Emir / Nemanja Kusturica traži novog političkog zaštitinika u Aleksandru Vučiću?

Mehmedalija Nemanja

Ističe se
Poruka
2.829
Не може Коштуница ничим да угрози Вучића, нити он може бити препрека на његовом путу ка тријумфу

БЕОГРАД - Искрено.

Емир Кустурица јуче је изјавио да СДС Младена Босића хоће да искористи недавни сусрет лидера ДСС Војислава Коштунице и председника Републике Српске Милорада Додика да би „завадио Александра Вучића са Додиком“. СДС у свом саопштењу, наиме, тврди да се Додик „поново меша у изборни процес у Србији, што потврђује и његов састанак с Војиславом Коштуницом у Андрићграду“, који је назвао „приватним пројектом Емира Кустурице који финансирају грађани РС“.

kusta vucic1.jpg

- Не може Коштуница ничим да угрози Вучића, нити он може у било ком контексту бити препрека на његовом путу ка тријумфу. Али, сигурно да СДС и други плаћеници у Републици Српској имају разлога да кривотворе тај сусрет и сам Андрићград - рекао је Кустурица за Курир.

Он каже да СДС својим саопштењем такође „показује како им је тешко пало Вучићево упутство да не би требало да праве нереде у Републици Српској“.

- Младен Босић је тражио ванредне изборе и тако је Вучића ставио у неповољан положај пошто је он позвао двојицу лидера да не подлежу нередима и рушењу. СДС у саопштењу жели да завади Милорада Додика са Александром Вучићем пошто они имају добру сарадњу и пријатељство - каже Кустурица и истиче:

- И мени је веома стало до пријатељства с Вучићем, које је он потврдио својом наклоношћу према Андрићграду, и желим да то буде од обостране користи.

Кустурица истиче да је долазак Коштунице у Каменград био питање части и пријатељства.

- Долазак Коштунице у Каменград је питање части и више од тога - питање пријатељства! Не може пријатељ да одбије на капији пријатеља. Од цара Душана наовамо ненајављени и најављени гости морају бити прихваћени. Тако и Коштуница, који је својевремено помогао Републици Српској да купи „Мобтел“, а мени је помогао да на Мећавнику не дође до копања никла, чиме ме је задужио до краја живота - каже режисер.

(Курир)

[/QUOTE]

Poslednja izmena:
NA ZALOST SVIH KRITICARA KUSTURICE--on je za razliku od srpskih politicara konstantno angazovan na afirmaciji srbije i srpskih vrednosti...njegovu teznju da bude uvek dobar sa vladajucom garniturom u srbiji--potpuno razumem..jer je njegovo stvaralastvo u nacionalnom interesu srba...

Ma nije ovdje niko kontra Emira Kusturice.Nije to nikakva negativna kritika.Naprotiv divim mu se, kako je dobar političar, kako se mudro snalazi..Divim mu se, koliko je sposoban..

NA ZALOST SVIH KRITICARA KUSTURICE--on je za razliku od srpskih politicara konstantno angazovan na afirmaciji srbije i srpskih vrednosti...njegovu teznju da bude uvek dobar sa vladajucom garniturom u srbiji--potpuno razumem..jer je njegovo stvaralastvo u nacionalnom interesu srba...

Nemoguće je da postoji osoba kojoj svaka vlast odgovara i iz svake vlasti su mu svi i prijatelji

Tu ima samo koristi

Ne kritikujem ja njegov rad, ima 3-4 vrhunska filma

Od Emira se može samo naučiti...Da sam barem deset posto Emir Kusturica..Što bi to valjalo...Ne znam ja ko Emir? :dash:

i ja mu se divim...daleko uspesniji covek od mene...svaka mu cast...
to sto ga mrze muslimani--njihova stvar...ja se kao srbin divim i mnogim muslimanima....
-va prica muslimana ima smisla samo da se kusturica bori za politicku vlast....al na njihovu zalost--i zalost svih srbomrzaca...covek se bori za zastitu srpskog kulturnog i nacionalnog dobra...

i ja mu se divim...daleko uspesniji covek od mene...svaka mu cast...
to sto ga mrze muslimani--njihova stvar...ja se kao srbin divim i mnogim muslimanima....
-va prica muslimana ima smisla samo da se kusturica bori za politicku vlast....al na njihovu zalost--i zalost svih srbomrzaca...covek se bori za zastitu srpskog kulturnog i nacionalnog dobra...

