Elon Musk i njegov doprinos

Uopšte nije cilj da opstane civilizacija.
Naša civilizacija (način postojanja i sistem vrednosti) je u svojoj suštini i destruktivna i autodestruktivna.
O osvajanju novih svetova promišljamo jer smo sigurni i svesni da će upravo civilizacija uskoro uništiti život na Zemlji.
I kada bi ovakva civilizacija osvojila i naselila neku planetu, razorila bi je jer je razaranje i uništenje suština civilizacije.

Ono što bi trebalo sačuvati od uništenja nije civilizacija nego život.

Napisala sam da bi trebao da bude cilj opstanak civilizacije, bar je tako mislim.
Nemam tako mračan pogled na budućnost, niti loše mišljenje o našoj civilizaciji - imali smo svoje svetle momenta, ali veoma mračne.
Verujem da možemo da se promenimo i da učimo iz svojih grešaka, a samim tim i da možemo da imamo bolji odnos prema nekoj novoj planeti nego što smo do sada imali prema ovoj.
A nekako ne vidim neku poentu života na Zemlji, ako na njoj ne postoje neka svesna bića da taj život i opažaju.

Napisala sam da bi trebao da bude cilj opstanak civilizacije, bar je tako mislim.
Nemam tako mračan pogled na budućnost, niti loše mišljenje o našoj civilizaciji - imali smo svoje svetle momenta, ali veoma mračne.
Verujem da možemo da se promenimo i da učimo iz svojih grešaka, a samim tim i da možemo da imamo bolji odnos prema nekoj novoj planeti nego što smo do sada imali prema ovoj.
A nekako ne vidim neku poentu života na Zemlji, ako na njoj ne postoje neka svesna bića da taj život i opažaju.
Svesna bica
i
robovlasničko eksploatatorska ratnička civilizacija (kakvu imamo)
su međusobno suprotstavljene strane.
Civilizacija kakvu imamo je neprijatelj svesnosti svesnih bića. Svesna bića se mašinski pretvaraju u robove ili ratnike.

Kada je finansijski kapitalizam odneo prevagu nad industrijskim kapitalizmom, minirali smo planetu.

Poslednja izmena:
Kolonizaciju svemira treba početi od Zemlje. Dno okeana ima daleko prihvatljivije uslove za život nego daleke planete.
Nismo sami u svemiru, na Zemlji živi još ljudi.
Ne treba mešati babe i žabe, dno okeana je dno okeana, svemir je svemir, različite tehnologije koje verovatno mogu da se dopunjuju... dno okeana je tu pa ko voli nek izvoli.

Što se Elon Muska tiče, ima moje poštovanje. Na stranu ekonomski aspekt, čovek gura nučno tehnološku granu koja manje više stagnira od hladnog rata.. Svetu treba više ljudi kao on.

E. Mask, poduzetnik i vizionar sa puno para o čijem porijeklu ne bih da spekulišem. Tipični američki biznismen, sa ciljem američke kolonizacije svemira.
Podsjeća me na Jokera.

Ja bi voljela da gledam na kolonizaciju svemira kao na poduhvat kreativnog i inteligentnog bića podstreknut radoznaloscu u težnji da prevazidje sopstvene granice, medjutim, nije tako, svesna sam da je to utrka za moć i vlast.

E. Mask, poduzetnik i vizionar sa puno para o čijem porijeklu ne bih da spekulišem. Tipični američki biznismen, sa ciljem američke kolonizacije svemira.
Podsjeća me na Jokera.

Ja bi voljela da gledam na kolonizaciju svemira kao na poduhvat kreativnog i inteligentnog bića podstreknut radoznaloscu u težnji da prevazidje sopstvene granice, medjutim, nije tako, svesna sam da je to utrka za moć i vlast.
Ipak, uvijek postoje humani koji se ovako izdvajaju!

Ne može se kolonizovati svemir.
Zemlja je naš dom. Zemlja nam je suđena. Nije nam dato više. Zemlju možemo kolonizovati, i ništa van nje.
Naučna otkrića mogu poboljšati život na Zemlji.
Samo na Zemlji.
Iznenadjuje me tvoje razmisljanje :)

Mozda je kolonizacija svemira, pogresna rjec. Osvajanje svemira je moguce, zapravo neminovno je, samo je pitanje koliko vremena ce nam uzeti da pronadjemo pravu tehnoliogiju za ta duza putovanja koja su potrebna. Ja samatram da je u covjekovoj prirodi da uzima, tacnije otima.
Slazem se da nam je najbolje da se okrenemo zemlji i poboljsanju zivota na njoj.
Mozda je osvajanje svemira nepohadan korak da bi uvidjeli vrjednost Zemlje i posvetili se njenom ocuvanju.

Ne treba mešati babe i žabe, dno okeana je dno okeana, svemir je svemir, različite tehnologije koje verovatno mogu da se dopunjuju... dno okeana je tu pa ko voli nek izvoli.

Što se Elon Muska tiče, ima moje poštovanje. Na stranu ekonomski aspekt, čovek gura nučno tehnološku granu koja manje više stagnira od hladnog rata.. Svetu treba više ljudi kao on.
Jadno je to ako je neka nauka došla do toga da je ovakvi kreteni guraju.

Šta mislite o tvorcu Tesle, Neuralinka, Space X-a...
Da li je doprineo nauci?
Da li su njegova preambiciozna sanjarenja o našoj kolonizaciji svemira zapravo utemeljena na nečemu?
Jedan od uzora mi je, btw
Elon Musk ne koristi Teslin prinip, vec kondezatore... smestene ispod automobila, tako da auto ne dobija uopste energiju od spoljnih uticaja kao sto je to sunce i kao sto svi mi mislimo da pravi automobile koji rade na solarne celije

Ne može se kolonizovati svemir.
Zemlja je naš dom. Zemlja nam je suđena. Nije nam dato više. Zemlju možemo kolonizovati, i ništa van nje.
Naučna otkrića mogu poboljšati život na Zemlji.
Samo na Zemlji.
Zašto se ne može kolonizovati svemir? Koje su to prepreke kolonizaciji svemira?

Elon Musk je na pragu da kolonizuje Mars. Nedavno je prizemljio uspešno sve tri rakete Falcon Heavy, i uskoro gradi super-tešku raketu Straship. Ona kada bude napravljena, moći će jeftino i isplatljivo, bez problema slati teške terete u svemir.

Glavna prepreka je kako jeftino slati velike količine tereta u svemir i ona je otklonjena.

Back