ELON MUSK - Za vas pozitivna ili negativna pojava?

ELON MUSK je za mene:

• Pozitivna pojava

• Negativna pojava

• Nemam mišljenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

DalmatinacHR

Aktivan član
Poruka
1.627

Osnivač je, glavni izvršni direktor i glavni tehnološki suradnik SpaceX-a; suosnivač, investitor, izvršni direktor i arhitekt proizvoda Tesla Inc.; supredsjedatelj OpenAI; osnivač i glavni izvršni direktor Neuralink-a i osnivač The Boring Company (2016). Musk je također suosnivač i bivši predsjednik SolarCity-ja, suosnivač Zip2 i osnivač X.com, koji se spojio s Confinity i uzeo ime PayPal.

Da li je za vas kao pojava u znanosti ovaj južnoafrički investitor, inženjer, i izumitelj negativna, pozitivna ili nemate mišljenje pojava?

Ne volEm ga. Megalomanski biznismen iliti entrepreneur koji želi da se nametne kao neki tehnokrata futurizma, prepotentni vizionar društva, nešto kao Željko Mitrović samo sa x1000000 većom ekonomskom zaleđinom, uticajem i imenom.

A u suštini je samo jedan CEO i lice sa naslovnice, ime koje se odomaćilo u svetu tehnološke ere. A on sam je čovek sa kompleksom Nikole Tesle, jer niti je neki izvor niti vodilja ideja i otkrovenja koje će promeniti ovaj svet, a dojmili bi ga tako.

Ali je korisno sto postoji , on ce biti uvek deo neke struje...

Ono sto je zanimljivo kod Muska je da koristi sve tri metode savremenog poslovanja...

-Najavu , huskanje, inicijaciju zelje,
-adaptaciju , nasilna preuzimanja, konglomeraciju
-najvaznija metoda je ucinisti operativni trosak minimalnim (to mu je mantra)

Ovo poslednje je jedan zanimljiv pristup kad dominira...ne mogu da kazem da je idealan, ali je zanimljiv....daje zanimljive incentive, zadatke, stremljenja...

To je moje vidjenje Ilon Muska...ovo prvo ste imali najvise kod Billa Gatesa, ali je covek teski destruktor, unistavac svega sto je vredno radi svog cilja
Adaptacija je klasican pristup modernih CEO operatora, lakse je osvajati i preuzimati , manji rizik , veca zarada , narocito zato sto ti znas sta se desava a akcionari ne znaju , pa ce neki da zarade a neki to da plate tako sto popushe...

Osnivač je, glavni izvršni direktor i glavni tehnološki suradnik SpaceX-a; suosnivač, investitor, izvršni direktor i arhitekt proizvoda Tesla Inc.; supredsjedatelj OpenAI; osnivač i glavni izvršni direktor Neuralink-a i osnivač The Boring Company (2016). Musk je također suosnivač i bivši predsjednik SolarCity-ja, suosnivač Zip2 i osnivač X.com, koji se spojio s Confinity i uzeo ime PayPal.

Da li je za vas kao pojava u znanosti ovaj južnoafrički investitor, inženjer, i izumitelj negativna, pozitivna ili nemate mišljenje pojava?
Ne razmisljam o njemu

Ne volEm ga. Megalomanski biznismen iliti entrepreneur koji želi da se nametne kao neki tehnokrata futurizma, prepotentni vizionar društva, nešto kao Željko Mitrović samo sa x1000000 većom ekonomskom zaleđinom, uticajem i imenom.

A u suštini je samo jedan CEO i lice sa naslovnice, ime koje se odomaćilo u svetu tehnološke ere. A on sam je čovek sa kompleksom Nikole Tesle, jer niti je neki izvor niti vodilja ideja i otkrovenja koje će promeniti ovaj svet, a dojmili bi ga tako.
Bas ga ne volis vidim : D

Back