штету? Француска Буржоаска револуција је почела као, условно речено, мада је и то био само део плана, национална револуција, из просте жеље да се отму контроли која је наметана споља а још увек траје као антицивилизацијска тековина у виду интервеционистичке политике САД. Изметнула се у своју супротност, мада се мени чини да је то и била намера. Чисто измештање центра моћи.

Универзално природно право је наметнуто, то не значи да би човек без њега био апсолутно слободан. Једноставно никада нећемо сазнати јер нећемо бити у прилици.
А опет, ко зна, можда је баш спрам свеца и тропар.
Čovjek je oduvijek mogao raditi na svoju štetu, slobodnu volju mu garantuje čak i hrišćanstvo.
A univerzalna prirodna prava su mu nametnuta mnogo manje nego sva ona dotadašnja "prirodnost", čije manifestacije, sa Francuskom revolucijom postaju krajnje sumnjive i upitne.

Пази друга како збори:

pedjaza
Primećen član

pedjaza (avatar)

Učlanjen: 06.04.2007.
pedjaza se trudi

Podrazumevano Re: Dobro jutro socijalizmu 21. veka!
Najbolji je dogmatski socijalizam u kome ce svi gradjani biti vaspitani da vole vlast, a ne da se protiv nje bore. Deca treba da jos od predskolskog uzrasta budu vaspitavana u socijalistickom duhu.
Neposlusni gradjani, koji su normalni a protive se sistemu isli bi na prevaspitavanje, posle cega bi cak i oni shvatili sve prednosti socijalizam. Ako je ne neko neupucen ili ima lose misljenje, treba ga prevaspitati, tj. nauciti sta je dobro.
Prilikom prevaspitavanja drzala bi im se teorijska i prakticna nastava o svim prednostima socijalizma, a mogli bi i da pitaju svoje vaspitace sve sto im nije jasno.
Tako bi se izgradio socijalizam 21. veka.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=7802477&postcount=181

Шта да ти кажем да те не растужим...
Москва слезам не верит :mrgreen:

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=10582679#post10582679
Reg:
MUP Srbije je organizaciju Obraz svrstao u klerofašističke organizacije i dok država ne zauzme drugačiji stav prema ideologiji i delovanju ove organizacije, nećemo na ovom forumu otvarati teme o njima.
Па јел онда и ова тема крши правила форума :think:
Значи по тој логици не сме се писати ни о Ратку Младићу, на пример. Мислио оно бар док марионестска влада у Србији не заузме другачији став.

Poslednja izmena:
Хмм, стварно се налазим у недоумици.
Лепо сам пријавио да се и на овој теми помиње Образ а тема није обрисана. Хмм.
Па добро, онда да кажем и ја неку ако је сад дозвољено спомињати реч "Образ"

Елем, организације попут Образа, Националног Строја, навијачи Фудбалског тима Рад, Партизан и делимично Црвене Звезде представљају у овом тренутку једину опозицију на политичкој сцени Србије.
У старом добром маниру Центалног Комитета Савеза Комуниста Југославије овим људима се лепе разно разне етикете по потреби: Четничка банда, инфорбировци, контрареволуциони елементи, дисиденти, снаге хаоса и безумња, хулигани, провокатори, фашисти, нацисти ... А ради се увек о истим људима. Србима. Само нам се етикете мењају.

Poslednja izmena:
Хмм, стварно се налазим у недоумици.
Лепо сам пријавио да се и на овој теми помиње Образ а тема није обрисана. Хмм.
Па добро, онда да кажем и ја неку ако је сад дозвољено спомињати реч "Образ"

Елем, организације попут Образа, Националног Строја, навијачи Фудбалског тима Рад, Партизан и делимично Црвене Звезде представљају у овом тренутку једину опозицију на политичкој сцени Србије.
У старом добром маниру Центалног Комитета Савеза Комуниста Југославије овим људима се лепе разно разне етикете по потреби: Четничка банда, инфорбировци, контрареволуциони елементи, дисиденти, снаге хаоса и безумња, хулигани, провокатори, фашисти, нацисти ... А ради се увек о истим људима. Србима. Само нам се етикете мењају.

клерофашисти си заборавио

Ухх јесам вала, ма вруће напољу оно права а и ко ће све те називе и кованице похватати.
Него оћемо ми на Пиво негде?
Ил купим ја које па седнемо код мене у двориште, да дођеш мало у стари крај.

Благодарим, благодарим
мени буразер у Црној Гори (а тек се вратио из Либије) а други у Саудиској Арабији.
Мука преголема, немаш ским ни пиво попити. На сву срећу па има ових мојих локалних нациста, фашиста и да не заборавим: клерофашиста.

Бићемо на вези онда ових дана па се видимо већ ... штоб се рекло и сутра је дан а Бога ми и прексутра а неће нам ваљда у међувремену пасти небо на главу

Poslednja izmena:

Back