Еманципована жена руши цивилизацију?

Ybg, ja ni na šta kukam, pogotovu ne na muškarce koji se zovu Hobs, Kant i Hegel.
Muškarci su stvoreni za guslanje, žene za liriku, i u tome je sva razlika: u načinu prezentovanja ideja. Ideje su iste - sebične, ljudske, felerične, nedovršene, zanimljive i manje zanimljive ...

Mrzi me da nešto elaboriram; em sam sita tema o emancipaciji, em žurim da rušim civilizaciju ... :mrgreen:
evo je jedna od meni omiljenih beogradjanki, u pohodu na civilizaciju:sad2::mrgreen::lol:
nije ni cudo sto vas ne vole:rtfm:
:cmok2:

Еманципована жена заборави на своју улогу у еволуцији. Одлучи да рађа по једно дете (да јој деца не униште линију), сели се у град где је лакши живот, села се празне, мушкарци крену за њима. Набију се у градове где нема живота, варвари преузму села и грађани остану без хране. Цивилизација крахира...

Онда тако еманциповане почну да служе као робиње овим варварима и "глуме срећу". На крају добију оно што нису планирале...

Ово је филозофско-социолошка тема, ако нека жена нема капацитет да схвати, боље да не оставља бескорисне коментаре...

Posto je ovo filozofsko - socioloska tema, imam jedno socijalno pitanje, a to je: "Koliko zena imaju bogate muzeve, pa mogu sebi da dozvole da budu domacice i da radjaju 3, 4...10-toro dece?"
Svaka ova teme koja ima za cilj da pljuje po zenama i njenoj emancipaciji zaboravja jedan bitan socioloski trenutak, a to je da zivimo na Balkanu, gde se jako malo zaradjuje i gde nemas novce ni za pola detate, a ne za nekoliko njih i da usput zena ne radi.
Dajte ljudi. Budite realni. Ne zive sve zene u Beogradu, gde se menje vise i moze pronaci neki posao. Pre neki dan mislim da je u Blicu bila statija o Kursumliji i o tome kako parovi sa zavrsenim fakultetom, bez posla ne mogu se odluciti ni da stupe u brak, a kamoli da imaju deca. To je samo jedna od prica u jednom od manjih gradova u Srbiji. Ima mali milion takvih zivotnih prica na ovim balkanskim prostorima.
Razlog za smanjenog nataliteta trazite negde drugde, ne kod zena.

Ybg, ja ni na šta kukam, pogotovu ne na muškarce koji se zovu Hobs, Kant i Hegel.
Muškarci su stvoreni za guslanje, žene za liriku, i u tome je sva razlika: u načinu prezentovanja ideja. Ideje su iste - sebične, ljudske, felerične, nedovršene, zanimljive i manje zanimljive ...

Mrzi me da nešto elaboriram; em sam sita tema o emancipaciji, em žurim da rušim civilizaciju ... :mrgreen:

Imam osecaj da je emancipacija postala glavni svetski/balkanski problem.
Termin koji se sve vise i vise zloupotrebljava kako od strane zena, tako i od strane muskaraca.
Zloupotrebu od strane samih zena gledam u tome da su one na osnovu raznoraznih kvota na ime Gender Balance dobile nekave funkcije, a da se pritom nimalo nije gledao na to sta oni mogu da ponude...
S druge strane muskarci za svaki svoj neuspeh okrivjuju emancipaciju zena...

Mislim da nam definitivno treba jedna prava obuka sta je to emancipacija... da se naprave neka naucna istrazivanja oko toga koliko su zene emancipirane... sta se treba preduzeti za poboljsanje polozaja zena u nasem drustvu, ali prave mere, a ne kvazi akcije koje su jednokratne i ne daju dugorocna resenja problema... i na kraju da se vidi koja je uloga savremenog muskarca u uvom nesavremenom balkanskom zivjenju.

Poslednja izmena:
tvoj cale nije reprezentativan uzorak za celokupnu mushku populaciju sveta
shta da ti radim
Bogami baš je.Primjer da je najlakše napraviti dijete što miože svatko.Nakon što prospu svoje sjeme sve nadoknađuju novcem i na kraju u slučaju razvoda ih zaborave,a u braku ih obožavaju.A i ne isključuje se zlostavljanje.Takvi očevi baš nisu netko tko se ne smije spominjati,a nemas ih 50 ili 100 već više od 10%

Poslednja izmena:

Back