Emancipate yourself from mental slavery

Mislite li da su emancipovane zene na Balkanu osudjene da budu nesrecne? kako se nositi sa tim i kako se izboriti da budes ono sto jesi?

osudjene su da budu nesrecne samo one koje nisu na pravi nachin shvatile znachaj i razlog emancipacije...
a nazhalost, chini mi se, da takvih primera ima dosta...
msm, kao i sve ostalo u ovoj nashoj maloj, napacenoj zemlji...

Mislite li da su emancipovane zene na Balkanu osudjene da budu nesrecne? kako se nositi sa tim i kako se izboriti da budes ono sto jesi?

Sam sebe osudjuje onaj koji se grcevito drzi nametnutih normi. Ko misli svojom glavom i vlada se u granicama normalnog ali i osluskujuci i prateci svoje potrebe, a ne po tudjim, opste prihvacenim i modernim :roll: sablonima i krojevima, nema problem. Biti ono sto jesi nije borba za svoju individualnost, to sami po sebi imamo, nego nositi i ne stideti se sebe. Mada, mislim da veci problem imaju oni koji se ne pronadju i zele biti nesto sto nisu, pa se sile i razapinju izmedju zelje i mogucnosti.

Emacipacija je meni sloboda da zivis po svojoj volji ali uz flert sa okolinom, cisto tvoje lagadnosti radi.
U okviru tih normi, pronadjes sebi drustvo, partnera i posao...i ides svojim putem.
Zato negde ne shvatam kako to da budu nesrecne, zasto? Bice nesrecne ako stalno obasnjavaju drugima svoje poteze i traze odobrenje...ovako ne.
Iz iskustva ljudi oko mene, zaista puno muskaraca voli emancipovane zene. Samo dosledno...svojim tempom kroz svoj cilj...to je meni sustina ostvarenog zivota.

Back