I ja mu se kao Srbin divim, jer je dosta inteligentniji od mnogih.Mi nikada nećemo biti Kusturica, ma kako se trudili, nikada nećemo postići njegovu harizmu...

I ja mu se kao Srbin divim, jer je dosta inteligentniji od mnogih.Mi nikada nećemo biti Kusturica, ma kako se trudili, nikada nećemo postići njegovu harizmu...

Da, on je genijalan, covek sirokih pogleda na zivot i svet oko sebe, on za razliku od nas ima razumevanja i za Milosevica, Dodika, Mladica,
Kostunicu, vidim sad u naslovu i az Vucica. Ma covek kakvog Srbija do sada rodila nije, da ga nema trebalo bi ga izmisliti.
I kako paja lepo rece, on uvek radi za srpsku stvar:zcepanje:
Nazivacemo po nemu i ulice, skole, gradove, ma mozda i drzavo, toliko nas je zaduzio.
Kakav Vuk Karadzic, dositej i statigajzanmakosvevec.
Kusta je nasa, srpska perjanica.

Da, on je genijalan, covek sirokih pogleda na zivot i svet oko sebe, on za razliku od nas ima razumevanja i za Milosevica, Dodika, Mladica,
Kostunicu, vidim sad u naslovu i az Vucica. Ma covek kakvog Srbija do sada rodila nije, da ga nema trebalo bi ga izmisliti.
I kako paja lepo rece, on uvek radi za srpsku stvar:zcepanje:
Nazivacemo po nemu i ulice, skole, gradove, ma mozda i drzavo, toliko nas je zaduzio.
Kakav Vuk Karadzic, dositej i statigajzanmakosvevec.
Kusta je nasa, srpska perjanica.

Tačno, Emira Kusturicu treba proglasiti svetim čovjekom.

Kusturica je veoma bogat covek ,u materijalnom smislu. Bio je imucan i dok je ziveo u Francuskoj.Vrastio se i ulozio kapital u Mecavnik. Bio sam tamo pre par godina. Prepuno turista.Kao i svaki biznismen mora da brani svoj kapital. Vise sam ga voleo dok se bavio samo filmovima ,dobre su mu i knjige. Da li bas mora ta politika ,Kusturice?
A on je i knjizevnik? I ti citas te njegove knjieg? A jel citas jos neke da bi mogao da poredis( knjige)?

On je pare dobio i za svoj poslednji film ( opet je opljackan srpski narod po nalogU Slobe i Vucele), on para nema, maznjava pare da se izmotava sa svojim besmislenim
projektima pri cemu ne mislim da je ta shuma pogresna, ali Andricgrad je totalan, besmislen, kitch kakav samo Srbi iz Bosne mogu da smsile.

A on je i knjizevnik? I ti citas te njegove knjieg? A jel citas jos neke da bi mogao da poredis( knjige)?

On je pare dobio i za svoj poslednji film ( opet je opljackan srpski narod po nalogU Slobe i Vucele), on para nema, maznjava pare da se izmotava sa svojim besmislenim
projektima pri cemu ne mislim da je ta shuma pogresna, ali Andricgrad je totalan, besmislen, kitch kakav samo Srbi iz Bosne mogu da smsile.

Sto se tice Mecavnika to ti je bogom dano mesto. Sa vidikovca vidis dolinu kao u Alpima,nestvarne lepote. On je prepoznao to mesto i ulozio.Sto se tice knjige Smrt je neprovjerena glasina mislim da je dobra.Vidis genezu Emira Kusturice. Levicar,antiglobalista nikakav Srbin ni Musliman.To je zbog folklora Andric grad nisam jos video ali cu ici sigurno kao i stotine hiljada turista.

Sto se tice Mecavnika to ti je bogom dano mesto. Sa vidikovca vidis dolinu kao u Alpima,nestvarne lepote. On je prepoznao to mesto i ulozio.Sto se tice knjige Smrt je neprovjerena glasina mislim da je dobra.Vidis genezu Emira Kusturice. Levicar,antiglobalista nikakav Srbin ni Musliman.To je zbog folklora Andric grad nisam jos video ali cu ici sigurno kao i stotine hiljada turista.
Pa sad njegova me geneza zanima malo manje do lanjskeg snega. Nemam ja vremena da se bakcem sa njegovim genezama i dzenazama.
Na svet ima stotine hiljada knjiga koje su sigurno vrednije citanja od Kustinih "geneza":zcepanje:

Back