Eminem

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Eminem je rođen kao Marshall Bruce Mathers III, 17. oktobra 1972. u St. Josephu pored Kansas Cityja, u državi Missouri.Svog najboljeg pajtosa, repera Proofa, upoznao je nakon zajedničkog gostovanja na singlu za Soul Intent, a sa njim i još četvoricom kompanjona (Bizzareom, Swiftom, Kunivom i Kon Artisom) Em osniva svoj matični bend D-12.

Eminem je rođen kao Marshall Bruce Mathers III, 17. oktobra 1972. u St. Josephu pored Kansas Cityja, u državi Missouri.Svog najboljeg pajtosa, repera Proofa, upoznao je nakon zajedničkog gostovanja na singlu za Soul Intent, a sa njim i još četvoricom kompanjona (Bizzareom, Swiftom, Kunivom i Kon Artisom) Em osniva svoj matični bend D-12.

Sa 14 godina počeo je da repuje u klubovima u Detroitu, Mičigen, a kada su ga neopravdani izostanci treću godinu držali u devetom razredu, napustio je školu, rešen da se ostvari u hip-hop muzici. Kao Eminem se proslavio u hip-hop undergroundu, i kao solo izvođač i kao član rap seksteta D12 iz Detroita (takođe poznat kao Dirty Dozen). Njegov prvi album, Infinite (1996), slabo se prodavao i nastavio je da radi na crnim poslovima.
1631911575763.png

Kada se plasirao na drugo mesto u kategoriji slobodnog stila na Rep Olimpijskim igrama 1997. u Los Anđelesu, privukao je pažnju dr Drea, člana osnivača pionirskih repera N.V.A. i šef Aftermath Entertainment. Do tada je Eminem razvio ličnost besprekornog Slim Shadija, koji je davao glas Eminemovoj ličnosti u često vulgarnim i nasilnim tekstovima. Sa doktorom Dreom kao producentom i mentorom, Eminem je izdao album The Slim Shadi LP početkom 1999. godine.
I... tako je sve počelo!
Plavi prgavi momak započinje svetsku karijeru i nosu slavu iz čitavog sveta na svojim ramenima!
1631911766275.png

Koristeći se inventivnim muzičkim spotom za surfovanje kanalima u pesmi „Mi Name Is“ imao je album koji je prodat u nekoliko miliona primeraka, a usput je osvojio dve Gremi, i četiri MTV video muzičke nagrade.
Otuda imamo pesme kao "Stan", "Lose Iourself", "The Real Slim Shadi", i "Just Lose It". Video počinje sa stereotipnom porodicom koja gleda televiziju, a zatim nailazi na emisiju u kojoj je Eminem "Marshall Mathers" (pravo ime Eminema).

Čitam neke-slušao sam ga do juče...
Slušao jesi, ali ni trenutak nisi odvojio da to sve rezimiraš i razumeš.
Znaš... Ja slušam Ajronse otkako sam se rodila i slušam ih i dan-danas, postoji konzistencija, vernost nekome i nečemu.
Ne, naišla je ta mass-produkcija, i muziku gutamo kao ćurke...Nije važno više ništa.
Nije, stani malo, osvrni se na tog koga si slušao, čitaj tekstove pesama, prevedi na srpski, misli o njima.

1631914988967.png

Eminem sa sobom nosi određenu simboliku i ako je iko slušao i uživao u bilo kojoj njegovoj pesmi, treba da je danas zastupnik nečega, ali eto...
živimo u svetu gde je najlakše reći-Meni to nije važno, ne zanima me, imam čime drugo da se bavim-heeeej, to je tvoj život!
Kome daješ da se bavi njime?
Znate, živimo u svetu koji vapi za starateljem, odgovornošću, svi se sklanjaju i misle da ako su se spasili, blago njima, i onda starateljstvo uzima najgora bagra!
To je ono što se dešava... ali 'ajd, neka je to samo još jedan moj ružan san....

Back